Tekstur di taman – konifer adalah pilihan yang sempurna

conifers-texture-garden-fir-blue-stairs-stone conifers
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 1/10


Tekstur adalah ciri khas dalam taman pelbagai peringkat kontemporari. Tekstur menawarkan pelbagai pandangan yang bergantung pada tahap tatapan. Kita semua tahu istilah tekstur semulajadi, tetapi kadang-kadang sukar untuk menentukannya. Tekstur adalah perasaan koheren antara unsur-unsur dan penampilan visual. Banyak spesies tumbuhan membawa kesan tekstur ini ke taman. Itulah sebabnya kami akan memberi anda idea yang baik yang akan membantu anda mendapatkan lebih banyak keharmonian dan, pada masa yang sama, menjadikan taman anda lebih bertekstur. Dalam kes sedemikian, konifer adalah pilihan yang sempurna. Lihatlah galeri foto kami di bawah dan lihat bagaimana mengintegrasikan konifer sebagai bahagian penting dari taman anda.

Tumbuh bumbung untuk membuat taman lebih bertekstur

conifers-texture-garden-fir-blue-spruce-colorado conifers
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 2/10

Daun konifer mempunyai bentuk yang berbeza - panjang, nipis, seperti jarum, rata, berbentuk skala ... Loji Colorado Spruce (Blue Spruce) di bahagian belakang taman, kerana cemara ini akan memberikan struktur yang tegar. Pinus putih (Pinus strobus) dan Spartan Kerdil Alberta memberikan struktur yang lembut. Sesetengah spesies juniper mempunyai pertumbuhan lambat dan walaupun kelihatan lembut dan jarang jarum mereka, janganlah menipu diri sendiri untuk menyentuh mereka.
Penampilan "artistik" spesies tumbuhan ini adalah struktur dan kedalaman taman. Untuk mengubah taman anda menjadi oasis hijau, anda memerlukan lebih daripada imaginasi. Itulah sebabnya kami akan membantu anda dengan memberi anda tip praktikal dan berguna.

Hutan konifer di taman - beberapa spesies konifer yang paling popular

conifers-texture-garden-cypress-arborvitae conifers
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 3/10

Cypress malar hijau. Struktur cetakan itu mengingatkan kain kasar. Tetapi warna-warna yang menarik hijau atau abu-abu kebiruannya akan memberi taman sentuhan warna. Pokok Cypress ditanam sebagai pokok hiasan.
The Thuyas, atau Cedar Kanada, adalah sebahagian daripada keluarga Cypress. Pokok-pokok ini membawa sentuhan semulajadi dan struktur hijau di mana-mana taman. Pohon kehidupan, cedar dari Kanada, mempunyai daun dedaun. Daunnya bertentangan dan dalam bentuk skala. Sebelum memilih dan membeli pokok untuk taman anda, minta seorang tukang kebun profesional untuk mendapatkan nasihat. Ia akan membantu anda memilih spesies yang sesuai untuk keadaan yang ditawarkan oleh taman anda.

conifers-texture-garden-cedar-japan-fir ​​conifers
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 4/10


Pokok pepejal. Konifer ini berleluasa di Eropah. Jarum mereka yang dilekatkan satu persatu sangat dikenali. Sesetengah jenis pokok cemara, terima kasih kepada warna jarum mereka, boleh "menerangi" taman-taman yang rindang.

Taman dengan tumbuhan malar hijau

conifers-texture-garden-fir-jarum-soft conifers
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 5/10

1
Pautan Sponsor

Conifer-tekstur-taman-merapikan
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 6/10


Spruces. Konifer ini biasanya tegar, dengan jarum yang lebih pendek dan lebih tajam berbanding dengan cemara. Semua jenis pokok cemara menyediakan tekstur di taman yang mentakrifkan mereka sebagai pilihan yang baik.

Conifer-tekstur-taman-cedar-japan-hijau muda
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 7/10


Cedar Jepun. Cryptomeria of Japan adalah genus konifer yang berasal dari Timur Jauh. Terdapat legenda bahawa semangat nenek moyang hidup di dalam batang-batang pokok-pokok mulia ini. Cedar Jepun dicirikan oleh dedaunan lembut dan tebal dan diatur dalam corak lingkaran. Ia adalah pokok yang sangat besar yang boleh mencapai ketinggian 60 meter. Cedar Jepun adalah pokok nasional Jepun dan ia juga ditanam sebagai pokok hiasan di negara-negara lain. Dengan kombinasi warna merah muda, pokok-pokok ini akan memberikan struktur yang indah ke taman anda.

Conifer-tekstur-taman-pain-juniper
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 8/10

Juniper. Komponen ini mempunyai banyak spesies. Beberapa jenis mempunyai jarum tajam, yang lain mempunyai skala dedaunan. Pokok ini boleh mencapai ketinggian 4 hingga 15 meter di alam liar. Ia dicirikan oleh kerusi khas, yang dipanggil "galbula", yang mempunyai skala yang dikimpal bersama. Bunga-bunga itu dalam bentuk anak kucing.
Adakah cabaran untuk kreativiti? Banyak spesies juniper mudah dijaga dan sangat disarankan oleh tukang kebun profesional. Jika anda mencari pokok yang memberikan struktur dan warna ke taman anda, bertaruh pada juniper.

Conifer-tekstur-taman-pins-hijau gelap-pedas
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 9/10

Rasa percubaan dengan spesies yang berbeza dan jenis konifer. Dengan penyelenggaraan yang baik dan banyak cinta, taman anda akan sentiasa kelihatan cantik dan berstruktur. Konifer dan struktur yang mereka berikan kepada taman adalah cara semulajadi untuk membawa lebih banyak daya tarikan ke luar anda.

conifers-texture-garden-fir-jarum-conifers hijau-lembut
Tekstur di taman - konifer adalah pilihan yang sempurna | Taman | 10/10

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 4 =

Back to top