Tumbuhan succulent – abadi indah untuk menghiasi bahagian luar!

tumbuhan berair-Mediterrean-déocrer taman eksotik
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 1/20


Psucculent berair dengan bunga putih, merah jambu atau kuning? Bergaya, estetika dan mudah dikekalkan, tumbuhan yang berair mengundang diri ke rumah kami untuk berpakaian dengan mudah ruang luar kami. Sama ada di teres, balkoni atau di taman, tumbuhan yang berair akan membawa kehebatan dan keaslian ke hiasan luaran anda! Mengapa begitu popular dengan tukang kebun? Berlian dan sangat tahan, tumbuhan yang indah ini, yang juga dikenali sebagai tumbuhan berair, menyesuaikan dengan baik dengan semua jenis pedalaman. Sama untuk kawasan luaran. Untuk mengintegrasikannya dengan lebih baik ke dalam hiasan anda, Deavita telah memilih 20 succulents yang paling indah yang akan menemui tempat mereka di taman dan teres luaran, tanpa mengira sama ada ia cerah atau teduh . Bukti dalam gambar!

Tumbuhan succulent dengan dedaunan kuning untuk menghidupkan hiasan luar!

tumbuhan berair-tumbuhan lemak-luar-ruang-menghias-papak batu
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 2/20

Tumbuhan berair mempunyai ciri khas untuk menghiasi ruang luar dengan pesona luar biasa. Pepejal untuk menghiasi papak batu jalan masuk, pinggir atau penggantungan, succulents akan membawa hanya cukup untuk hiasan luar anda. Diberkati dengan tisu yang sangat berdaging dan rupa cantik, succulents mengejutkan kami dengan kemampuan mereka untuk menyimpan air di daun, batang dan akarnya. Spesies abadi ini juga boleh memainkan peranan hiasan sebenar selagi anda belajar untuk menghormati irama penting mereka.

Tumbuhan succulent dengan dedaunan hijau yang cerah untuk hiasan vegetal 100 peratus!

tumbuhan berair hijau-cerah-rempah-luaran
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 3/20

Apabila memilih succulents anda, anda mesti memenuhi beberapa kriteria dan peraturan asas. Pertama, harus diperhatikan bahawa succulents dibahagikan kepada dua kategori: mereka yang menikmati matahari dan mereka yang tidak suka sama sekali. Untuk tumbuhan succulent anda untuk menjadi sihat sepanjang tahun, anda juga harus menyiramnya secara berkala: sekali sebulan pada musim sejuk dan sedikit lebih kerap pada musim panas. Nasihat pakar: ruang penyiraman menjadi terlalu kerap untuk mengelakkan musnahnya akar.

Bet di atas tumbuhan berair dengan daun merah jambu untuk memancarkan ruang luar anda!

berair-tumbuhan bunga-putih dihiasi merah jambu teres
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 4/20


Adakah anda ingin membina taman hijau dan ingin menyentuh daya hidup berwarna-warni ke hiasan anda? Jadi, untuk membantu anda memilih tumbuhan berair yang betul yang akan memenuhi semua mimpi anda, kami menjemput anda untuk melihat dengan baik di galeri foto kami di bawah. Tumbuhan berair pertama yang boleh anda pilih untuk mencantikkan ruang luar anda ialah Sedum, yang juga dikenali sebagai Sedum spurium. Tumbuhan ini cukup berair mempunyai banyak wajah yang berbeza: ia boleh berpakaian dengan pelabuhan yang menjalar dan pelabuhan yang didirikan sekali gus. Untuk membentuk permaidani berwarna-warni, Sedum sering disertai dengan bunga lain untuk menghiasi katil bunga atau rockery. Ia dengan mudah dapat mengisi ruang kosong antara papak batu yang membentuk jalan kebun anda, contohnya.

Tumbuhan succulent dengan dedaunan putih salji untuk membuat hiasan romantis!

tumbuhan berair-mudah penyelenggaraan-tips-merah-putih-bunga
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 5/20

Pautan Sponsor

Sekiranya anda tidak bernasib baik untuk mempunyai sebuah taman besar, anda boleh memilih alternatif yang baik untuk tumbuhan tegak yang teguh. Tiada apa-apa yang lebih baik daripada tumbuhan yang menjalar, menjalar yang akan menyelubungi tingkap tingkap atau pagar balkoni! Sedum menjalar adalah tumbuhan berminyak yang anda perlukan untuk menghiasi dek anda. Bagi semua penyokong seni moden, kami menasihati anda untuk memilih Sedum yang hebat: spesies tegak yang akan menggoda anda dengan penampilan grafiknya, dan terutamanya dedaunan yang menakjubkan. Digabungkan dengan tumbuh-tumbuhan penutup tanah lain, di taman besar atau di taman batu, tumbuhan yang cukup ceria ini akan memberikan wajah muda ke hiasan luaran anda!

