Garden Borders – 40 ideja na najpopularnijim dizajnom

vrtne granice - dekoracijski čelik - crni kolovoz - šljunak - ne japanski
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 1/40


Na otvorenom prostoru, vrtne granice igraju ulogu i praktične i dekorativne. Ovi zadnji dopuštaju da se razgraničavaju različiti prostori olakšavajući njihovo održavanje i privući krivulje uličice. Deavita već podijelili s vama neke članke posvećene vrt granice i travnjak, ali u ovom članku želimo skrenuti pozornost na naš izbor slika za vrt granica i izbor materijala, koji obećavaju ponuditi Širok izbor nadahnutih ideja!

Suvremeni dizajn betonskog vrta graniči crtati krivulje kolovoza

vrtni rubovi-segmenti-beton-kolovoz-ploče-travnjak
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 2/40

Kao što smo već spomenuli, vrtne granice imaju vrlo praktičnu ulogu koja ograđuje prilazni put, odvajajući je od travnjaka i cvjetnih crijeva. U suvremenim vrtovima granica ima sve suvremeniji izgled, koji se može prilagoditi kako bi se najbolje zadovoljili zahtjevi svojih vlasnika.

Izvorni gumeni vrtni obrub - izvorna i prilagodljiva alternativa

vrtne granice - gumeni cvjetni kreveti - dekorativno-mulching-šljunak
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 3/40

Osim prateći nogostup, vrt granice upotrebljava se za ograničavanje cvjetnjaka ispred kuće ili u dvorištu, dajući im više originalan i atraktivan izgled. Ovisno o materijalu koji vlasnici kuća vole, vrtne granice mogu se prilagoditi kako bi se besprijekorno uklopile u bilo koju okolinu, bez obzira je li suvremena ili skromna.

Ciglana vrt granica ograniči i istakne cvjetnjak

vrtne granice - crvene cvjetne svjetiljke - solarne svjetiljke
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 4/40


Ništa nije lakše nego ograniti cvjetnjak. Uz pomoć vrtne opeke od cigle, uspjet ćete u ovome zadatku i čak ćete vidjeti kraj cijelog vanjskog prostora! Zašto se ne kladite na prekrasnu crvenu ciglu? Njegova jednostavna instalacija i njegov izvorni i elegantan izgled obećavaju da vaš vrt bude pravi raj!

Lijepa ideja o vrtnom okruženju u prirodnim kamenim pločama

1

vrtne granice - prirodni-kamen-parterre-cvjetni
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 5/40

Sponzorirane veze

Vaš kolni prilaz okružen je cvjetnim ležajima? Dobra ideja da ih se ograniče jedni od drugih je kladiti se na vrtne granice. Da biste izgradili vrtnu granicu, preporučujemo da upotrijebite isti materijal koji se koristi za izgradnju prilaza koja će stvoriti skladan i elegantniji dizajn. Prirodni kamenčići su jedan od najboljih izbora, jer osim što su vrlo otporni, oni nude vrlo dekorativni dizajn.

Vrtni rubovi od betonskih ploča

Granice vrt ukrasne-beton-sivo-osnove
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 6/40


Konstrukcije betonskog vrta često se koriste kao ukras u vanjskom prostoru, jer su svestrani i prilagodljivi. Dostupni su u različitim oblicima i bojama, kako bi najbolje odgovarali osobnim zahtjevima dizajna, stila i dekorativne strane. Vrtni rubovi izrađeni od ukrasnih betonskih elemenata pružaju vrhunsku kvalitetu - jamstvo dugog vijeka trajanja i nisko održavanje.

Ideja dekorativne betonske vrtne granice

vrtne granice-beton-dekorativni-uzorak-travnjak-šljunak-dekorativni travnjak
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 7/40


Ovisno o efektu koji tražite, betonska pločica može se prilagoditi vašem ukusu. Betonski elementi mogu biti ukrašeni raznim uzorcima koji će biti oblikovani u široku paletu oblika i veličina. Zatim, njihova površina može biti izglađena kako bi izgledala poput kamenih ploča ili "oblikovana" raznih uzoraka.

