Pintu dan gerbang taman mengalu-alukan kami di hadapan pemiliknya

pintu-taman-putih rendah hiasan
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 1/19


yang pintu taman dan portal adalah petunjuk pertama kepada rumah yang menyambut kami. Mereka membuat kesan pertama pada pemiliknya. Pada masa yang sama, pintu membuka perspektif di halaman, memandu pandangan. Dipilih dengan betul dan betul dipasang, gaya pintu bukan sahaja menggalakkan rumah, tetapi juga taman. Ia harus selaras dengan pagar dan sifat halaman. Ini sebahagian besarnya menentukan penampilannya. Dengan struktur kayu yang sederhana, garis kasar atau reka bentuk yang mewah, pintu yang indah menggoda mata dan memastikan akses kepada harta itu. Halangan untuk orang yang tidak dikenali, ia terbuka dengan bersahabat, di hadapan tetamu.

Pintu taman - idea dan tip berguna

pintu-taman perhiasan hiasan-besi-hitam
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 2/19

Anda boleh meletakkan sebuah pintu walaupun di dalam taman sebagai penghalang antara dua kawasan yang berbeza dan, dengan itu, memisahkannya daripada satu sama lain. Antara taman dapur dan taman bunga. Beberapa meter dari dinding batu yang mengagumkan dan grid yang halus dengan pintu berengsel, yang dipasang pada engsel, akan mempelbagaikan ruang dan membatasi zon.

Pintu taman dan peranan praktikal dan estetiknya

pintu gerbang taman-pepejal-pintu gerbang-taman besar
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 3/19

Hari ini kami menawarkan pelbagai jenis pintu bergantung kepada pembinaan mereka - single, double, dengan daun atau gelongsor. Pintu taman klasik adalah satu tangan. Ketinggiannya harus sesuai dengan ketinggian dinding. Jangan letakkan pintu kecil (dari ketinggian 1 hingga 1.50 meter) ke dinding tinggi, atau sebaliknya - pintu yang sangat tinggi seperti menara di atas pagar. Untuk menjadi praktikal, pintu ayunan mesti mempunyai lebar sekurang-kurangnya 1 hingga 1.10 m. Biasanya, dia harus membuka halaman. Sekiranya anda ingin menggunakannya sebagai pintu garaj, anda memerlukan saiz yang lebih besar - lebar kereta, ditambah 1 meter. Dalam kes ini, pintu dibuka ke luar. Jadikan sayap swing 90 darjah untuk mengelakkan menghalang lalu lintas di trotoar.

Pintu taman kayu pepejal

portal jaut pintu-taman-kayu besar-besaran
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 4/19


Pembinaan pepejal
Tidak seperti pintu rumah, di sini, dalam kebanyakan kes, tidak ada bingkai. Di kedua-dua belah pintu diletakkan lajur (kayu, konkrit, bata, batu, paip logam), yang membatasi pembukaan di pagar. Kami kadang-kadang membuat bingkai di mana pintu itu diperbaiki. Pintu boleh dipasang terus ke dinding oleh engsel.
Hari ini, elektronik dan automasi adalah sebahagian daripada rumah moden. Mereka sesuai untuk mana-mana pintu, tanpa mengira model dan saiz. Jika anda ingin menjadi bergaya, anda boleh memasang alat kawalan jauh atau meletakkan peranti pengunci khas - sistem mekanikal atau elektronik - yang akan memaklumkan kepada anda tentang setiap pelawat.

Reka bentuk asal pintu taman kayu

1

pintu taman kayu-reka bentuk-elegan-hiasan taman
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 5/19

Pautan Sponsor

Seperti lukisan di atas pagar
Pintu boleh menjadi pepejal atau berlubang dan, oleh itu, menentukan tahap pembukaan halaman di jalan. Lapisan terbuka memotong perspektif, tetapi tidak membatasi penglihatan. Berjalan di jalan boleh melihat dan mengagumi taman yang indah. Pemilik, untuk bahagian mereka, akan tahu apa yang sedang berlaku di luar pagar mereka. Sayangnya, dekad yang lalu pintu kerja terbuka sedikit tidak disangkal kerana kecenderungan kebanyakan orang untuk lebih selamat rumah mereka dan melindungi diri mereka dari mata asing.

Kisi di sebelah pintu kayu memudahkan hiasan dalam memanjat tumbuhan

pintu kayu luaran taman-luaran-dengan-lengkung
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 6/19


Pintu taman kayu pepejal

taman carrier kayu besar logam aksen
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 7/19


Pintu besar untuk lot besar
Akhir-akhir ini, pagar yang tinggi dan pintu besar telah menjadi moden. Semua ini untuk sepenuhnya mengasingkan halaman, mewujudkan ruang tertutup, tersembunyi dari luar. Tetapi itu tidak bermakna anda boleh menyembunyikan dari rasa ingin tahu orang lain - mata orang yang lewat akan berhenti di pintu anda dan mereka akan tertanya-tanya apa yang ada di belakangnya. Pintu dan pagar yang tidak dapat ditembusi mengehadkan ruang visual dan menyesuaikan diri dengan lebih baik ke kawasan yang luas.