Bagaimana pula dengan teres hijau sepanjang tahun?

berair sedum-tumbuhan pinkish teres persalinan
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 6/20


Anda pasti akan terpesona oleh keindahan daunnya yang halus, yang juga kelihatan berbeza bergantung kepada musim. Dari awal bulan Mei hingga akhir Oktober, Sedum dihiasi dengan bunga kecil dalam bentuk bintang berwarna putih, kuning, merah jambu dan merah. Sesetengah ruang, seperti Sedum acrid atau Sedum panas, dihiasi dengan bunga dalam warna kuning intensif dari Mei hingga Julai. Sedum bajingan, untuk bahagiannya, dihiasi dengan mekar mewah dalam warna putih, merah jambu dan merah dari Julai hingga Oktober, manakala Sedum yang spekulatif ditutup dengan bunga-bunga megah di merah jambu terang dari akhir musim panas hingga musim luruh .

Sedum spectabile atau Sedum acrid?

berair-tumbuhan bunga-kuning-putih-hijau-tumbuhan
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 7/20


Anda sedang mencari loji berair yang boleh menyegarkan hiasan luar anda? Oleh itu kami cadangkan anda memilih Sedum Acre - sebuah kilang yang indah yang menampung semua ruang hidup melalui taman, teres, balkoni. Kaki sedum adalah ideal untuk menghiasi rockeries anda dan anda sempadan. Di samping itu, spesies asal ini dapat mengisi retakan dan sendi antara jubin di jalan masuk anda!

Album Sedum - tumbuhan succulent yang indah dengan daun halus

berair tumbuhan putih bunga-deco-romantik
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 8/20

Untuk mempopulasikan hiasan romantis anda, anda mesti benar-benar mendapatkan tumbuhan berair dengan rupa peri! Tiada apa-apa seperti album Sedum: abadi yang tumbuh dengan daun yang berwarna hijau dan coklat. Anda boleh mengagumi keindahan perbungaan putih salji kecil semata-mata semasa musim panas.

Sedum dasyphyllum mempunyai dedaunan sangat tahan!

berair-tumbuhan bunga-ungu-hijau-rempah taman
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 9/20

Satu lagi loji berair yang tidak akan gagal untuk membuat kesan yang kecil adalah Sedum dasyphyllum! Juga dipanggil orpin, Sedum dasyphyllum adalah tumbuhan saka yang sangat tebal dan dedaun tahan. Tumbuhan succulent yang indah ini mudah menyesuaikan diri dengan tanah yang miskin dan kering untuk menghiasi kawasan gunung, terutama taman-taman batu.

Sedum kamtschaticum atau Kamchatka orpine

berair-tumbuhan bunga-kuning-menghias-lorong-taman
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 10/20

Idea untuk menawarkan anda tumbuhan berair yang indah benar-benar menggoda anda, tetapi anda tidak mahu memimpin dengan spesies yang memerlukan banyak penjagaan? Bagaimana dengan yang cantik, penjagaan sayang? Pilihlah Kamchatka Stonecrop, juga dikenali sebagai Sedum kamtschaticum, dan menjadikan taman anda menjadi tempat yang penuh dengan dedaunan matahari-kuning!

Sedum maksimum - tumbuhan yang cukup berair dengan dedaun merah jambu

berair-tumbuhan bunga-roses-periuk liat
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 11/20

Di bawah satu lagi loji berair agak mudah dijaga: Sedum maksimum. Jadi, seperti yang anda lihat, Sedum menonjol sebagai ratu succulents! Dan sebab! Mudah untuk hidup dan sangat cantik, tumbuhan berair ini digunakan sebagai pengisian hotpot, dinding atau batu untuk memulihkan suasana dan memecahkan monotoni.

