Taman Zen moden-bagaimana untuk membina taman yang harmoni

moden zen taman-kerikil-hiasan-bunga-moss-vegetal-maple-japan
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 1/20


Pasukan Deavita telah membentangkan anda dengan beberapa artikel yang didedikasikan untuk penciptaan a Taman Zen moden dan kerana tema ini tidak berhenti untuk menarik minat anda, kami teruskan siri ini. Mungkin anda tahu bahawa idea utama kebun Zen adalah untuk membuat taman bergaya Jepun, iaitu sudut hijau di mana pemerintahan damai dan keharmonian. Pembiakan semula taman Jepun yang harmoni tidaklah sukar dan kerana tidak ada peraturan tunggal untuk penciptaan kebun yang berjaya tetapi itu penting untuk menghormati beberapa peringkat.

Taman zen moden - sudut syurga yang kondusif untuk bersantai

moden zen garden-rocks-erable-japan
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 2/20

Jika anda ingin mencipta taman Zen moden di teres bumbung di bandar, mungkin gambar di atas akan memberi inspirasi kepada anda. Mewujudkan kebun Zen yang berjaya tidak semestinya memerlukan ruang yang besar, menjadikannya pilihan ideal untuk transformasi bumbung. Taman Zen dikaitkan dengan meditasi dan itu sebabnya ia boleh menjadi kecil tetapi intim dan harmoni. Kami menasihatkan anda untuk membina pelan, kerana susun atur Jepun yang berjaya adalah seni yang agak kompleks dan penambahbaikan di sini tidak dialu-alukan. Bet pada bentuk geometri dan asimetri dan anda tidak akan salah.

Modern Zen Garden - Inspire Gardens of the Land of the Sun Rising

moden zen garden-sand-boulder-beds-boxwood
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 3/20

Kebun-kebun tanah matahari adalah karya sebenar dari segi suasana harmoni yang memerintah di sana. Untuk mengangkutnya di taman Zen moden, kita mesti mengikuti beberapa langkah penting. Perkara pertama yang perlu diperhatikan ialah penggunaan bahan semula jadi seperti batu, pasir, kerikil, tumbuh-tumbuhan dan sebagainya. Pasir mengimbas permukaan tasik atau sungai yang tenang dan membawa rasa relaksasi. Lihatlah gambar di atas dan anda boleh merasakan keharmonian yang memerintah di sana.

Bahan semula jadi di taman Jepun

moden zen garden-box-ball-gravel-decorative-vegetal-mousse
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 4/20


Untuk berjaya membangunkan taman Zen anda, kami mengesyorkan anda bertaruh pada bahan semula jadi yang mewujudkan suasana bersantai dan meditasi. Boxwood dan pokok (sama ada maples atau konifer Jepun), lumut tumbuhan atau bonsai, kehijauan adalah antara elemen asas dalam taman kontemporari yang harmoni. Susun tumbuh-tumbuhan di atas "tempat tidur" batu kerikil atau pasir hiasan.

Taman Zen mimpi - tenggelamkan diri anda dalam suasana santai

1

moden zen garden-no-japanese-gate-stone-gravel-crush-box-ball
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 5/20

Pautan Sponsor

Taman Zen kontemporari ini menempatkan ruang kecil di taman besar, yang tenggelam dalam tumbuh-tumbuhan yang subur. Taman Zen adalah semua yang anda perlukan untuk mencari ketenangan jiwa anda sendiri. Suasana yang menyenangkan, menyambut dan harmoni menjemput meditasi. Sudut syurga di mana anda boleh menyingkirkan semua masalah kehidupan seharian.

Tumbuhan yang mana di taman Jepun kontemporari?

moden zen taman-kerikil-putih-pokok-batu
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 6/20


Taman Zen bukanlah di antara taman-taman yang berwarna-warni, dihiasi dengan bunga-bunga dalam setiap warna busur. Sebaliknya! Di sinilah kita menemui tumbuhan struktur termasuk konifer dan maple di Jepun. Buluh, pokok renek dan kotak kayu juga mendapati tempat mereka. Batu-batu yang dilitupi dengan lumut tumbuhan memberikan sentuhan kehijauan tambahan yang sangat segar dan menyenangkan.

Hadkan bilangan tumbuhan supaya tidak mengganggu keharmonian

moden zen garden-sand-alley-no-japanese-box-ball-lantern-japanese-trees
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 7/20


Sekiranya anda berada di antara pemilik yang gembira dengan taman yang besar, sudut kecil cukup untuk menampung keharmonian Zen. Sering kali, taman Zen terletak di tempat yang teduh. Sebaik sahaja anda telah memilih tempat yang betul, anda boleh mula mencipta sudut keamanan anda. Berikutan rancangan anda, pilih batu kerikil hiasan, tumbuh-tumbuhan yang pelbagai dan semua butiran kecil yang akan membawa sentuhan terakhir.

Taman Jepun yang direndam dalam kehijauan

moden zen garden-lawn-gravel-hiasan-box-ball-shrub-flowered
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 8/20

Seperti yang telah kami sebutkan, pelbagai warna di taman Zen dikurangkan kepada minimum. Di taman yang diilhamkan oleh Zen di atas, anda dapat melihat kotak bunga merah jambu yang berlainan dengan kehijauan yang mewah. Hijau dikaitkan dengan kedamaian dan keharmonian dan itulah sebabnya warna ini dan semua nuansanya terletak di kebun Jepun.