Zašto se odlučite za betonsku podrezu?

vrtni obrubi -design-moderni-betonski-ukrasni-travnati cvjetni-mulching-ukrasni
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 8/40

Osim njihovog superizolacijskog izgleda, betonski rubovi vrta su vrlo izdržljivi i zahtijevaju nisko održavanje. Dizajnirani da izdrže mraz, oni su idealan izbor za regije s otežanim zimskim uvjetima. Ove betonske obloge omogućuju brzu ugradnju, a najsigurnije je da zemlja neće biti oštećena.

Ukrasne betonske vrtne granice

vrtne granice-betonski-dekorativni-kolovoz-travnjak-flowerbed
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 9/40

Da biste iskoristili predivan modernog i uređenog vrta, preporuča se ugradnja betonskog rubnika. Ovo potonje može biti istaknuto odgovarajućom LED rasvjetom koja osim povećanja cvjetnjaka pružit će ugodno svjetlo kad padne noć. Betonski elementi se ne hrđuju ili raspadaju, što ih čini posebno pogodnim za vanjsku upotrebu.

Konstrukcija betonskog vrta

vrtne granice-prirodi-beton-ukrasno-travnjak-trave-ornament-grmlje-cvjetovi
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 10/40

Ovo je konkretna granica koju ćete najčešće susresti u vrtovima. Takva granica može biti uređena u blizini ulice, oko cvjetnog kreveta ili prostora za opuštanje. Njegova glavna uloga je ogranicavanje razlicitih prostora kao i ogranicenje rasta korova, djelujuci kao prepreka njihovim korijenima.

Vrt uređen s krevetom grmlja i betonskim rubom

vrtne granice-segmenti-beton-delimit-travnjak-parterre-grmlja
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 11/40

Da biste stvorili skladan vrt, uskladite granicu s navojem i travnjakom. Meke krivulje će donijeti zen dodir i vrlo ugodan za vanjski prostor.

Brick vrt granice - i praktične i ukrasne

vrtne granice-cigle-crvene-male-cvjetne-parterre
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 12/40

Savršeno prilagođen da se integrira u mediteranske vrtove, rustikalni ili moderni, granica opeke poziva se na otvoreni prostor kako bi joj pružio personaliziran i vrlo originalan aspekt. Ponovljene u jednom redu ili dvostrukom redu, opeke poboljšavaju rub šetališta i cvjetnjak. Kladite se na ciglu i uspjet ćete donijeti dodir toplote i druženja u svom vrtu.

Crvena cigla i njegova ukrasna i praktična uloga na otvorenom

vrtne granice - crveni tepih-parterre-cvjetni
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 13/40

Vrtni granici dolaze u mnogim materijalima poput cigle, drveta i kamena. Cigla je, s jedne strane, jedna od najvažnijih praktičnih izbora, jer biste mogli dobiti jeftin materijal. Cigle se mogu brtviti na betonskoj podlozi ili zasađene u zemlju. U oba slučaja obećavaju vrlo originalan krajnji rezultat.

Poželite crvenu opeku prilagoditi vrtnu granicu

vrtne granice -bricks-delimit-kolovoz-šljunak-podignuta kreveta
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 14/40

Klasični oblik cigle je pravokutan, što možda čini da mislite da su korišteni samo za realizaciju savršeno ravnih granica. Razmislite opet jer vrtna cigla može također imati koristi od kutova i krivulja.

Izvorni travnjak obrub od cigle i betona

vrtne granice-granice-stan-cigla-crveno travnjak-flowerbed
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 15/40

Ako želite, možete dogovoriti ciglu na tlu, najširi dio dolje. Da biste ispunili prostor između zglobova, mogli biste koristiti žbuku. Takva granica omogućit će vam da se riješite invazivnih korova koji neće prevladati prepreku.

