Struktur tumbuhan dalam willow braided – 20 idea dekorasi taman hidup

Struktur-sayuran willow-Jalinan deco lorong-taman
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 1/19


Seni bina tumbuh menjadi semakin popular dan mempunyai tempat di taman peribadi dan taman bandar. Hari ini, istilah ini digunakan untuk menentukan struktur tumbuhan yang hebat, yang patut dibanggakan. Permukaan dan patung-patung vegetatif berlipat ganda, sambil mengubah bangunan dan struktur ke dalam karya-karya sebenar. yang struktur tumbuhan boleh mengambil banyak bentuk, semuanya lebih asli daripada yang lain. Trend baru yang menimbulkan pengaruh penting pada landskap kontemporari, struktur tanaman willow tenunan merupakan sumber inspirasi untuk tukang kebun di hati. Apa sebenarnya? Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut!

Bagaimana untuk menggabungkan struktur tumbuhan di willow di taman

Struktur-sayuran willow-Jalinan-pondok-sayuran rotan-hidup
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 2/19

Struktur tanaman dalam willow braided memang merupakan seni dalam dirinya sendiri. Ia boleh dibahagikan dengan cara yang berbeza dan membolehkan semua orang membuat struktur tumbuhan yang menyerupai dia. Struktur tumbuhan jenis ini dibengkokkan memerlukan sedikit penyelenggaraan dan tentu saja dibuat untuk kekal di luar rumah. Kecil atau besar, mudah atau sombong, mereka sempurna sebagai hiasan luar, untuk menyerlahkan lorong, menghiasi halaman belakang atau teres.

Struktur-sayuran willow tenunan angka-rod wicker-dianyam
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 3/19

Dalam era "lakukan sendiri" struktur tumbuhan tenun menawarkan banyak aplikasi di taman, seperti yang praktikal seperti hiasan. Tenunan hidup menggabungkan harmoni dengan reka bentuk luaran. Idea asal tidak kurang dan pengikut arsitektur tumbuhan dapat memanfaatkan semua jenis struktur sebagai asal sebagai praktikal. Lindung nilai yang luar biasa, pondok, labirin, terowong dll. - imaginasi tidak mengenal batas.

struktur-tumbuhan willow-Jalinan kejuruteraan memasang-rod wicker
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 4/19


Tukang kebun di dalam jiwa akan menghargai struktur tumbuhan yang diikat sebagai hiasan taman. Sedikit menuntut pada sifat tanah, struktur willow hidup menyesuaikan dengan sempurna dengan keperluan peribadi. Keuntungan terbesar mereka terletak pada fakta bahawa mereka memastikan sekurang-kurangnya tiga puluh tahun kewujudan tanpa bimbang. Oleh itu, komposisi hidup itu adalah keseronokan sebenar yang hanya memerlukan kesabaran dalam kerja keras yang mengikat.

Struktur-sayuran willow-Jalinan-pondok persegi rotan-hidup
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 5/19

Pautan Sponsor

Struktur tumbuhan rotan yang hidup boleh direkabentuk dalam bentuk pondok atau tepee, tempat bersembunyi dan mencari ruang, palisade, lindung nilai bertali dan sebagainya. Para tukang kebun boleh mengamalkannya sebagai arca yang hidup hanya hiasan atau menikmati bahagian praktikalnya. Ternyata struktur tumbuhan seperti itu dapat memainkan peranan tanning hijau, untuk melindungi dari matahari yang sangat menyenangkan dari sudut relaksasi.

1

Struktur-sayuran willow-Jalinan-kawasan-permainan-kanak-kanak-rotan-hidup
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 6/19


Bergantung pada pilihan individu, tenunan struktur tumbuhan boleh menjadi kurang lebih padat, lebih tinggi atau kurang tinggi. Menikmati udara kontemporari atau agak "liar", struktur hiasan berkilat menjumpai tempatnya di taman-taman gaya apa pun.

Struktur-sayuran willow tenunan kilang terowong-over-lorong
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 7/19


Hari ini, mungkin untuk mendapatkan kit, membolehkan semua orang dapat mencapai dengan mudah struktur tumbuhannya di mana sahaja di taman. Kit tersebut termasuk rotan yang diperlukan, cadangan untuk pelaksanaan dan penyelenggaraan serta gambarajah. Apa yang perlu anda lakukan ialah melaburkan sedikit masa untuk mempelajari butiran pelaksanaannya.

Struktur-sayuran willow-Jalinan tepee-Deco-taman-hidup
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 8/19

Salah satu struktur loji tenunan yang paling biasa, kabin rotan yang hidup memainkan peranan estetika dan fungsi pada masa yang sama. Kawasan bermain untuk kanak-kanak, kabin rotan yang hidup mengajak orang dewasa melayang, terlindung dari matahari yang kuat dan hujan halus. Sangat estetik, struktur hidup rotan hidup ini menggabungkan secara semula jadi dengan alam sekitar. Willow hidup (willow) akan menjadi berdaun pada tahun pertama selepas penanaman. Ia meminjamkan dengan baik untuk menanam struktur taman.

