30 idea tatu yang diilhami oleh filem Disney

idea tatu -disney-message-hakuna-matata-lion-king
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 1/14


Kami telah memilih 30 idea tatu untuk semua yang membesar dengan filem Disney, jatuh cinta dengan kartun mereka. Para peminat genre diilhamkan oleh motif dan watak-watak seperti Kecantikan dan Binatang, Peter Pan, Simba, dll. Setiap filem Disney membawa mesej impian, cinta, persahabatan, dan sebagainya. Itulah sebabnya anda mempunyai tatu kartun, mesej atau simbol, yang diilhamkan oleh filem Disney yang anda temui istimewa, adalah asli dan unik. Semak idea tatu Disney kami dan tenggelamkan diri anda di dunia Disney!

Ide tatu Disney - istana Disney

idea tatu-kembang api-istana-disney-fireworks
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 2/14

Logo Disney pertama adalah istana putih kecil, iaitu Sleeping Beauty. Dikelilingi oleh bunga api, ia berada di istana ini di mana sihir berlaku. Ia kelihatan pada latar belakang biru, sebelum memulakan pemeriksaan semua filem.

Idea Tatu Disney - Peter Pan's Tinkerbell

Idea Tatu -Disney-Fairy-Bell-Quote-Inspirational
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 3/14

Tinkerbell adalah dongeng yang tinggal di dunia keajaiban Peter Pan. Idea tatu yang diilhamkan oleh watak peri kecil, sering siluet, tatu di pergelangan tangan. Idea tatu ini sangat halus dan asli.

Tato tengkorak asal - lebih daripada 40 idea "memento mori" dalam pelbagai gaya!

Makeup tengkorak Mexico: kerana kita menyukainya!

Perhiasan Kulit Jari, Aneka dengan Kuku Seni - Tatu Golden Sementara atau Henna Roh

Jangan bertambah! - Idea tatu yang diilhami oleh Peter Pan

idea tatu-pulau-peter-pan-aksara-hitam-hijau-pulau
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 4/14


Peter Pan adalah budak lelaki yang tidak pernah mahu membesar. Dia boleh terbang dan hidup di pulau dengan anak-anak lain. Idea tatu yang diilhami oleh watak Peter, Wendy, John dan Michael sangat popular sebagai tatu kecil atau sebagai sebahagian daripada kerja dakwat yang hebat yang menghiasi badan.

Idea tatu Disney - "Queen Snow" dan lagu "Dibebaskan, Dihantar"

1

idea tatu -disney - salji salji-salji-let-it-salji
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 5/14

Pautan Sponsor

Pada tahun 2014, filem Disney "The Snow Queen" memenangi dua Oscars - Best Song dan Best Animated Film. Watak utama - Elsa, mempunyai kuasa ajaib yang panas dan dengan sentuhan tangannya, dia menciptakan salji, es dan fros. Idea tatu yang dibentangkan di atas mewakili kepingan salji pada latar belakang biru glasier, di mana terdapat mesej bersepadu - "Let it go".

Idea tatu diilhami oleh Kecantikan dan Binatang - kisah dongeng sehebat dunia

idea tatu -disney-beautiful-beast-silhouettes-pink-red
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 6/14


Gadis-gadis cantik suka lelaki yang buruk. Akhirnya, binatang itu menjadi putera yang menawan dan semua ini, berkat keajaiban cinta. Mawar merah memainkan peranan penting di sini, oleh itu ia sering menjadi sebahagian daripada beberapa idea tatu.

Idea tatu Disney - Snow White dan apel merah

idea tatu-warna putih-salji-tatu-warna
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 7/14


Watak Snow White melambangkan kecantikan yang sempurna. Gadis itu mempunyai hati yang baik, tetapi kerana kecantikannya dia diburu oleh ibu tiri yang cuba meracun. Idea tatu yang bermakna ini boleh dipakai di bahu dan pergelangan tangan.

The Little Mermaid - "Siapa kata impian saya tidak akan menjadi kenyataan? "

idea tatu -disney-little-siren-ariel
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 8/14

Ariel adalah duyung yang bermimpi menjadi sebahagian daripada dunia manusia. Jika watak gadis berani ini memberi inspirasi kepada anda, anda boleh memilih antara beberapa idea tattoo dengan saiz yang berbeza. Bayang duyung kecil - dilingkari dengan warna hijau, ungu dan merah - adalah moden, minimalis dan ceria.

Idea tatu Disney - Pocahontas dan Jasmine

idea tatu -disney-princesses-pocahontas-jasmine
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 9/14

Pocahontas dan Jasmine adalah dua puteri Disney yang sangat popular, yang keindahan eksotiknya disebabkan etnik mereka. Pocahontas adalah India dan Jasmine adalah bahasa Arab. Kedua-dua idea tatu ini meringkaskan, dalam beberapa pukulan, ciri-ciri penting setiap dua puteri.

Idea Tatu Disney - The Cheshire Cat (Alice in Wonderland)

idea tatu-klasik-cat-cheshire-reka bentuk moden-klasik
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 10/14

Cat Cheshire adalah watak luar biasa yang melambangkan hubungan antara dunia sebenar dan dunia khayalan. The Cheshire Cat cuba menyesatkan Alice dengan menunjuknya ke semua arah. Kucing licik ini mempunyai kuasa untuk teleport dari satu tempat ke tempat lain. Retorinya dan falsafahnya mengganggu Alice. Dia muncul dan hilang mengikut kehendaknya, yang menimbulkan hiburan Alice. Pada masa yang tertentu, dia hilang sepenuhnya dan hanya senyumannya kekal. Bagi idea tatu yang didedikasikan kepada watak kompleks ini, anda boleh mendapatkan tatu motif klasik 1950-an atau reka bentuk kontemporari yang bermula pada tahun 2010.

Idea Tatu - Alice in Wonderland

idea tatu -disney-alice-country-wonders-silhouette-characters
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 11/14

Ini adalah dua idea tatu yang diilhami oleh filem "Alice in Wonderland". Tatu di sebelah kiri mewakili angka Alice jatuh ke lubang arnab. Reka bentuk di sebelah kanan adalah sedikit lebih rumit kerana ia termasuk satu set aksara yang muncul dalam filem.

Hakuna Matata - "Tidak ada masalah"

idea tatu -disney-hakuna-matata-jantung
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 12/14

Hakuna Matata adalah moto popular filem Disney "The Lion King" yang bermaksud "Tidak ada masalah" / kebimbangan / kesukaran. Kalimat ini berasal dari ungkapan swahili. Kita tidak perlu bimbang terlalu banyak, kerana kehidupan tidak semestinya mawar. Hakuna Matata adalah moto yang memberi inspirasi kepada orang untuk menikmati kehidupan. Idea tatu ini sesuai untuk pergelangan tangan dan pergelangan kakinya.

Simba - "Jangan pernah lupa siapa awak"

idea tatu -disney-simba-quote-lion-king
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 13/14

Kita mesti percaya kepada diri sendiri. Kata-kata inspirasi Simba mengajar kita untuk mendengar suara dalaman kita dan kita akan berjaya merealisasikan impian kita.

Red Dot Minnie Mouse dengan White Dots

tatu -disney-knot-red-dots-white-minnie-mouse
30 Idea Tatu Diilhamkan oleh Disney Movies - Tinta Dakwat | Tatu | 14/14

Simpul merah tidak mempunyai makna yang mendalam, tetapi ia adalah comel dan feminin. Idea tatu ini sangat popular di kalangan wanita yang ingin kekal kanak-kanak.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 52

Back to top