Crvena cigla vrtna granica - u skladu s dizajnom trijema

vrtne granice - travnjaci-travnjak-prednji trijem
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 16/40

Da biste poboljšali izgled trijema, možete iskoristiti predodžbu iznad. Ako dizajn trijemu to dopušta, preferirajte ciglu i integrirajte ga u ukras vrtova kako biste stvorili skladan i uredan kutak. Mala ciglana vrtna granica učinit će otvoreni prostor više gostoljubivim i prijateljskim, istodobno ističući svoj vanjski ulaz.

Custom dizajn vrtne granice - usuditi cigle

vrtne granice - ošamućen-parterre-boxwood
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 17/40

Kao i ostali materijali, cigla se može oblikovati do savršenstva, kako bi savršeno uklopila u dekor vanjskog prostora. Slika koju vam predstavljamo iznad je dokaz! Ova ukrasna granica sastoji se od nekoliko opeka od male veličine, čiji je gornji dio zaobljen. Efekt je doista dekorativan i daje maloj kutiji drvenog drveta vrlo originalan i atraktivan izgled.

Meke vrtne granice u crnom čeliku

vrtne granice -plod-tlo-čelik-crno-mekan-travnjak-grmlje
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 18/40

Meke vrtne granice su suvremena alternativa drugim vrstama granica. Vrlo su dekorativni i nude vrhunsku kvalitetu za savršeno integriranje s bilo kojim vanjskim prostorom. Super jednostavno i brzo polaganje i velika dugovječnost čine ovaj tip vrtnih granica jednostavno idealan za bilo koji okoliš.

Crni čelik od travnjaka za biljke u tlu

vrtne granice - dvostruko-čelik-crno-biljno-tlo
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 19/40

Takav fleksibilan i sklopivi rub omogućuje realizaciju nekoliko krivulja ili pravokutnih kutova. Možete ga sami instalirati čekićem. To su šiljaste noge koje će vam omogućiti lako guranje u bilo koju vrstu tla. Možete odabrati željenu visinu i napraviti više ili manje diskretnu granicu.

Corten čelični vrtni okviri - pozovi stil na otvorenom!

vrtna ograda - dizajn-vrt-corten-moderna-vrt-terasa
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 20/40

Moraju imati u domovima i vrtovima, Corten čelik ne prestaje da nas iznenadi! Već je moguće ukrasiti moderni vrt s granicom od samostatiniranog čelika s površinskom korozijom kako bi se unaprijedio otvoreni prostor. Materijal je vrlo otporan na klimatske uvjete i nudi besprijekornu estetiku.

Cortenova čelična granica - usudio se podvesti vrt

vrtne granice - ukrasa čelika-corten-delimit-travnjak-biljke
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 21/40

Cortenova čelična rubnica doista je vrhunski ukrasni element s ružičastim čeličnim izgledom, ali neće se degradirati. Ova vrsta materijala koristi metalnu leguru, dodanu tijekom ljevaonice i formira zaštitni sloj koji povećava otpornost na koroziju. Corten čelični rub omogućava realizaciju svih vrsta oblika i kontura.

Inspirirajte se iz Cortenovih čeličnih vrtnih rubova - neophodno za otvoreni prostor

vrtne granice - sjenice-podignute-kreve-deko-šljunčane - siva
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 22/40

Instaliranje Corten čelične granice omogućuje vam da napravite ravne ili oštre kutove, krivulje ili ravne linije. Takva granica će vam poslužiti za određivanje cvjetnih crijeva, crtanje ulice itd. Instaliranje takvog obruba vrlo je jednostavno. Mora se jednostavno deprimirati na željenu dubinu, pomoću šašavice.

Vrtna terasa sa Corten čeličnim vrtnim granicama

okućnica-vrt-vrt-ideja-vrt-terasa-moderna
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 23/40

Da bi bili uspješni razgraničenje biljnih kreveta, cvijeća i povrća, imajući urednim vrt dizajn, to je vrt granice koje dolaze u pomoć. Korten granice čelika posebno su pogodni za izgradnju terasastim vrtom poput one gore, jer je super trendi metala ističe mnoštvo razina.