Kerikil Jepun, bonsai dan bekas lampu

moden zen garden-flowerbeds-trees-bonsai-lantern-japanese-kerikil
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 9/20

Di atas, kami mempersembahkan sebuah taman Jepun yang tipikal kecil, dibina dengan bonsai, dikelilingi oleh sempadan batu semula jadi, batu dan butiran tradisional seperti tanglung granit Jepun.

Taman Zen ultra moden

zen garden modern-modern-pond-bamboo-allees-stone
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 10/20

Taman Zen ini memancarkan sifat dan harmoni tetapi dalam bentuk moden. Katil buluh dikelilingi oleh lorong zigzag yang ditutup dengan papak kelabu. Tumbuh-tumbuhan ini dapat dilihat di perairan lembah yang lembap. Taman yang sempurna untuk teres aras kontemporari di bandar.

Taman Jepun dengan suasana zen

zen moden taman-hedge-box-kerikil-crass-rocks
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 11/20

Reka bentuk taman kontemporari ini memberi tumpuan kepada suasana Zen, yang dibawa oleh butiran semula jadi. Kolam kecil yang dikelilingi oleh batu-batu yang kelihatannya bertaburan dengan cara yang kacau, kerikil hiasan dan bola boxwood membentuk hiasan zen mata.

Taman Jepun yang menghidupkan alam semula jadi

moden zen garden-gravel-decorative-rocks-flowerbeds-plant-lumoss
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 12/20

Seni Zen suka alam semula jadi dan semua khazanahnya. Itulah sebabnya pertaruhan pada bahan semula jadi adalah kunci untuk mewujudkan taman zen yang menarik dan asli. Berani batu yang berehat di atas katil busa sayur, kerikil hiasan dan skrin buluh.

Zen garden - bagaimana untuk menciptanya di taman anda sendiri

moden zen taman-kerikil-crass-rocks-garden-dry
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 13/20

Taman batu adalah antara trend semasa dalam landskap kontemporari. Ini kerana taman seperti ini tidak memerlukan penyelenggaraan tetap dan kekal, pada masa yang sama, tempat yang tenang dan harmoni, di mana seseorang boleh berehat dan bermeditasi. Penubuhan sebuah taman kering di taman hijau besar adalah tip yang hebat yang memberi peluang kepada para pemilik rumah menikmati kehijauan dan keharmonian zen.

Susun atur taman zen moden - bertaruh pada bentuk geometri

moden zen garden-shape-oval-moss-vegetal-sand-edge-hedge
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 14/20

Dengan bersandar pada garis geometri, anda akan berjaya mewujudkan landskap yang harmoni. Bentuk geometri membawa perasaan simetri di taman dan memberikan penampilan yang teratur dan kemas.

Kolam taman - kerana air adalah harmoni

moden zen garden-pond-lantern-japanese-tree-box-trees
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 15/20

Seperti yang kita katakan di atas, perairan kolam taman yang tenang, yang mencerminkan tumbuhan, mewujudkan suasana bersantai yang mengundang meditasi. Teratai air yang terapung di atas permukaan permukaan lebih banyak lagi reka bentuk taman Zen dengan membawa sentuhan romantis.

Zen taman "liar"

moden zen taman-pond-garden-lantern-japanese-trees
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 16/20

Semakin rupa taman Jepun adalah liar dan semula jadi, lebih baik. Sekiranya taman anda cukup luas, berani mencipta kolam dengan tumbuhan dan ikan air. Di sekeliling kolam batu untuk menjadikannya lebih cantik.

Buat taman zen moden di bandar - mungkin

moden zen garden-in-town-lantern-japanese-coniferous-lawn
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 17/20

Adakah anda bermimpi di sudut Zen di mana anda dapat menghilangkan masalah sehari-hari? Buat taman zen di teres atas bumbung. Tetapkannya dengan pokok-pokok muda, kayu kotak dan tikar rumput. Tambah elemen hiasan seperti satu atau lebih tanglung Jepun, tag taman dll.

Halaman dalaman berubah menjadi taman kecil Zen

moden zen taman-dalam-halaman-shrubs-rocks-kerikil-ketat
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 18/20

Baru-baru ini, kami berkongsi dengan anda sebuah artikel yang khusus untuk susun atur halaman dalaman. Hari ini kami menawarkan kepada anda satu idea yang kami dapati benar-benar menarik - transformasi halaman dalaman ke dalam taman Zen kecil. Taman Zen kecil itu sangat mudah dibuat dengan sedikit imaginasi. Bet atas bahan semula jadi dan hasil akhir yang menarik perhatian dijamin.

Taman zen moden dan menarik

moden zen taman-barisan-tidak-jepun-semula jadi-batu-boxwood
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 19/20

Jalan-jalan taman dalam langkah-langkah Jepun adalah tipikal untuk taman zen. Ini kerana lorong yang sama, batu semula jadi atau kayu, membawa keharmonian semulajadi tanpa mengganggu kebun. Rumput, kayu kotak dan pokok adalah tiga jenis tumbuhan struktur yang membawa keharmonian di taman Jepun.

Penyelenggaraan taman Jepun

moden zen garden-sand-white-moss-plant-rocks-erable-japan
Taman Zen Moden - Cara Mewujudkan Taman Jepun yang harmonis Taman | 20/20

Selalunya, di taman Jepun, asimetri lebih disukai untuk simetri. Tidak menghairankan bahawa kita melihat tumbuhan seperti kotak dan pokok renek yang tidak menyokong saiz yang ketat. Di taman Jepun ia adalah lumut yang menggantikan rumput. Untuk menikmati taman hijau dan estetik lebih lama, kita mesti mengekalkan spesies tumbuhan dan elemen hiasan dengan betul.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − 76 =

Back to top