Pembersihan Dek Kayu, Batu & Konkrit – Idea & Tips

pembersihan teres kayu komposit pergola dipadankan
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 1/13


Pada permulaan musim bunga, kami mula membersihkan rumah kami dari atas ke bawah: lantai, lukisan dinding, jubin, perabot dan sebagainya. Malangnya, kami sering mengabaikan penampilan estetik teres luaran. Sama ada ditutup dengan pemukul kayu pepejal atau kepingan batu semula jadi, pembersihan teres adalah langkah yang sangat penting yang layak mendapat penerbitan keseluruhan. Bagaimana untuk menghilangkan habuk dan lumut yang merosakkan teres kami? Sekiranya kita lebih suka produk ekologi kepada bahan kimia? Untuk menjawab semua soalan ini, kami menjemput anda untuk melihat galeri foto kami di bawah!

Teras pembersihan dan penyelenggaraan teres di 12 gambar penjelasan!

pembersihan teres kayu pergola komposit, perabot taman
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 2/13

Apakah pembersihan yang paling berkesan yang akan menyinari permukaan teres kami semula? Sudah tentu, soalan ini tidak berhenti di kepala semua orang yang mempunyai teres luaran yang indah. Sama ada anda ingin membersihkan ruang di sekitar kolam renang atau jalan masuk konkrit anda, terdapat beberapa peraturan asas yang mesti diikuti untuk memastikan keputusan yang memuaskan. Dek pembersihan dek kayu dan batu semula jadi memerlukan penjagaan yang sangat sedikit. Temui petua dan kiat kami untuk membersihkan teras kayu, batu dan konkrit dalam 12 gambar penjelasan!

Bagaimana untuk meneruskan untuk membersihkan teres batu kelabu?

pembersihan teres papak batu-kelabu-besar-bay windows
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 3/13

Pembersihan teras batu semulajadi adalah perkara yang perlu diambil serius, kerana batu adalah bahan mulia dan rapuh yang harus dihormati oleh orang. Pada dasarnya, produk yang digunakan untuk mengekalkan lantai batu pedalaman tidak disesuaikan dengan lantai teras luar. Sesungguhnya, papak batu, yang bertujuan untuk menutup lantai teres, sering tertakluk kepada semua jenis cuaca dan keadaan cuaca yang merosakkan mereka, tanpa mengira musim.

Membersihkan dek batu alam - mudah dan mudah pada satu masa!

pembersihan papak teres, batu-pokok-mozek kaca tampal
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 4/13


Adalah sangat penting untuk memilih produk yang sangat baik, baik yang berkesan dan mesra alam, yang akan menghilangkan kekotoran semasa menghormati alam sekitar. Petua pertama untuk memberi anda adalah salah satu produk pembersihan luar yang paling popular untuk orang awam: peluntur. Bahan kimia ini boleh menjadi sangat agresif bukan hanya untuk tanah anda, tetapi juga untuk tumbuhan anda. Daripada merosakkan kepingan batu anda, anda harus melindungi mereka dengan produk noda dan kalis air. Terdapat banyak cara dan produk semulajadi untuk membersihkan teres batu: detergen dobi, sabun hitam, baking soda dan lain-lain.

Hanya gunakan produk mesra alam untuk pembersihan dek batu!

1

membersihkan teres konkrit-gelap-kelabu-perabot-resin-braided
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 5/13

Pautan Sponsor

Pada dasarnya, pembersihan teres dilakukan pada waktu pagi atau petang. Jika anda telah memutuskan untuk menggunakan salah satu produk yang disenaraikan di atas, kami menasihati anda untuk membeli penyapu yang selesa. Kemudian anda hanya perlu mencelupkannya dalam air suam dengan produk yang dipilih. Akhirnya, anda mesti membilas papak batu anda dalam air sejuk. Jika teres anda benar-benar kotor, kami mengesyorkan menggunakan kristal soda. Bersih dengan penggosok yang dibersihkan dengan larutan yang terdiri daripada air panas dan beberapa kristal soda (kira-kira 1 liter air untuk cawan kristal).

Ditto untuk membersihkan dek konkrit!

membersihkan jalan masuk-konkrit-tips-penyelenggaraan
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 6/13


Jika keadaan tanah anda benar-benar buruk, kami menjemput anda untuk memilih produk profesional yang akan menghapuskan semua jenis kotoran dan kotoran yang tidak menyenangkan. Untuk melindungi lebih jauh dek anda, anda juga kadang-kadang boleh menggunakan penghalau air atau produk penghalau minyak. Kedua-dua jenis produk ini bertujuan untuk kalis air lantai teres anda. Sangat cekap dan ultra praktikal, mereka adalah sekutu paling selamat dan paling dipercayai untuk memerangi kemerosotan tanah dari masa ke masa, kerosakan kelembapan, berbuih, hakisan, hujan asid dan dan lain-lain ..

