Do-it-yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk

tangga-taman-to-diri lorong-deco-hijau
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 1/49


yangtangga taman adalah salah satu unsur penting untuk reka bentuk mana-mana ruang luar, tidak kira sama ada taman peribadi atau taman awam. Reka bentuk tangga taman bukan sahaja wajib untuk mengoptimumkan ruang di taman anda dengan lebih baik, tetapi juga merupakan aktiviti yang sangat menyenangkan, kerana langkah-langkah yang indah diatur menjadi aset deco yang benar. Terdapat beberapa cara untuk mereka bentuk tangga: lurus, lumpur, belokan dan lain-lain. Peraturan yang sama juga digunakan untuk bahan-bahan yang boleh anda gunakan untuk pembinaannya: kayu padat untuk suasana hangat, bata merah dan batu semulajadi untuk hiasan desa, atau konkrit berwarna kelabu untuk mencipta gaya minimalis. Untuk mencari model yang paling sesuai dengan anda, kami menjemput anda untuk memeriksa 49 cadangan kami yang menarik! Ayo, yang dibuang!

Tangga taman untuk menjadikan diri anda hiasan dekorasi luar!

tangga-taman-make-diri-proses pembinaan
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 2/49

Pembinaan tangga taman adalah berdasarkan banyak prinsip asas yang tidak digunakan untuk pembinaan tangga dalaman, contohnya. Sebaik sahaja anda membaca prinsip-prinsip asas ini, anda boleh memberikan rehat percuma kepada imaginasi anda! Apa yang kita maksudkan dengan itu? Nah, anda boleh memberikan gaya tertentu ke pasaran anda, bergantung pada reka bentuk kurang konvensional dan lebih asli.

Tangga taman langkah demi langkah!

tangga-taman ke-Constructio-langkah sendiri
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 3/49

Secara umum, tangga taman diberikan beberapa bentuk: langkah-langkah tertutup, langkah-langkah yang tersekat di tanah .. Ditto untuk ketinggian dan kedalaman. Jika anda menginginkan tangga yang lebih selesa, kami menasihati anda untuk memilih kedalaman berjalan lebih daripada 30 cm. Bagi lebar, tidak ada arahan tertentu untuk diikuti: anda mempunyai kebebasan pilihan!

Menyesuaikan tangga taman dengan gaya menghias anda!

idea tangga-taman-bangunan Consulting
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 4/49


Sebelum anda mengendalikan pembinaan tangga anda, anda mesti terlebih dahulu menyediakan lantai. Anda perlu membuat, dengan bantuan sekop, semacam asas yang akan menempatkan struktur mengundi tangga. Gunakan spades untuk menarandakan langkah-langkah dan menguatkan asas dengan pasir yang dibungkus, atau dengan meletakkan katil batu dihancurkan. Kemudian anda boleh meletakkan asas konkrit.

Tangga yang diperbuat daripada batu konkrit, batu, atau bata?

1

tangga plat taman-mortar Pembinaan
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 5/49

Pautan Sponsor

Bagi tangga tangga taman, kami menjemput anda untuk mengelak mereka terus ke tanah untuk mendapatkan lebih banyak keselamatan dan, di atas semua, untuk kestabilan yang lebih baik. Selepas menggali lokasi langkah 5 cm dalam, anda boleh mengelak langkah paling awal dahulu. Kemudian tuang campuran simen dan pasir dan pasangkan langkah pertama. Sebelum meneruskan dengan langkah-langkah lain, sebaiknya anda periksa bahawa ia berada dalam kedudukan mendatar.

Sesuaikan tangga taman anda untuk mencantikkan ruang luar!

tangga-taman-idea-idea-asal Taman
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 6/49


Seperti yang telah kami katakan, terdapat beberapa jenis bahan yang boleh anda gunakan untuk membina tangga taman anda. Bagi mereka yang ingin mewujudkan suasana romantik yang diilhamkan oleh taman-taman Mediterranean, tidak ada yang lebih baik daripada tangga blok batu semulajadi.

