Unutarnji vrt s 20 ideja za stvaranje malog Zen raj

vrt unutarnji stepenice-unutar
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 1/19


Možemo li kuću pretvoriti u mali raj kada žive u urbanim sredinama? Da biste vjerovali slikama ispod, odgovor je stotinu puta da! Stvaranjem unutarnjeg dvorišta posuđenog od mira i spokojstva, životni prostor se pojavljuje kao utočište mira. Japanski, minimalistički ili egzotičan, unutarnji vrt se prilagođava odabranom stilu i uspostavljenoj atmosferi. Ako planirate ukrašavati svoj dom osvježavajućim zelenim područjem, ali ne znate kako unutarnji vrt radi, najprije morate shvatiti načela koja su bitna za stvaranje zelenog prostora. Saznajte sve o izradi unutarnjeg vrta s našim uputama uz pratnju spektakularne galerije fotografija!

Vrt-unutarnja-ideje-stepenice-bilje
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 2/19

Kako izgraditi unutarnji vrt usred divovske sobe? Možemo li stvoriti bazen vode kako bi poboljšao spokojan ugođaj? Što je o vertikalnom vrtu? Previše pitanja koja zaslužuju posebnu pozornost. Ali prije nego što prijeđete u srce stvari, upoznajte se s ključnim značajkama unutarnjeg vrta.

Načela i funkcioniranje unutarnjeg vrta

unutarnje vrtne ideje-zen-biljke-popločavanje
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 3/19

Bilo da ste u posjedu površine posvećene za dobrodošlicu unutrašnjem vrtu ili da želite pretvoriti malu sobu vrlo tamnu u kut zelene revitalizacije, znajte da to nije nemoguće! Vi samo trebate naučiti o različitim načinima izgradnje Zen vrta i gotovi ste! Zelene biljke, šljunak, šljunak, povrće mahovina, aromatična trava, košara ideja nije potpuna. Pogledajte naše favorite i odaberite model vrt prilagođen vašem prostoru.

vrt-unutarnja-dizajn ideje
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 4/19


Unutarnji vrt je idealno rješenje za širenje ovdje i tamo nekoliko dodirivanja zelenila. Čak i ako nemate zeleni palac, lako biste mogli početi s vrtlarstvom, pogotovo ako je vaše područje rada samo nekoliko metara kvadratnih. Stoga, započnite s metamorfozom svog doma i stvorite prostor koji pogoduje dobrobiti. Za one koji ne osjećaju hrabrosti započeti projekt ove veličine, objasnite nam prednosti unutarnjeg vrta.

vrt-unutarnja-ideje-stabla klupa
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 5/19

Sponzorirane veze

Priroda je izvor inspiracije za sve gradske stanovnike koji žele izbjeći stres i onečišćenje velikog grada. No, svatko nema priliku živjeti u prirodi, stoga je potrebno stvoriti životno okruženje koje je i zdravo i korisno. Upravo je uloga unutarnjeg vrta: pružiti zelenu okolinu bez obzira na prostor, okolne uvjete i vrstu odabranog terena.

1

vrt-unutarnja-ideje-zen-atmosfera
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 6/19


Da biste uživali u bilo koje doba dana bujnom zelenilu, postoji samo jedno rješenje koje je očito: stvaranje interijera Zen vrt. Uređen s malom vodenom točkom, fontanom ili mini vodopadom, vaš će interijer doći u obliku oaze neba gdje će se dobro opustiti. A ako ne možete odgoditi cijelu sobu dizajnu zelenog vrta, uspostava zelenog zida nadoknađuje nedostatak zelenila i donijet će vam tako poželjan povrće!

Vrt-u-zen-japanski-kamena
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 7/19


Bez obzira na to da li se nalazi ispod svjetiljke, na posebnom prostoru ili u srcu XXL sobe, unutarnji vrt se ne smije nigdje nalaziti u kući. Stoga moramo razmišljati o pronalaženju dobre lokacije koja predisponira na optimalno opuštanje osjetila i duha.

Unutrašnji vrt se prilagođava željenom stilu i raspoloženju

vrt-unutarnja-ideje-šljunčana kamena-ne-japanski
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 8/19

Kako izgraditi unutarnji vrt u savršenom skladu s postojećim stilom i dekorom? Stručnjaci se vrlo jasno izražavaju na tu temu: jedan mora biti iznimno precizan na dizajnu i obliku zelenog prostora. Drugim riječima, moramo izvući inspiraciju iz raznih stilova vrtova: zen ili azijski, moderni, egzotični, šareni ili ne, zeleni obloge i sl. I to za izbor biljaka koje nude niz mogućnosti koliko se oka može vidjeti. Između biljaka koja se brišu, succulents i dekorativnih vrsta, ponekad se osjećamo izgubljeni. Dobra je vijest da možemo kombinirati sve ove biljke kako bismo pružili jedinstveni karakter našem projektu interijera.

vrt-interijer-dizajn-ideje-skulptura
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 9/19

Ukratko, dvije mogućnosti s ciljem stvaranja unutarnjeg vrta. Možete kontaktirati stručnjaka koji će vam pomoći pri postizanju željenog rezultata ili igrati smionu karticu tako što ćete sami organizirati vrt. Naravno, savjetujemo vam da se kladite na prvi prijedlog, pogotovo ako ste novi. Osim toga, stručnjaci se ne oklijevaju pružiti vam puno savjeta o izboru biljaka, ukrasnih predmeta, veličini vrta, implementaciji sustava navodnjavanja i tako dalje.