Pintu taman kayu hiasan

pintu-taman-kayu hiasan bergaya reka bentuk
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 8/19

Pintu kayu adalah yang paling murah
Pintu kayu adalah ringan, agak murah dan mempunyai ciri-ciri hiasan yang tidak boleh dinafikan. Mereka mudah dilakukan dan, dengan rawatan yang betul, menjadi sangat tahan terhadap keadaan cuaca buruk - hujan, salji, sejuk dan panas, kelembapan dan kulat. Sekiranya anda memilih pintu sedemikian, pilih kayu yang kukuh dan tahan karat. Kayu Pine adalah antara kayu yang paling halus dan memerlukan perlindungan yang berkesan untuk mencegah kerosakan yang cepat. Kelebihannya ialah mudah untuk bekerja, murah dan meminjamkan dirinya dengan sempurna untuk impregnasi. Spesies lain boleh digunakan sebagai birch, oak, lemas, chestnut, serta kayu eksotik.

Pintu taman kayu pepejal dengan gerbang batu, dikelilingi oleh kehijauan yang subur

pintu-taman-luar-kayu besar-besaran pelangi batu-hijau
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 9/19

Bleached wood dan kayu tua sangat bergaya. Mereka membuat kesan vintaj. Kayu boleh dicat atau hanya direndam, bersalut matt atau berkilat berkilat. Yang ideal ialah memilih cat microporous yang membolehkan kayu untuk bernafas dan, pada masa yang sama, menghalang air dari memasuki. Biasanya, adalah lebih baik untuk tidak menyembunyikan nada kayu di bawah cat, tetapi untuk meninggalkannya kelihatan. Untuk mencapai perpaduan dan keharmonian, semua elemen kayu di taman - pagar, bangku, lekapan, pintu taman - mesti dibuat dari jenis kayu yang sama.

Perhiasan logam di pintu taman

pintu gerbang taman-besi tempa taman hiasan
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 10/19

Puisi dalam logam beku
Pintu logam adalah yang paling kuat dan itu kelebihan besar mereka. Mereka boleh hidup walaupun rumah itu. Anda boleh membeli apa-apa yang siap, sepadan dengan pembesar suara, atau memesan pintu yang dipalsukan dengan tangan pada model anda. Pintu peribadi adalah cara terbaik untuk memenuhi keperibadian anda. Anda akan mempunyai, pintu yang unik, seperti tiada yang lain. Pintu logam boleh sepenuhnya berlubang, mempunyai padat yang rendah atau tebal sepenuhnya. Mereka boleh menjadi karya seni yang benar, puisi logam beku. Kemungkinan hiasan adalah besar - roset kecil, daun dan ranting, spiral, tombak elegan dan sekop. Bahagian atas pintu boleh berada dalam garis lurus atau di lengkungan yang elegan. Sebelum melukis, keluarkan karat dengan kain emeral, kemudian tutup dengan neutralisers atau transformer dan kemudian gunakan cat sahaja.

Pintu taman luar - pintu logam dengan tiang batu

tiang pintu-luar-taman-pintu logam batu
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 11/19

Pintu lama sering ditutup dengan ivy dan tumbuhan lain yang mendaki

pintu-outer berusia taman-metal-dilindungi-ivy
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 12/19

Pintu rendah putih, dihiasi dengan bunga yang indah

pintu-taman-bass-dicat kayu putih deco-bunga
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 13/19

Pintu taman dalam besi berwarna emas

pintu taman pintu gerbang-logam-warna-emas
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 14/19

Warna memainkan peranan penting
Sangat penting warna untuk cat pintu. Anda boleh memilih dari pelbagai warna, dari cat untuk kayu dan logam ke plastik. Pilihan warna secara langsung berkaitan dengan kesan yang anda ingin capai. Anda boleh memilih warna yang diserlahkan untuk pintu anda untuk menonjol dan dilihat dari jauh. Kemungkinan lain ialah membuat pintu lebih bijak dan kelihatan sedikit dengan warna yang sesuai. Sebagai contoh, dicat dengan warna hijau, ia "gelap" di tumbuh-tumbuhan dan boleh tersembunyi di mata. Jika anda ingin mencapai kesan kesederhanaan, biarkan warna semula jadi kayu itu. Ia berjalan lancar dengan pagar batu atau menghadapi batu bata. Warna gelap berbeza dengan salutan putih dan menekankan kepentingan pintu. Elegant dan indah adalah pintu yang dicat putih yang memotong dengan baik pada dedaunan gelap kehijauan taman. Sekiranya anda membuat keputusan untuk melukis pintu, jangan lupa terlebih dahulu membersihkan permukaan cat lama, gunakan primer dan hanya dapatkan berus.

pintu taman taman-pintu kayu-pepejal
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 15/19

pintu taman-pintu kayu hitam-reka bentuk-taman yang elegan
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 16/19

pintu taman-pintu-logam-hiasan-taman hiasan
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 17/19

pintu-taman-logam hiasan aspek buluh
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 18/19

pintu pagar taman-besi-elegan-gerbang-hiasan taman
Pintu taman dan gerbang menyambut kami sebelum pemilik | Taman | 19/19

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 7

Back to top