Tangga taman bata berwarna merah dan tembok batu penahan berambut perang

Gaya tangga-taman-tangga-taman Mediterranean
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 7/49


Bagi penyokong reka bentuk minimalis, kami mencadangkan penciptaan tangga taman dalam konkrit mentah atau dinyahaktifkan. Anda boleh bertaruh sama ada pada konkrit mentah untuk memberikan penampilan asli ke tangga anda, atau pada konkrit hiasan / dinyahaktifkan atau dibasuh. Yang terakhir ini sering digunakan untuk mengelakkan mendapat kesan visual terlalu 'mentah'.

Gunakan blok konkrit untuk membuat tangga taman asli!

tangga taman konkrit-do-yourself-idea
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 8/49

Mahu taman zen dan disucikan dengan imej taman Jepun? Dalam kes ini, anda mesti memilih salah satu inovasi terkini dalam bidang ini - plat lantai, yang tidak lebih daripada plat raksasa. Asal, tenang dan elegan, papak gergasi ini akan mendarat di tangga untuk memberikan kesan udara dan pemandangan moden ke ruang luar anda.

Tangga dalam kayu mentah untuk memberi semangat tulen kepada ruang luar anda!

tangga-taman-depan-kayu-untuk-sendiri
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 9/49

Bahan kecantikan yang mulia, kayu pepejal melabur di semua kawasan kawasan luaran: dari perabot taman ke elemen hiasan, termasuk pagar dan tangga luaran. Mengapa memilih tangga kayu pepejal? Untuk membawa sentuhan otentik ke taman moden.

Tangga taman dalam kayu padat dan bangku kayu gelap dan besi tempa

bangku make-diri-besi tangga-taman-besar kayu
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 10/49

Apapun jenis reka bentuk luar anda, kayu sentiasa penyelesaian yang baik untuk mengharmonikan tetapan hijau dan memberikan penampilan desa yang jelas. Tentukan lokasinya mengikut konfigurasi ruang dan tumbuh-tumbuhan di sekitarnya.

Dan jika anda mempunyai tangga hijau?

tangga taman tangan kayu-pepejal-taman-menegak
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 11/49

Pengeksploitasian tanah yang licin dalam peraturan seni bukan urusan yang mudah. Untuk mengoptimumkan tanah yang cenderung lebih baik, pembangunan taman menegak adalah jelas. Tetapi bagaimana untuk mengalihkan kecacatan ini menjadi aset deco besar apabila tidak ada ruang untuk mewujudkan taman menegak yang sebenar? Dengan memilih penyelesaian jenis 2 dalam 1! Tangga taman di atas akan memberikan anda jawapan yang lebih jelas. Pemasangan taman menegak diintegrasikan ke dalam struktur tangga luaran anda: itulah formula ajaib yang ditawarkan para pakar. Sekiranya konfigurasi ruang tidak membenarkan penciptaan beberapa elemen pada masa yang sama, adalah disarankan untuk menyemak semula susunan asalnya dengan penyelesaian penjimatan ruang pilihan. Ini adalah kesah untuk tangga kayu yang menumpuk fungsi untuk memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada penggunanya.

Langkah kayu pepejal diisi dengan kerikil hancur

tangga-taman-kayu besar-besaran make-diri-pagar
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 12/49

Pembinaan tangga kayu penuh dengan kejutan. Ia menghasilkan penggantian kayu yang dipasang di karpet batu karang yang mempunyai misi untuk menjamin pemindahan sumber air dan penyelenggaraan yang baik. Kerja tanah tidak wajib. Ditto untuk kerusi batu yang boleh digantikan oleh permaidani kehijauan misalnya. Hormat terhadap arahan ini sebenarnya adalah jaminan kejayaan projek pembinaan anda.

