Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea perancangan moden

teres pada langkah-langkah landskap yang curam-reka bentuk idea-idea semula jadi-batu
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 1/11


Teres adalah tempat rehat yang penting bagi mana-mana ruang luar yang layak untuk namanya. Lebih daripada sekadar tempat untuk berehat, teres boleh menjadi kepompong sebenar kesejahteraan, dengan syarat ia dibentangkan dengan baik. Mewujudkan teras taman yang indah adalah projek yang berani, terutamanya apabila bercakap tentang rupa bumi yang licin. Susun atur a teres di atas tanah yang licin mungkin kelihatannya mustahil pada mulanya. Tetapi ini tidak bermakna bahawa medan curam adalah kecacatan besar. Sebaliknya, kita boleh menggunakan "ketidakselesaan" ini untuk mencapai teres yang moden dan estetika pada satu masa. Untuk membuktikan kesahihan tesis ini, Deavita akan memperlihatkan kepada anda 10 cara yang berbeza untuk membuat teres di atas tanah yang licin. Bukti dalam gambar.

Teres di atas tanah yang lembap dalam 10 cadangan tata letak yang bergaya!

teres di cerun rumput-kerikil-hiasan
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 2/11

Adakah anda mempunyai tanah yang licin dan anda ingin mencipta teres moden yang indah? Batu, kayu, pedesaan, minimalis atau klasik, teras di atas tanah yang licin adalah satu cabaran yang agak sukar. Untuk membimbing anda dalam mewujudkan teras yang indah, baik praktikal dan fungsional, Deavita menawarkan beberapa penyelesaian untuk mengatasi ketidaksamaan tanah anda. Ditto untuk melegakan semulajadi.

Teres pada tanah yang licin, venir kayu pepejal dan deco kerikil dekoratif

teres di jakuzi tanah yang lembap-tumbuh-tumbuhan di luar pokok
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 3/11

Bagi semua orang yang telah mencipta taman yang licin, kesedaran teres di atas tanah yang lembap tidak sepatutnya menimbulkan masalah kepada anda. Walau bagaimanapun, kami ingin menyedarkan anda tentang beberapa jenis teras ini. Sebelum anda mula merancang teras cerun, kami cadangkan anda melihat galeri foto di bawah.

Bagaimana untuk berjaya membuat teres di atas tanah yang licin?

teres-tanah lif-kayu komposit-rumah-luar sofa
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 4/11


Oleh kerana ia adalah teres di atas tanah yang lembap, anda harus tahu bahawa kita bercakap tentang beberapa jenis pembangunan bergantung pada sifat tanah dan gaya yang kita ingin bawa ke kawasan luaran . Teras jenis ini datang dalam beberapa model yang berbeza dalam reka bentuk dan bahan binaan. Teres pada tanah yang cerun boleh mengambil bentuk restanque, struktur pada tiang atau cantilever.

Teres di atas tanah yang licin dengan dinding penahan batu kering

teres-tanah kerusi lif-jadual-besar dipadankan kayu
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 5/11

Pautan Sponsor

Di atas, teres yang indah di atas tanah yang licin berubah menjadi "teres" yang indah yang menjadi tuan rumah ladang yang berstruktur. Dinding penahan batu semulajadi ini mempamerkan reka bentuk tulen yang menggabungkan keanggunan Provencal dan daya tarikan Mediterranean. Estetika dan prestasi, dinding batu kering ini mempunyai banyak kelebihan yang berkaitan dengan penghormatan terhadap alam sekitar.

Di atas kolam bawah tanah dan pouf berbilang warna untuk membesarkan teres di atas tanah yang licin

teres-hang-rund-bit-klein-Garten-gestalten-baeume
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 6/11


Jika anda mempunyai ruang kosong yang cukup di taman anda, anda boleh membuat sebuah teres besar di atas tanah yang merangkumi beberapa teres kecil yang menghadap ke arah yang lain. Jenis landskap ini akan meningkatkan lagi kemerahan tanah anda untuk membantu anda menggambarkan kawasan berehat dengan menyusun semula ruang. Oleh itu, anda boleh membuat kawasan duduk, taman permainan, lounge musim panas dan juga kolam renang.

Teres di atas tanah yang lembap dengan kolam renang tanpa cantilevered

teres-tanah lif-tiga tahap-kolam yang terletak berhampiran
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 7/11


Pemasangan teres di atas tanah yang meruncing membayangkan penciptaan taman di beberapa peringkat. Di sini, kami menghargai tata letak fungsian dua kawasan rehat dengan kolam renang yang diapit di antara mereka. Setiap kawasan istirahat menawarkan pemandangan kolam renang luaran yang menyertai dua tingkat teres.

Menahan dinding di "restan" untuk mewujudkan suasana yang asli

teres-lounge-hang-Sitzbank-stein-Stuetze-Beleuchtung
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 8/11

Sekiranya anda berfikir untuk mewujudkan sebuah teres lereng dengan kolam cantilevered, sekarang adalah masa untuk turun ke perniagaan. Terlalu sangat hebat, teres cantilevered menawarkan kemungkinan untuk merancang ruang luar dalaman dengan langkah-langkah luar biasa yang dapat menyuarakan landskap di sekitarnya dan tumbuh-tumbuhan yang mengagumkan.

Paving batu semulajadi, perapian luar dan saringan kayu pepejal

teres-hang-minimalistisch-steinplatten-Feuerstelle-Sichtschutz-holz
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 9/11

Terdapat cara ketiga untuk mempertimbangkan teras masa depan anda di atas tanah yang lembap, yang akan sesuai dengan semua orang yang ingin mencipta suasana hangat - teres di atas panggung. Jika tanah anda mempunyai cerun yang curam, struktur di atas panggung adalah penyelesaian ideal untuk anda. Untuk tanah yang mempunyai kecerunan rendah, kami mencadangkan anda bertaruh pada platform besar di atas panggung.

Teres di atas dasar moden dan tumbuh-tumbuhan berstruktur

teres-hang-Teich-idee-liegestuehle-laman dalam-terrassengestaltung Buchsbaum
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 10/11

Bahan yang paling banyak digunakan untuk jenis teras ini di atas tanah yang licin adalah kayu padu, seperti kayu jati, larch dan semua spesies eksotik yang mampu menahan cuaca. Untuk mewujudkan persekitaran semula jadi, anda boleh mengubah bahan semula jadi dengan menyedari tahap pertama dalam kayu dan yang kedua dalam batu berambut perang misalnya.

Kolam segi empat tepat, lantai ditutup dengan papak batu berambut perang dan perabot taman kayu pepejal

teres-tanah batu-Natural-kolam angkat-tanah, segi empat tepat
Teras di atas tanah yang lembap dalam 10 idea pembangunan moden | Teras | 11/11

Satu tip terakhir sebelum anda pergi: jangan lupa untuk memilih perabot taman yang akan menyerlahkan teres anda di atas tanah yang meruncing. Lakukan yang sama untuk semua tumbuhan anda dan cuba memasukkannya ke dalam morfologi rupa bumi dan reka bentuk landskap.

Reka bentuk oleh Eldridge London
Benua Utara Arkitek
Pertubuhan Luar
Bartholomew Landscaping
Landskap Harrison
Reka Bentuk Angkasa
Reka Bentuk Talian Membina
Seni dalam Hijau
Nick Noyes Architecture

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1

Back to top