Granica travnjaka – izbor materijala i tehnika polaganja

travnjak rub-gumeni-moderni travnjak cvijeće-šljunak
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 1/20


Pristup koji je vrlo praktičan i moderan, travnjak granica pomaže nam kada želimo razgraničiti kolni prilaz, travnjak i prikazati plantaže. Kako bi se brinula o ljepoti cijelog vrta, održavanje travnjaka je među koracima koji se ne zanemaruju. Ograničite cvjetnjake i izbjegavajte da se šljunak i šljunak nalaze u travnjaku, potrebno je postavljanje granice. Napravili smo neke odličnih primjera koji će vam pomoći odabrati pravu materijalnu i instalacijsku tehniku ​​koja najbolje odgovara vašem vanjskom prostoru.

Moderna granica travnjaka za određivanje pojedinih područja

travnati rub-ploče-prirodni kamen-šljunak-šljunak
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 2/20

Idealno za strukturiranje plantaža, granica travnjaka u ravnini s tlom osigurava glatki prijelaz između dva prostora. Jednostavan ili suvremeniji, travnjak je "vrtni" dodatak koji povezuje dvije ili više pojedinačnih zona. Što se tiče izbora materijala, postoji širok asortiman uključujući drvo, kamen, staklo, metal, plastika itd. I ovisi o materijalu koji će trajati više ili manje dugo.

Travnjaci u engleskom vrtu

travnjak granice -hardin-engleski-delimitacija-travnjak-kolovoz
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 3/20

Ako želite sanjati o vrtu što je prirodnije moguće, onda možda engleski vrt je idealan za vas. U ovom slučaju, nema travnjaka granica nije potrebno, ali to zahtijeva redovito održavanje. Kajanje travnjaka redovito je jamstvo uvijek besprijekornog vrta čija improvizirana granica donosi pažljivo održavani izgled.

Koja tehnika polaganja u korist?

travnjak granica-razgraničenje-travnjak-cvjetnjak
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 4/20


Često, postavljanje travnjaka granice je složen. Kao opće pravilo, dovoljno je slijediti jednu tehniku ​​- prije polaganja odabranih materijala, potrebno je ograničiti granicu. Tada morate samo postaviti elemente koji čine granicu, a slijedeći nacrt crte.

Podšišani travnjak

1

travnjak granica-blokovi-popers-sivo-cvjetnjak
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 5/20

Sponzorirane veze

Bit će vam puno lakše instalirati popločani travnjak s travnjaka. Postoji širok raspon modela u prirodnom kamenu ili betonu, dostupan u različitim veličinama i oblicima. Kada je u pitanju popločena granica, često se preporučuje da ih sidro na dva ili tri centimetra u tlu, a razdioba ih slijediti liniju cvjetnjaka.

Granica travnjaka koja zahtijeva malo održavanja

travnati obrub - zdjele - travnjak - trave - ornament
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 6/20


Oni koji žele igrati karticu izvornosti i donijeti romantični dodir u vrt, nudimo im da se odluče za stvaranje šljunčane travnjaka granice. Takav ukrasni granični šljunak zahtijeva malo održavanja i poboljšava krevet ukrasnih trava ili cvijeća.

Što mislite o pločnoj granici?

travnati rub-ploče-prirodni kamen
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 7/20


Prirodno, kosa travnata granica se uklapa u dekor i omogućuje mnoge prilagodljive dizajne. Prije polaganja pločice, ako je potrebno, ponovno režete čekićem. Preporučljivo je koristiti kamenje iste veličine. Pokušajte napraviti zglobove što je manje moguće i popuniti ih mortom.

Granulirana granica koja je ogradila travnjak cvjetnjaka

travnjak obrub - prirodni-kamen-mulching-dekorativni
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 8/20

Instaliranje popločenog travnjaka je često složen zadatak. Ali ovdje je trik pokušati. Kružite poda s užetom. Potonja će poslužiti kao mjerilo i uvelike će olakšati polaganje pločnika.

Metalni travnjak za rublje

travnjak ruba -metal-čelik-aluminij-vrste
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 9/20

Izvrsna jeftina alternativa popločenom rubu travnjaka je ona od metala. Kladite se na metal koji je lako postaviti i fleksibilan. Pružanje besprijekornog delineja travnjaka, neki metalni modeli omogućuju pravocrtni spoj ili kut od 90 °. Ova granica spriječava da cvjetni kreveti prelijevaju prolaz dok igraju karticu diskrecije, s obzirom na njegovu kompaktnu veličinu.