Tangga lurus dalam kayu pepejal dikelilingi oleh batu dan batu

tangga-kayu taman besar deco semula jadi bentuk-idea
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 13/49

Sama ada dibuat dengan sleepers kayu atau stringers, tangga taman mesti sepadan dengan gaya yang telah ditetapkan. Pusingan kayu juga menyertai palet bahan yang digunakan untuk pembuatan tangga dengan semangat pedesaan. Dihidupkan dengan warna yang serupa dengan kayu semulajadi, mereka menyumbang kepada penciptaan ruang intim di mana setiap elemen mempunyai tempatnya sendiri.

Langkah-langkah dalam batang kayu dipotong separuh dan handrail yang hampir sama

gaya tangga-taman-kayu besar-besaran desa-handrail
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 14/49

Tangga ini adalah bukti bahawa log tidak hanya boleh dilakukan dalam hiasan dalaman, tetapi juga di luar rumah. Di sini, mereka ditapis untuk melahirkan tangga sebagai asal sebagai berfungsi.

Kayu taman kayu berambut, tumbuhan yang sesuai dengan rumput dan tumbuhan yang subur

-Peirre kayu tangga-taman kayu handrail
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 15/49

Apa sahaja yang boleh dikatakan tentang tangga taman kayu ini, satu perkara yang pasti: ia sangat baik dikelilingi. Terletak di antara dua barisan tumbuh-tumbuhan hijau yang indah, ia menyelinap laluan kecil yang naik ke chalet gunung yang pelapisan luarnya anggun dengan anggun dengan kayu ringan tangga.

Tangga moden diperbuat daripada lantai kayu pepejal

gaya tangga-taman-batu semula jadi liar hutan
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 16/49

Papak tangga kayu pepejal adalah elemen penting dalam tangga taman moden. Mereka datang bersama untuk membentuk struktur yang terinspirasi minimalis atau pembinaan yang lebih moden.

Tangga taman menuju ke pintu masuk rumah

tangga-taman-design-moden reka bentuk minimalis konkrit
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 17/49

Konkrit mentah, konkrit dinyahaktifkan, langkah-langkah-blok .. bahan ini begitu banyak dalam gaya kini menyerang reka bentuk luar dan, lebih khusus, reka bentuk tangga taman. Digunakan untuk pembuatan langkah-langkah atau stringers, konkrit adalah jaminan kestabilan dan kepantasan tanpa gagal. Ditenagakan dengan rupa yang sedap dan rupa mentah, ia menggabungkan harmoni dengan kayu dan besi.

Tangga batu semulajadi untuk suasana desa

tangga-langkah-rendah-taman batu-blonde
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 18/49

Tangga batu semulajadi ini menjadi pelengkap ideal untuk teres luaran anda. Daya tarikan desa muncul dari bentuk langkahnya dari segi ketat batu putih. Kami terutamanya seperti syarikat kecilnya yang terdiri daripada batu hiasan yang besar dan penanam tembaga tembaga. Simposium merdu yang memberi penghormatan kepada gaya negara yang bergaya. Dan anda, apakah anda memilih gaya tangga taman anda?

Ingat untuk mengelilingi tangga kayu anda!

tangga-taman-besar kayu box-pokok renek
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 19/49

Buat tetapan intim dengan mengalikan tumbuh-tumbuhan hijau di sekeliling tangga taman!

idea tangga-taman batu-kelabu
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 20/49

Tangga taman yang diperbuat daripada blok batu semulajadi

tangga-taman-batu semula jadi-buih-hijau-rumput-deco
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 21/49

Langkah-langkah dalam blok batu atau batu yang dibentuk semula?

tangga-taman-batu semula jadi-rumput-hijau-rumah-design-pokok
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 22/49

Tangga taman batu semulajadi ditaburkan dengan habuk papan pepejal

tangga-langkah-taman batu-batu semula jadi-rumput
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 23/49

Apa pendapat anda mengenai tangga indah ini yang diliputi dengan papak batu?