Struktur-sayuran willow-Jalinan reka bentuk asal lorong deco
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 9/19

"Osier" adalah istilah generik yang digunakan untuk menggambarkan bahan mentah yang digunakan dalam bakul, yang dihasilkan oleh willow. Ini adalah helai satu tahun yang tidak bercabang yang biasanya digunakan. Teknik willow braiding terdiri daripada memotong helai ini pada musim sejuk secara langsung di tempat kejadian. Terdapat jenis yang sangat sesuai untuk menjahit kerana kelenturan mereka. Adalah dinasihatkan untuk menyimpan bilah rotan di dalam air sebelum menanam.

Semua tentang penjagaan tanah dan rotan hidup

Struktur-sayuran willow tenunan pondok-taman-willow
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 10/19

Untuk menjaga tanah yang sejuk sepanjang musim, adalah dinasihatkan untuk mendapatkan mulsa dalam kulit rotan. Selain membataskan penyiraman, mulsa juga menghadkan ketibaan rumpai. Wicker hidup mesti ditanam di dalam tanah dengan baik dibekalkan dengan air. Ia akan terus membuat ranting, tunas dan daun tanpa mengubah struktur awal pondok.

Struktur-sayuran willow-Jalinan-bagaimana membina pondok-wicker-hidup
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 11/19

Semasa tahun pertama struktur rotan hidup, penjagaan mesti diambil untuk memastikan kelembapan tanah. Penyiraman hampir setiap hari dari awal musim bunga sehingga akhir musim panas akan diperlukan. Seperti yang telah disebutkan, mulsa akan menyimpan kelembapan yang berterusan.

Struktur-sayuran willow-Jalinan-Booth-tumbuhan
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 12/19

Bergantung pada keutamaan tukang kebun, struktur tumbuhan rotan yang hidup boleh dibahagikan kepada bentuk yang berbeza seperti: pondok bulat atau persegi, igloo, tepee dll. Berhubung dengan pembinaan yang besar, perlu menyediakan struktur logam kerana, rotan sahaja tidak boleh tahan lama.

Struktur-sayuran willow tenunan tumbuhan kabin-besar-kesan visual
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 13/19

Sama ada ia adalah lindung nilai hiasan atau struktur tanaman tenunan, rotan ini membolehkan semua fantasi. Penyelesaian yang sangat baik untuk mencantikkan taman dan menikmati privasi yang diperlukan di udara terbuka, struktur tumbuhan rotan membatasi ruang sambil mengintegrasikan secara semula jadi dengan keseluruhannya.

Struktur-sayuran Jalinan teres willow-deco
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 14/19

Pengeluar rotan hidup menasihatkan untuk memilih spesies berdasarkan jenis tanah dan struktur yang akan diwujudkan, serta lokasinya. Bagi pemotongan wicker, disarankan untuk campur tangan sekurang-kurangnya sekali semasa musim sejuk, sekali atau dua kali pada musim panas untuk mengimbangi pucuk muda dan mempromosikan cawangan.

Struktur-sayuran willow-Jalinan kabin bulat-disesuaikan
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 15/19

Berbanding dengan buluh, rotan hidup tidak begitu invasif. Walaupun banyak pucuk dihasilkan, ternyata mereka bermula dari kaki ibu. Oleh itu, mereka berbeza dari penolakan yang keluar di mana-mana di dalam tanah dari akarnya. Walau bagaimanapun, adalah dianjurkan untuk mengelakkan penanaman jenis yang paling kuat terlalu dekat dengan pokok atau pokok renek lain. Ukuran tetap adalah penyelesaian terbaik untuk mengawal pembangunan willow hidup.

struktur-tumbuhan willow-Jalinan-gerbang-tumbuhan hiasan
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 16/19

Terutamanya dihargai untuk penyampaian muktamad muktamad yang disenangi, struktur tumbuhan tenunan adalah karya seni yang layak untuk nama itu! Struktur willow hidup juga menyeronokkan untuk dibuat. Selain bernafas jiwa ke dalam taman, arca hidup ini memberi karakter kepada ruang di mana ia hadir.

Struktur-sayuran willow-Jalinan-Booth-tumbuhan teknikal braiding
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 17/19

Setelah kerangka dibuat, jika willow dinikmati di mana ia telah ditanam, ia adalah sifat yang melakukan sisanya. Dari masa ke masa, taman itu akan dihiasi oleh tumbuhan willow yang indah.

Struktur-sayuran willow-tenunan rotan kabin katil taman
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 18/19

Mengambil keuntungan dari kelenturan yang melampau, batang willow membolehkan anda mudah terjalin untuk membuat struktur sebagai deco sebagai praktikal. Salah satu kebolehan yang paling hebat dari willow adalah bahawa walaupun selepas dikepala, ia terus berkembang. Ini adalah kerana kapasiti ini untuk metamorfosa bahawa wicker hidup membolehkan untuk merealisasikan ciptaan hidup sebenar, yang patut dikagumi!

Struktur-sayuran willow-Jalinan-Booth-tumbuhan rotan-hidup-bina-tumbuhan
Willow Willow Plant - 20 Deco Ideas Taman Hidup | Taman | 19/19

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 48 = 51

Back to top