Metalni vrtni rub - koje su različite vrste

travnjak granice -metal-travnjak-boxwood-loptu-šljunak-moderna
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 10/20

Granica metalnog travnjaka može biti izrađena od aluminija, nehrđajućeg čelika itd. Kao što je spomenuto, takva granica je vrlo fleksibilna i može se koristiti za određivanje ravnog ili zaobljenog terena. Širina varira ovisno o osobnim preferencijama, u rasponu od 10 cm do 30 cm.

Metalni rub za jednostavnu instalaciju

travnjak ruba -metal-fleksibilan-lako ugraditi
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 11/20

Fleksibilni i fleksibilni, metalni rubovi nude mnogo prednosti. Mogu se podudarati da daju kut koji želite zaokružiti cvjetnjak ili krevet oko stabla. Za postavljanje metalnog ruba, jednostavno korovite tlo između travnjaka i plantaža i odvezite ga u zemlju na željenu visinu pomoću čekića. Suvremeni modeli odolijevaju hrđu tijekom vremena, lagani su i vrlo jednostavni za instalaciju.

Plastična granica travnjaka

travnjak ruba -plastic-poza-lako-fleksibilan
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 12/20

Slična verzija metalnog ruba je plastična. Većina modela napravljena je od recikliranog materijala što ih čini ekološki prihvatljivim i jeftinijim. Vrlo fleksibilni, ovi rubovi omogućuju višestruku upotrebu. Možete postaviti plastični travnjak obrubljen ravno ili zakrivljen oko nasada, fontana, kolovoz i tako dalje.

Nedostaci plastike

fleksibilno-fleksibilno-savitljivo-obrubljenje travnjaka
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 13/20

Nažalost, plastika ne može podnijeti test vremena. Dio iznad razine tla, relativno je lomljiv jer je stalno izložen tlu. Što se tiče dijela zakopanog u tlo, ona je izložena kalupu da može trunuti plastiku.

Prava visina plastičnog ruba travnjaka

travnjak ruba -plastični-pojedinačni elementi-ugraditi-lako
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 14/20

Ako želite instalirati travnjak obrub koji će djelovati kao ukrasni element, kladite na plastičnu granicu. S visinom malo veće, vrtu će dati vrlo elegantan izgled.

Kao što vidite na gornjoj slici, postoje modeli od nekoliko pojedinačnih komada, od kojih se svaka mora s mazgom provući u zemlju. Vrlo je lako instalirati, možete oblikovati zakrivljeni ili ravni rub koji čak može slijediti nagib tla.

Prekrivena travnata granica u formalnom vrtu

travnjak granica-razgraničenje-kolovoz-moderno
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 15/20

S obzirom na malu veličinu gotovo nevidljivu u travnjaku, to je metalna granica koja će biti vrlo pogodna za ogradu travnjaka u formalnom vrtu ili engleskom.

Travnjak - praktičan pribor za vrt

travnjak granice -plastično cvjetnjak-boxwood
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 16/20

Da biste poboljšali cvjetnjak u svom vrtu, označite ga malom granicom. Da biste donijeli prekrasan kontrast, preporučujemo upotrebu ukrasnog mulča koji će naglasiti zeleni i svježi travnjak.

Granica travnjaka u formalnom vrtu

travnjak obrub-prirodni-prirodni-vrtni-formalni
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 17/20

Ako vaš formalni vrt nema akcent, razmislite o polaganju elegantnog travnjaka. Osim što je vrlo praktična za ogradu travnjaka i cvjetnjaka, potonji će vrt dati strukturiran, dobro održavan i suvremeni izgled.

Zigzag vrtna granica

travnjak-rubovi-beton-travnjak u obliku krivulje
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 18/20

Bez obzira na oblik vašeg cvjetnog kreveta, možete ga okružiti prekrasnim zigzagging travnjaka granice. Gornji je bio izrađen od betonskih blokova i ima trijezan i elegantan izgled. Robustan materijal, beton će vam dobro i dugo služiti.

Konstrukcija travnjaka

travnjak ruba -blokade-beton-terakota
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 19/20

Jedna od najvećih prednosti betonskog ruba je da je materijal dostupan u različitim formatima. Na taj način možete jednostavno prilagoditi granicu travnjaka kako biste udovoljili vašim zahtjevima i specifičnim terenima. Što se boje tiče, širok raspon boja pomoći će vam da zaboravite na sive i dosadne stare betonske blokove.

Granica travnjaka u blokovima od prirodnog kamena

travnjak-granice-prirodni kamen-parterre-stablo
Granica travnjaka - izbor materijala i tehnika polaganja Vrt | 20/20

Prirodni kameni blokovi su zgodan rješenje kada želite zaokružiti prtljažnik stabla s travnjaku. Da biste poboljšali travnjak, ukrasite je sa kamenčićima i stvorit ćete lijep kontrast između kamena i travnjaka.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 28

Back to top