Zunanje talne obloge: betonski kamen? Na vas je odvisno

zunanja talna obloga kamin-kamin-vrt-rastline
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 1/11


Od zore časa, zunanja talna obloga kamen je bil del človeškega življenja. Danes je isti. Dobava tlakovcev in kamnitih plošč je še vedno pomembna in novi modeli širijo obzorja oblikovalcev. V zadnjih desetletjih so alternativne vibracijske stiskane betonske prevleke vedno bolj priljubljene. To vrsto talnih oblog se lahko uporablja za vožnjo po cestah, parkiriščih, pločnikih, kot tudi za označevanje travnikov na dvorišču in vrtu. Zahvaljujoč bogati izbiri oblik in barv ponujajo večjo možnost arhitekturnih rešitev.

Zunanje talne obloge: kamniti robovi, ki posladujejo bazen

premaz zemlja-zunaj-edge-bazen
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 2/11

Možnost, ki jo izberete, ne bo odvisna samo od vaših preferenc in finančnih sredstev, temveč tudi od teže, po kateri bo material predložen. Kamen mora prenesti mraz in betonske plošče okoli vhodnih vrat ne smejo biti zdrobljene pod težo avtomobila. V tem primeru priporočamo betonske plošče debeline najmanj 6 cm.

Outdoor Flooring: Nasveti za izbiro in namestitev

zunanje talne obloge pravokotne oblike v obliki kamna
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 3/11

1. Kamnite obloge so skoraj univerzalni material, ki je na voljo v številnih različnih modelih. Preden jih kupite v trgovini, povej prodajalcu, koliko potrebujete, ker je toliko različnih cen. Vprašajte, ali jih je mogoče vprašati brez pomoči strokovnjaka. Prednosti je, da jih kupite za 1 kg. Cena je odvisna od vrste kamna.
2. Obstajajo različne debeline, debelejše plošče so bolj zahtevne, ker jih je mogoče položiti brez malte. V tem primeru morajo biti široki 60 cm.
3. Upoštevajte, da so tanjše plošče zlahka zlomljene.
4. Naravna pot je prva ideja, ki prihaja na misel, ko govorimo o kamnu. Majhne plošče zahtevajo malto, za večje pa ni potrebno. Oblikovanje prehoda kot mozaik je vedno modno. Zelo je izvirno, da bi med trave postavili travo ali mulčko.
5. Kamnite plošče so idealni material za oblikovanje različnih površin na vrtu. Lahko jih položite na pesek. Uporablja se lahko tudi kot obloge fasade stavbe ali pa izdelava kamnitega zidu, ki skriva hišo od indiskretnih ragardov. .
6. Zvezki napolnite s gramozom. Na ta način boste uspeli v naravnem aspektu dvorišča ali uličice. Za slabše plošče uporabite malto ali beton. Ni jih pravilno postaviti in jih napolniti. Hitro se bodo zlomili.
7. Če želite narediti kamnit sedež, preprosto postavite plošče eno nad drugo in na vrhu postavite eno z udobno površino za sedenje.
8. Koraki na vrtu so zelo spontani, blizu naravi. Lahko trajajo zelo dolgo, če jih pravilno storite. Debele kamne lahko postavimo med seboj z malto. Zagotoviti morate, da koraki niso nevarni.
9. Vrt lahko oblikuje ločeno območje z uporabo kamnitih zidov, zaradi česar je bolj nenavadno in bolj impresivno. Če višina presega en meter, boste potrebovali nasvet krajinskega arhitekta.
10. Da bi kamin na prostem uporabljali ognjeodporne materiale v notranjosti. Zunaj je lahko prekrit s kamnitimi ploščami. To izvedbo je treba zaupati strokovnjaku. Enako velja za vodni curek.

Zunanja talna obloga s betonskimi ploščami

Prevleka zemlja-zunaj-betonskimi ribnik
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 4/11


Tukaj je nekaj prednosti vibro stiskanih betonskih oblog. Zaradi različnih oblik, barv in površinskih struktur, ki jih nudijo betonske plošče, lahko vsako dvorišče ali vrt pridobi svojo individualnost in izvirnost. Druga prednost betonskih izdelkov je njihova trdnost, vzdržljivost in enostavnost čiščenja. Poleg tega ne smemo zanemariti nižje cene, zaradi katere je ta material bolj in bolj prednosten za premaze. Znano je, da je beton najbolj razširjen gradbeni material na svetu zaradi naravnega izvora in odpornosti.

Bodite kreativni: integrirajte betonske bloke tudi v vašem mini vrtu!

1

premaz terene zunanji vrt, beton bloki
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 5/11

Sponzorirane povezave

Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov za izbiro in montažo tla z betonskimi bloki:
1. Razviti načrt
Temelj vsakega uspešnega projekta je pravi. Predstavljajte si, kje želite zgraditi nov dovoz ali pot, kje naj bo notranje dvorišče. Narišite sliko celotnega polja in novega območja. Ta pristop vam bo omogočil pogled na celotno spremembo. Če menite, da to ni več v vaši pristojnosti, se obrnite na strokovnjaka. Pogovorite se z nagibom novega tal, drenažo in odtekanjem pokrova, skupaj odločite za najvišjo in najnižjo točko ter smer toka vode.
2. Preverite podzemne instalacije
Pred začetkom izkopavanja morate biti prepričani, da na izbranem območju ni cevi, kablov in drugih podzemnih instalacij.
3. Pripravite potrebne materiale
Poiščite slog, ki vam ustreza in ustreza vašemu proračunu. Če je izbrano območje normalno oblikovano, lahko enostavno izračuna količino potrebnega materiala. Če ima novo zemljišče posebno obliko, povečajte količine za najmanj 5%. Če je teren še posebej asimetričen, je potrebnih vsaj 10% več. Po opravljenem delu ste vedeli, da vedno potrebujete dodatne enote. Najpogosteje uporabljani pravokotni betonski blok ima dolžino 200 mm, širino 100 mm in debelino 60-80-100 mm. Če želite kvadratni meter, potrebujete 50 enot.
4. Kalibrirajte območje na redo
Uporabite vrv in mejnike, da razvrstite območje v polni velikosti.
5. Premaz zahteva vzdrževanje in čiščenje
Včasih samo umivajte z milnico, vendar včasih potrebujete dodatno nego. Najvarnejši način je z mehko krtačo (metlo) in milnico. Ne uporabljajte detergentov, ki vsebujejo kisline, ker so škodljivi za površino betona. Vedno odstranite plevel.
6. Izogibajte se stagnaciji vode na površini, kar olajša rast gliv. Poleg tega stoječa voda uničuje plošče. Nikoli ne pozabite, da lahko, ko je mraz hladno, lahko zamrznejo celo majhne lužice.
7. Nikoli ne dajte soli na plošče.
Najboljše je, da uporabite pesek, da zaščitite teren. Za čiščenje snega uporabite plastične lopate namesto kovinskih. Očistite približno 1 cm od same površine. Uživajte v toplih zimskih dneh, da odstranite, kaj je ostalo od snega in ledu.

Več idej za zunanje talne obloge!

zunanja tla beton-ne-japonski
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 6/11


Vrhunska zunanja talna obloga za vaš prostor za sprostitev

zunanji kamen-ognjišče-kotiček-sprostitev
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 7/11


zunanje talne obloge iz kamna
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 8/11

zunanje talne obloge na prostem s sedeži-mize
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 9/11

zunanje talne obloge, ne-japonske-travniške
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 10/11

lesena talna obloga iz kamna
Zunanja talna obloga: beton ali kamen? Odločite se! | Talne obloge | 11/11

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 66 =

Back to top