Produk organik menghormati alam sekitar!

membersihkan teres konkrit-batu-kayu-rumput-sendi
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 7/13


Bagaimanakah seseorang perlu membersihkan dek kayu padu? Estetik, hangat dan mesra, bahan mulia ini sering digunakan untuk memakai lantai teres luaran. Di dalam pelbagai jenis spesies kayu, kami dapati jati, Ipe, cumaru dan sebagainya Pilih lantai kayu di atas semua perkara rasa, yang bermaksud berpakaian lantai dengan gaya. Untuk menyembuhkan penampilan estetik lantai anda, kami menjemput anda untuk mengetahui tip kami untuk membersihkan dek kayu padat.

Ditto untuk tumbuhan dan bunga anda!

pembersihan teres kayu besar-lacquered kemasan cchaise-lipat
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 8/13

Pembersihan dek pepejal pepejal tidak sama sekali aktiviti yang membosankan. Sebaliknya, ia dilakukan hanya sekali atau dua kali setahun, untuk mengelakkan perkembangan acuan yang mungkin menyebabkan tanah menjadi licin dan menjadikannya licin. Sekiranya anda ingin mengekalkan warna kayu itu, ketahui bahawa sebagai tambahan kepada pembersihan teras tradisional, anda mesti menyediakan rawatan tambahan, yang terdiri daripada penggunaan saturator untuk mengecilkan kayu, dan kemudian produk itu boleh membasahkannya.

Pembersihan teras kayu pepejal di sekelip mata!

pembersihan teres perundingan-idea-membuang habuk
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 9/13

Sebelum anda mengatasi pembersihan teras kayu, anda harus menghormati beberapa peraturan asas yang berkaitan dengan penyelenggaraan kayu. Pada dasarnya, pembersihan dan penyelenggaraan kayu bergantung kepada intipati yang dibentuknya. Sekiranya anda ingin mengelakkan kelabu kayu, kami cadangkan anda memohon satu atau dua lapisan perlindungan berdasarkan minyak biji rami di teres anda sekali atau dua kali setahun.

Terusan penyelenggaraan dan pembersihan berjaya mencantikkan ruang luar!

pembersihan produk teres entrtien-bersinar-kawasan
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 10/13

Jika tidak, terdapat pelbagai produk "degreaser" semulajadi yang didedikasikan untuk pembersihan teras dan penyelenggaraan kayu padu: kristal soda, natrium percarbonat, asid sitrik, pembersih tekanan tinggi, sabun hitam, detergen serbuk basuh pinggan dan sebagainya

Petua penyelenggaraan warna kayu dan pembersihan teres!

pembersihan teres-perabot kayu-pagar dipadankan
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 11/13

Seperti yang telah kami katakan, pembersihan dek kayu sebenarnya sangat mudah dan mudah dilakukan. Anda boleh melakukan pembersihan teras sama ada dengan penyapu atau dengan pembersih tekanan tinggi yang boleh merosakkan dan melemahkan daya tahan kayu.

Gunakan sapuan atau kain sederhana!

pembersihan teres-idea-tips-off buih kayu
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 12/13

Jika anda lebih suka kaedah kedua ini, kami menasihatkan anda untuk meninggalkan sekurang-kurangnya 80 cm tinggi menggunakan kuasa sederhana. Sebaliknya, jika anda bernasib baik untuk mempunyai dek kayu komposit, anda tidak perlu membeli produk teras pembersih khas. Basuh mudah dengan sabun dan air cukup untuk menyerikan permukaan teres anda!

Berikan pajakan hidup baru kepada kayu yang digunakan!

teres Cleaning-produk ekologi-membuat-gloss finish
Membersihkan teres kayu, batu konkrit - idea dan tip | Teras | 13/13

Pembersihan teras yang baik boleh memulihkan kayu lama untuk bersinar, tetapi kesan perabot luar pada penampilan kayu tidak boleh diabaikan. Beri perhatian kepada pilihan perabot taman, elakkan lounge yang dicat dan perabot besi tempa, yang mungkin meninggalkan tanda yang mendalam di atas lantai anda!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5

Back to top