Drvene vrtne granice kombinirajući estetiku i funkcionalnost

vrtne granice-drvo-dizajn-praktični-ukrasni-vrt
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 24/40

Vrlo korisno i neophodno za oblikovanje vanjskog prostora, drveni vrtni graničci su nužni i estetski i praktični. No, osim igranja ukrasne uloge, rub vrta koristi se za držanje zemlje, što znači da mora biti stabilna i otporna. A klasični izbor za stvaranje vrtne granice je nesumnjivo drvo.

Vrtni rub u drvenim gredama

vrtne granice - namještaj-solid-drvo-terasa popločavanje
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 25/40

Drvo je građevni materijal koji možete kupiti po relativno niskoj cijeni. Osim toga, drvo nudi mnogo mogućnosti u razvoju i uređenju vrta. Da biste napravili drvenu granicu, možete koristiti jednostavne grede ili trupce.

Vrtna oštrica od drvenih dasaka za praćenje kolovoza

vrtne granice-daske-drvo-kreveti-mulching-dekorativni-ribnjak-vrt
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 26/40

Da biste stvorili optičku vezu između vrtnog ribnjaka i prilaznog puta, koji ih označavaju jedni od drugih, možete računati na izradu dekorativnog ruba izrađenog od drvenih dasaka. Njegova mala veličina savršeno se uklapa u prirodni izgled ukrasnog mulchiranja u travnjaku i ribnjaku u blizini.

Ideje vrtnih granica izrađene od trupaca

vrtne granice - ruševine - drvo-deko-šljunak - ukrasno-slomljeni kamen
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 27/40

Ako tražite izvornu i kreativnu vrtnu granicu, preporučujemo da razmotrite granicu logora. Vrlo je lako proizvesti i instalirati, ova knjiga ne zahtijeva jake DIY vještine. Kako biste olakšali posao, razmislite o kupnji log zapisa. Zapisnici su međusobno spojeni žicom.

Vrtni uređenje s originalnom granicom logotipa

vrtne granice-rondini-bois-parterre-krizantemi-kupus-ornament
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 28/40

Što se tiče sadnje trupaca u dnevnoj sobi, možete ih organizirati tako da imaju istu visinu ili različite visine. Prije početka montaže rubnjaka najprije morate pripremiti tlo kopanjem rovova dubine oko 15 cm. Nakon toga morate staviti trupce u jarak gurajući ih čekićem. Ako želite dati rustikalni i prirodni izgled vašem vrtu, uredite ih na različitim visinama.

Plastične vrtne granice

vrtne granice - plastika-imitacija-drvo-kolovoz-šljunak-bijela cvjetnjak
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 29/40

Da biste doveli šik i kreativan dodir na vanjsko područje, preporučujemo da razmislite o instalaciji plastičnog obruba za vrt. Suvremeni dizajni sve više i više originalni mogu sublimate vrt s dodir boje i originalnosti.

Plastični vrtni rub

vrtne granice - plastični rubovi - dekorativni - kolni prilazi
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 30/40

Dizajn nekih plastičnih vrtnih rubova savršeno oponaša trupce, kamen itd. Dakle, svaki vrtlar lako može pronaći model koji najbolje odgovara dizajnu svog vanjskog prostora i osobnog ukusa. Bez obzira na model koji odlučite kupiti, plastični vrtni rubovi ne zahtijevaju posebno održavanje i donijet će vrlo dekorativni dodir vrtu.

Dekorativna plastična granica za moderni vrt

vrtne granice -plastično-imitacije-trupci-drvo-šljunak-slomljena-bijela
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 31/40

Plastični vrtni obrubi sve se više koriste u uređenju. No, osim njihove ukrasne uloge, oni su savršeni za razgraničavanje prostora, za crtanje staza, za zadržavanje zemlje masiva itd. Većina velikih vrtlarskih i DIY brandova nude različite modele plastičnih granica po povoljnim cijenama.

