Idea tatu orkid – simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi

tato orkid wanita-bahu-bunga
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 1/16


Orkid adalah keluarga besar tumbuh-tumbuhan herba berbunga, kebanyakannya ditemui di kawasan tropika, yang mengandungi kira-kira 28,000 spesies! Malah, ia adalah dua kali jumlah spesies burung dan kira-kira 4 kali bilangan spesies mamalia! Apa yang lebih mengejutkan adalah hipotesis bahawa asal anggrek kembali jauh melebihi apa yang asalnya dirancang. Satu lebah spesies yang sudah pupus Proplebeia Dominicana didapati terperangkap dalam amber Miocene selama kira-kira 15-20 juta tahun. Ia membawa pada sayapnya serbuk debunga dari takson orkid yang tidak diketahui sebelumnya, iaitu: Meliorchis Caribea. Ini adalah bukti pertama dari anggrek fosil hingga kini dan menunjukkan bahawa serangga kemudiannya menjadi penyerbu aktif orkid. Walau bagaimanapun, dalam artikel semasa kita tidak akan membincangkan cerita tentang bunga yang menarik ini, seperti misteri kerana ia mungkin kelihatan. Kami akan memberi tumpuan tatu orkid, simbolik dan banyak idea gaya yang ditawarkannya.

orkid tatu-warna-magenta-biceps
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 2/16

Bertentangan dengan idea-idea yang luas, tatu bunga tidak dikhaskan untuk wanita dan remaja perempuan. Walau bagaimanapun, ada kalangan wanita, kecenderungan tertentu untuk tatu orkid, terutama kerana makanannya yang tidak tertandingi. Tetapi tidak kira jantina pemakai, model reka bentuk bunga lembut dan eksotik ini penuh dengan simbolisme positif dan dapat direalisasikan dalam banyak cara estetik dalam surat-menyurat yang sempurna dengan idea unik anda sendiri.

Tato orkid-simbolik dalam bahasa bunga

tatu ungu orkid-ungu-bawah-oren-lengan
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 3/16

Dalam bahasa bunga, orkid melambangkan dunia dalaman kita dan lebih tepat lagi - keinginan intim dan pemikiran kita. Makna khusus, intensiti emosi dan manifestasi fizikal atau rohani bergantung pada warna bunga. Sebagai contoh, kelopak putih merujuk kepada emosi tulen dan ikhlas, untuk mencintai dalam bentuk metafizik dan idealnya.

Tatu wanita Pink - simbol, gaya dan trend untuk penasaran dan bersemangat

Maksud tato mandala, asal usul dan pengaruh pada kerohanian

Tato kucing asal dalam pelbagai gaya - 39 idea kreatif

Tattoo-orkid perempuan bahagian-upper balik
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 4/16


Tatu orkid kuning di bahagiannya merujuk kepada cinta dengan dos tertentu haba dan erotisme. Sekiranya bunga adalah kelopak merah jambu itu pada dasarnya berkaitan dengan keghairahan dan keinginan sensual, sementara varian merahnya menimbulkan semangat dan keinginan murni untuk membuat cinta. Oleh itu, terdapat pengertian perasaan dan niat dari platonic kepada seksual yang terhasil daripada intensiti warna.

Orkid dan Dunia Purba

idea-tattoo-orkid-hitam-putih-bahu
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 5/16

Pautan Sponsor

Kemudian, di Yunani Purba, orkid adalah bunga yang dikaitkan dengan kejantanan dan ini bukan fenomena rawak. Malah, nama pokok tumbuhan berasal dari perkataan Yunani "orchis" yang diterjemahkan sebagai "testis". Sebabnya ialah persamaan akar bulu bunga ke organ lelaki yang berkenaan. Selain itu, wanita Yunani percaya bahawa jika bapa anak mereka yang belum lahir sedang makan ubi besar, kaya dengan bahan rizab, bayi itu akan menjadi seorang budak lelaki.

1

idea-tattoo-orkid-merah-dalaman-arm
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 6/16


Jika, sebaliknya, ibu makan ubi kecil anggrek kecil, dia akan melahirkan seorang gadis. Itulah sebabnya, puan-puan yang terhormat, kita tidak boleh terancam atau bahkan malu mendapat tatu orkid. Sebaliknya, lelaki yang berani memakainya mesti memakainya dengan bangga, kerana selama beratus-ratus tahun, simbol maskulinitas yang tidak dapat disangkal, kuasa seksual, tenaga lelaki dan kejantanan.

orkid tatu-idea kaki-fill-pastel
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 7/16


Sesungguhnya simbolisme lelaki yang baik Phalaenopsis dan Orchidaceae lain tidak habis dengan Antiquity, atau dengan Eropah. Adakah anda tahu bahawa tumbuhan Vanilla Planifolia, yang biasa dikenali sebagai Vanillier dan yang memberikan kita vanila juga merupakan orkid? Orang-orang Aztec akan bercampur dengan coklat untuk menghasilkan elixir yang lazat yang dianggap meningkatkan kuasa dan kekuatan.

model-tattoo-orkid-cat air warna-sengit
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 8/16

Beberapa abad selepas pahlawan Aztec, di seberang lautan Atlantik, wakil-wakil Victoria tidak menggunakan anggrek untuk menyediakan ramuan "sihir", tetapi masih menghargai potensi besar mereka, terutama dalam hiasan. Mereka mengumpul dan mempamerkannya sebagai tanda kemewahan dan cara untuk mengekspresikan rasa halus mereka. Koleksi bunga mereka adalah simbol kemuliaan dan keindahan seni - perasaan yang berterusan selama-lamanya. Walaupun ia adalah salah satu spesies yang paling pelbagai, orkid kini merupakan kecantikan yang jarang dan halus.