Penggantungan tumbuhan berair untuk menghiasi teres!

berair-tumbuhan bunga-roses-periuk digantung
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 12/20

Jika anda tidak mempunyai ruang untuk memasang pasu bunga di atas tanah, kami menjemput anda untuk membuat komposisi bunga yang indah untuk menghiasi siling beranda! Sedum sieboldii (Sedum de Siebold) adalah tumbuhan berair yang dimiliki oleh keluarga Crassulaceae. Sesuai untuk lantai kering, Siebold Sedum dapat dengan mudah diintegrasikan ke dalam kawasan pedalaman anda untuk menyentuh keaslian ke rumah anda.

Sedum sieboldii - tumbuhan berair yang indah dengan bunga merah jambu lembayung

tumbuhan berair-tumbuhan lemak bunga-ungu
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 13/20

Anda boleh menggunakan tanaman ini dengan daun ungu untuk melengkapkan komposisi bunga anda, atau untuk membawa lebih banyak lagi ke taman alpine anda. Dalam penggantungan asli atau periuk artistik, sieboldii Sedum akan menambah fantasi asal untuk hiasan anda!

Tumbuhan succulent dengan dedaunan hijau untuk suasana semula jadi!

tumbuhan berair vintaj-logam-hiasan-taman
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 14/20

Adakah anda tahu bahawa succulents menawarkan banyak kemungkinan untuk memperibadikan hiasan anda. Sama ada ia adalah tumbuhan berair dengan dedaunan berwarna-warni untuk menghidupkan atmosfera atau spesies yang berpakaian hijau terang, tumbuhan ini akan membantu anda membuat hiasan perayaan dan unik pada satu-satu masa!

Bet di atas tumbuhan berair dengan dedaun merah untuk memanjakan suasana!

kilang berair abadi-merah-menghiasi-l'extérieur-jardin
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 15/20

Anda boleh menggunakan tanaman succulent yang besar untuk meningkatkan spesies anda yang halus, sementara tanaman yang kecil dan kecil dapat berfungsi sebagai latar belakang, dengan tujuan untuk mengeluarkan warna-warna mendebarkan dan bentuk-bentuk yang menggemaskan. bunga anda yang lain.

Tumbuhan succulent dengan dedaunan tebal berwarna kuning dan merah

berair tumbuhan kuning-hijau-merah warna-suasana-peps
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 16/20

Mahu tumbuhan berair untuk meningkatkan hiasan anda? Jadi bermain dengan warna-warna kilat dan campurkan nada asid untuk mencipta keharmonian estetik yang berwarna-warni: agave picta, olivacea zaitun, aeonium cyrico, sansevieria cylindrica ..

Tumbuhan berair itu boleh menemui tempatnya di atas teres serta di dalam rumah!

tumbuhan berair dari batu-batu-adorn-dress-outdoors
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 17/20

Sudah tentu, untuk mencapai hiasan vegetasi 100 peratus, anda mesti bertaruh pada nada cahaya sport tumbuhan yang berakar dari air hijau ke hijau epal.

Tumbuhan berair digunakan untuk mengisi retak batu!

berair tumbuhan kuning dihiasi bawah tanah-miskin-rempah
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 18/20

Jangan lupa untuk menjaga kilang berair anda! Jika anda telah memutuskan untuk memasang perennials anda di teres, mengambil kira fakta bahawa succulents benar-benar memerlukan banyak cahaya. Jadi, anda lebih baik mencari tempat yang cerah sebelum melupuskan hotpot anda di luar.

Rawat diri anda dengan tumbuhan berair dengan pemandangan mewah untuk membuat taman yang rimbun!

berair-tumbuhan bunga-bunga mawar menghias taman
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 19/20

Beberapa perkataan untuk penyiraman: ia mestilah biasa (tidak lebih daripada sekali seminggu apabila tanah kering) dan tidak terlalu kaya! Satu lagi petua penting: jangan biarkan air bertakung untuk mengelakkan banyak penyakit dan ketidaknyamanan yang tidak menyenangkan.

Tumbuhan succulent dalam bentuk roset

berair tumbuhan berbentuk bunga, rosette-batu
Tumbuhan succulent - abadi indah untuk menghiasi ruang luar! | Taman | 20/20

Akhir sekali, jika anda masih belum menemui mutiara yang jarang berlaku, lihat gambar di atas untuk mengetahui tumbuh-tumbuhan berair yang indah ini dalam bentuk roset! Dikelilingi oleh batu kerikil dan kerikil, mereka boleh menjadi elemen deco itu sendiri, yang tidak akan gagal untuk membuat orang cemburu!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 18

Back to top