Koju vrstu zatvorenog vrta želite stvoriti japansku atmosferu?

Vrt-u-zen azijskih ideja
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 10/19

Zen unutarnji vrt jednako je opuštajući i umirujući kao vanjski prostori postavljeni prema zlatnim pravilima japanskog stila. Japanska kultura napada zatvoreni prostor kako bi ponudio zen atmosferu i dekor koji nema ništa zavidjeti azijskim vrtovima. U osnovi, izgled azijskog unutarnjeg vrta ne razlikuje se od stvaranja vanjskog prostora pod znakom japanske umjetnosti.

vrt-unutarnja-ideje-vodeni bazen
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 11/19

Zen unutarnji vrt karakterizira prije svega njezin trijezan izgled, njegovu strukturiranu vegetaciju i njezine ukrasne predmete. Kao što mislite, stvaranje ove vrste vrta nije učinjeno u treptanju oka. Morate imati solidno znanje o vrtlarstvu i dobru dozu strpljenja i motivacije. Dakle, traženje savjeta stručnjaka je bez sumnje najbolja stvar koju možete učiniti da biste uspjeli u svom projektu.

Vrt-u-biljka-šljunkovito-šljunčana
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 12/19

Tepih ukrasnih šljunka okruženih zelenim biljkama i drvenom klupom: to su predmeti ovog entuzijastog vrta koji kombiniraju modernost i originalnost. Idealno za oblačenje stambenog prostora koji nema vitalnost, prostranu sobu ili unutrašnjost hladne atmosfere.

Koji su bitni elementi za stvaranje zen dekor?

vrt-unutarnja-ideje-trava-rasvjeta-LED
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 13/19

Sanjate li o unutrašnjem vrtu zen malo egzotično? Slijedite naše upute i miješajte egzotične zelene biljke i biljke s ciljem dobivanja heterogenog i umjetničkog prikazivanja. Mudar izbor da personalizira prostor prema vašim estetskim sklonostima.

unutarnje vrtne ideje - zen-deco-píerre
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 14/19

Zen vrtovi općenito su poznati po svojoj umirujućem ambijentu i profinjenom dekoru. Smatraju pozivom na mjesta za relaksaciju i kontemplaciju, ukrašavaju se u većini sljedećih elemenata: kamenje, šljunak, šljunak i pijesak.

unutarnje vrtne ideje - zen-japanski stil
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 15/19

Što se tiče ukrašavanja, neka bude inspirirana izgledom klasičnog japanskog vrta. Dekorativni kameni, statuu Buddhe, skulpture pogodne za meditaciju ... sve je dopušteno pretvoriti vaš prostor u zeleno područje odjednom zen i arty.

vrt-unutarnja-dizajn ideje
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 16/19

Iznad, unutarnji vrt koji ponosi mjesto zelenim biljkama. Izvorna ideja uljepšavanja prozorskog vrta bez zagušenja prostora ili ometanja prolaza. Osim toga, vaše biljke će uživati ​​u prirodnom svjetlu dok ih se divite, udobno ugrađenu na kauč u dnevnoj sobi. Na kraju, također će vam omogućiti da se zaštitite od znatiželjnih očiju znatiželjnih susjeda.

Što da radimo ako ne želimo utonuti na površinu?

vrt-interijer-zidne biljka ideje
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 17/19

Što da radimo ako nemamo velike prostorije za stvaranje unutarnjeg vrta vrijednog imena? Pa, primjenjujemo drugo rješenje unutarnjeg planiranja koje će biti u podrijetlu veličanstvenog vertikalnog vrta. Biljni zid sastavljen od succulents, epifitic biljke i zašto ne aromatskih biljaka! Pridružite se korisnoj za ugodan začiniti malo više naših jela!

Vrt-u-biljka-kuća
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 18/19

Ovdje je izigrati razliku aromatičnih biljaka: smjestite ih u izolirane posude i poravnajte ih redom na slici ovog biljnog sastava. Za zajamčeni izvorni efekt, zamislite umjetničku podršku koja će elegantno kući svaku vašu posudu.

vrt-u okomitoj-office
Unutarnji vrt u 20 ideja stvoriti mali Zen raj Vrt | 19/19

Konačno, za sve one koji ne žele ili ne mogu odjenuti pod tepih zelenila, pozivamo Vas da nastavite s instalacijom zidina biljke koja je obješena iznad komada namještaja po vašem izboru. Zatim će biti potrebno misliti da biste dovršili ovaj povrtni okvir s nekim loncima cvijeća raspoređenih na tlu ili nizom kućnih biljaka, vješalica i sl.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 72 =

Back to top