Gumeni vrt oštrice Idea

vrtne granice - guma-zeleno-cvjetnjak-mulching-ukrasni
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 32/40

Gumeni rubovi su vrst rubova koji se prvenstveno koriste za sprečavanje ozljeda. Posebno je fleksibilan, zbog čega je među preferiranim izborima za praćenje vijčanih staza, na primjer.

Uske ravne vrtne granice

vrtne granice - granice - stan - opločnici - travnjak - ograda - drvo
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 33/40

Kada je u pitanju popločana vrtna granica, postoje dvije vrste polaganja koje treba razmotriti. Ravna granica koju prikazujemo sastoji se od opločnika postavljenih na tlo. Takva granica je vrlo praktična jer kosilica može voziti bez problema. Slična vrsta vrtnog ruba idealan je za vas ako želite odvojiti kolni prilaz od travnjaka na primjer ili odvojiti kolni prilaz od cvjetnog postolja.

Podignuta vrtna granica, izrađena od kamenih ploča

vrtna granica - prirodno-kamena-ribnjak-vrt-biljke - hlad
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 34/40

Granica podignuta paverom namijenjena je ostavljanju pločnika vidljivijima. Ova vrsta vrtne granice vrlo je praktična jer zadržava tlo vrtova, a donosi ukrasni i zanimljiv dodir vrtu.

Bijeli kamenčići za ukrasnu vrtnu granicu

vrtne granice - bijelo-kamen-travnjak-mulching-dekorativni
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 35/40

Da biste istaknuli cvjetnjak, možete računati na ukrasnu granicu od prirodnog kamena. Na gornjoj slici prikazujemo lijepu ideju granice, izrađene od bijelih pločnika, koje savršeno odgovaraju kontrastu s ukrasnim smeđim krmom i vegetacijom.

Ukrasne vrtne granice u šljunku

vrtne granice - šalovi - bijeli-mali-šljunčani kolovoz
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 36/40

Ako želite poboljšati izgled vašeg vrta i istaknuti šljunčanu šetnicu, preporučujemo šljunčanu granicu. Vrlo ukrasno i elegantno, šljunčana granica skladno se uklapa u morske vrtove, pružajući opuštajuću atmosferu.

Šljunčana i dekorativna slamna granica

vrtne granice - šalovi-biljke-kreveti-mulching-dekorativni
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 37/40

Dekoracija u šljunku prirodno pronalazi svoje mjesto u vrtu bilo kojeg stila. Šljunak se može koristiti kao izvorni i prilagodljivi travnjak, što se može učiniti za manje od sat vremena.

Prirodni kameni vrtovi

vrtne granice - kamene-prirodne-prolazne-drvene - drvo-siva
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 38/40

Svatko tko želi dati svoj karakter svojim vrtovima, preporučujemo im da razmišljaju o granici od prirodnog kamena. Kamen i njegova elegantna i elegantna estetika nesumnjivo će oplemeniti otvoreni prostor. Osim toga, rubovi kamena donijet će dojam autentičnosti i mogu se integrirati u okruženja bilo kojeg stila. Prirodni kamen će skakati s vremenom i dati rubu još originalniji i prirodniji izgled.

Granica prirodnog kamena u vrtu

vrtna ograda - kamen-prirodni-driveway-ploče-kamen
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 39/40

Prirodni kameni vrtni okvir među elementima koji su praktični i dekorativni, ne zahtijevaju održavanje, ali zadržavaju svoju estetiku i kvalitetu nepobjedivima tijekom godina. Dajte to i obećajmo vam da nećete požaliti zbog svog izbora.

Vrlo diskretna betonska granica travnjaka i granična granica

vrtne granice-granice-stan-beton-granice-boxwood-terasa popločana
Garden Borders - 40 super originalnih ideja na najpopularnijim dizajnom Vrt | 40/40

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =

Back to top