Variasi tatu orkid dan variasi idea dalam gambar

orkid dotart tatu-idea-wanita bahu
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 9/16

Begitu juga untuk tatu orkid yang wujud dalam pelbagai bentuk, saiz, lokasi, warna, gaya dan lain-lain. Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan ialah gaya model yang akan kekal kekal pada kulit kita. Anda boleh mencari lukisan dalam talian, tanya artis tatu untuk mengkaji katalognya atau memesan seorang artis untuk membuat bunga peribadi. Sememangnya, varian terakhir lebih mahal, tetapi juga lebih istimewa, unik di dunia dan oleh itu lebih bermakna.

idea-tattoo-orkid minimalis-pointillism
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 10/16

Gaya dan kerumitan corak tatu orkid bergantung pada idea-idea khusus dan trend semasa. Sebagai contoh, pencinta gaya minimalis boleh memilih bunga yang bergaya, dibuat sepenuhnya dari garis geometri. Teknik seni titik, yang diilhamkan oleh pointillism dalam lukisan, adalah pilihan estetika dan bergaya lain yang tidak boleh dipandang rendah. Ini adalah lukisan yang diperbuat daripada ratusan dan ribuan titik yang akan memberikan tatu orkid anda tekstur yang indah.

Tatu orkid yang tidak disenangi tidak boleh dipandang rendah!

wanita orkid tatu-idea-lupa bersenjata
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 11/16

Kehadiran atau kekurangan warna, serta ketebalan kontur juga sangat penting, terutamanya apabila bercakap tentang kesan yang dibuat dan keterlihatan tatu orkid anda. Sesetengah gaya tatu seperti "sekolah lama" adalah berdasarkan penggunaan warna dan kontur yang agak tebal dan oleh itu sangat jelas. Sebaliknya, model-model kecil dengan kontur halus tanpa mengisi dan dengan kesan teduhan cahaya super bijak dan halus.

Tattoo-orkid-diskret-wanita-bilah
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 12/16

Ini lebih disukai terutamanya oleh wanita yang lebih pemalu yang tidak berani, sekurang-kurangnya belum lagi, lukisan yang lebih penting. Ini membawa kami ke titik seterusnya, iaitu lokasi tatu orkid di bahagian-bahagian tubuh yang berlainan. Secara logiknya, pilihan lokasi khusus adalah isu peribadi yang bergantung kepada keterlihatan yang dicari. Selalu ada pengecualian, tetapi bagi lelaki kebanyakannya adalah lengan dan kaki, sedangkan untuk wanita itu leher, bilah bahu dan kaki yang datang dihiasi dengan tato orkid.

Corak tatu orkid dengan barang aksesori lain

model-tatu rama-rama-anak panah orkid-jam
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 13/16

Jadi ternyata tatu orkid sangat fleksibel dari segi gaya, lokasi, saiz dan sebagainya. Tapi berita gembira berterusan kerana ia juga menyesuaikan diri dengan unsur-unsur yang boleh ditambah untuk menyelesaikan maksudnya. Selalunya, orkid itu dikaitkan dengan spesies lain bunga, seperti bunga mawar, lily dan iris, dengan rama-rama yang lembut, dengan hummingbird, pada umumnya - dengan pelbagai subjek flora dan fauna.

ladybugs Tattoo-orkid-merah kaki
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 14/16

Seperti yang telah dijelaskan, tatu orkid itu mencerminkan keinginan kita yang megah, platonic atau carnal, dan pelbagai manifestasi mereka. Oleh itu, dalam kombinasi dengan kumbang, dia dapat menyatakan harapan untuk nasib dan kebahagiaan dalam hubungan romantis. Bersekutu dengan bunga dengan jam boleh membangkitkan masa berlalu dan oleh itu sifat sementara hubungan tertentu. Rama-rama di bahagiannya adalah lambang transformasi peribadi, metamorfosis batin.

Tattoo-orkid cat air huruf lajur-vertebra
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 15/16

Monogram, inisial, tanda petikan dan inspirasi merupakan pilihan pelengkap yang sesuai dengan tato orkid. Bet dengan huruf berkaitan italic jika anda ingin mencapai kesan yang lebih romantis dan misterius. Contoh di atas menggambarkan idea cemerlang kaligrafi sepanjang tulang belakang di dasar tiga orkid gaya air.

Tattoo-orkid-lys-senjata-up-lelaki-wanita
Idea tatu orkid-simbol, fakta yang ingin tahu dan gambar yang memberi inspirasi | Tatu | 16/16

Sama ada anda lebih suka reka bentuk berwarna tebal dan cerah atau reka bentuk grafik yang tidak rancak, tatu orkid sentiasa menjadi idea yang baik, selagi ia mempunyai makna yang mendalam untuk anda secara peribadi. Akhirnya, kami berharap maklumat dan galeri foto di atas akan membantu anda membuat pilihan bijak dan inspirasi!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − = 4

Back to top