tangga-taman-batu semula jadi batu-moden teres
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 24/49

Hiaskan tangga taman dengan susunan bunga yang cantik!

tangga-langkah-taman batu-naturelleèpelouse-hijau-bunga berwarna
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 25/49

Tangga taman konkrit untuk menyemai ruang luar gaya minimalis!

tangga-taman-konkrit-langkah ke diri sendiri
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 26/49

Gunakan pencahayaan yang redup untuk mewujudkan tetapan bakul!

tangga taman konkrit-idea-deco-romantis-pencahayaan
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 27/49

Tangga taman di blok konkrit kelabu, dikelilingi oleh rambut malaikat

tangga taman konkrit-depan-rumah-arkitek
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 28/49

Langkah tangga berpakaian dengan batu hias

tangga-taman reka bentuk moden konkrit rumput
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 29/49

Rumah arkitek dengan tangga taman konkrit

tangga-taman-metal ke rumah arkitek
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 30/49

Berani warna gelap untuk menyerlahkan tangga taman anda!

gaya-tangga-taman-metal-rumah reka bentuk minimalis
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 31/49

Tangga yang diperbuat daripada keluli yang ditutup dengan kerikil dan kerikil yang dihancurkan

idea tangga-taman-langkah ke diri sendiri-asal
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 32/49

Langkah-langkah tangga keluli Corten dipenuhi dengan batu-batu kecil

tangga-langkah-taman-batu yang penuh gabion-pebble-stone-
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 33/49

Teres luaran ditutup dengan papak batu kelabu dan tangga sepadan

tangga-taman-logam kraf kotak-pokok renek-rumput
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 34/49

Konkrit konkrit atau konkrit hiasan?

tangga-taman-batu konkrit-idea pepejal reka bentuk
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 35/49

Berani campuran kelabu dan krim untuk menghasilkan kesan grafik!

tangga-taman-pagar-moden-rumput-tumbuhan
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 36/49

Langkah-langkah tangga tidak teratur untuk menyegarkan atmosfera!

tangga-taman-to-pagar yang hampir sama-box-tumbuhan-konifer
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 37/49

Tangga dalam pavers merah dan blok konkrit kelabu

tangga-taman-moden-kraf lorong-papak batu
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 38/49

Kayu Taman Kayu Merah dan Tembok Penahan Kayu Cahaya

tumbuh-tumbuhan besar-pagar kayu-tangga-taman boxwood pokok renek,
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 39/49

Tangga dalam bata merah, penuh dengan batu hias

tangga-taman-langkah-to-box-cut-rumput hijau
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 40/49

Gunakan bata merah untuk mewujudkan suasana perindustrian!

tangga-taman-klinker-bata-make-diri
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 41/49

Apa pendapat anda mengenai tangga gabion ini?

tangga-taman-langkah-to-fill-gabion
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 42/49

Tangga taman buatan tangan dalam tayar kereta terpakai

tangga-taman-kereta-to-Peneus-yourself
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 43/49

Gunakan rumput sebagai tapak!

tangga-taman-buih-hijau Deco-hijau
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 44/49

Tangga batu dan rumput

tangga-taman-buih-hijau semula jadi sayur-deco
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 45/49

Hiaskan tangga taman anda dengan siri pot bunga berwarna-warni!

tangga-taman-to-perarakan-bata-merah
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 46/49

Tangga konkrit dihiasi dengan pot bunga terakota

tangga-taman-to-perarakan-batu-bunga-periuk
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 47/49

Tangga dalam batu dan konkrit dihiasi dengan petunias berwarna-warni dan tembok batu sepadan

tangga-langkah-taman batu dihiasi bunga-periuk
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 48/49

Bunga berwarna-warni dan tumbuh-tumbuhan eksotik untuk suasana tropika

tangga-gaya taman-batu-Mediterranean-bunga
Do-It-Yourself Garden Staircase dalam 49 Idea Reka Bentuk | Taman | 49/49

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =

Back to top