Sudut santai di rumah – bagaimana untuk membuat sudut bacaan?

tempat istirahat membaca tempat penyimpanan rumah
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 1/10


yang kawasan bersantai sebagai tempat yang baik untuk membaca menggabungkan ruang kegemaran anda di dalam rumah, tempat duduk yang selesa dan banyak cahaya. Ia menawarkan keselesaan dan ketenangan, sesuai bukan hanya untuk membaca, tetapi juga untuk menelefon dan, di samping itu, adalah tempat yang sangat sesuai untuk mendengar muzik. Memilih tempat yang tepat bukan satu tugas yang mudah dan memerlukan mengambil kira banyak faktor dalam persekitaran kita.

Sudut santai di rumah: cari tempat yang paling santai

santai sudut membaca rumah-selesa-orkid-putih
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 2/10

Apabila anda membaca, anda ingin berasa santai dan detik-detik ini sangat istimewa untuk anda. Sama ada tempat ini adalah sudut ruang tamu berhampiran tingkap yang besar dan cantik, atau kerusi goyang di beranda, membolehkan anda melihat dunia di sekeliling anda, matlamatnya adalah untuk menemui ruang ini di dalam rumah, yang akan membolehkan anda berasa baik tetapi juga menumpukan perhatian dan menanamkan diri dalam membaca.

Kawasan relaksasi: pilih perabot yang sesuai

ruang membaca lampu santai-cermin-kerusi-paisley
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 3/10

yang kawasan bersantai membaca tidak akan sempurna tanpa kerusi yang selesa. Bergantung pada pedalaman rumah, dan bergantung kepada gaya hidup anda, ia boleh menjadi sofa, kerusi besar atau kerusi. Ingat, bagaimanapun, bahawa kawasan ini mesti terpencil dan selesa. Pada masa yang sama, kerusi itu dapat mengubah kedudukannya berkenaan dengan sumber cahaya dan perubahan suhu di dalam bilik.

Dapatkan meja kecil atau meja sebelah di sudut anda

tempat bersantai membaca meja bulat
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 4/10


Dengan aksesori ini, anda akan dapat mengatur lebih baik kawasan relaksasi anda dan, pada masa yang sama, anda akan mempunyai tempat untuk meletakkan secawan kopi atau hanya meninggalkan buku anda. Terdapat juga beberapa bilik untuk meninggalkan pen dan buku nota. Untuk ruang yang lebih besar, rak yang sesuai untuk buku, majalah dan rak di dinding boleh diatur dengan bahan bacaan yang cukup untuk dipilih.

Pencahayaan semulajadi

1

kawasan relaksasi bacaan semula jadi putih
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 5/10

Pautan Sponsor

Salah satu faktor terpenting yang mesti ada dalam a kawasan bersantai bacaan yang dicipta dengan baik, adalah cahaya matahari. Harus ada pencahayaan semula jadi yang baik dan pada masa yang sama anda harus mengelakkan silau langsung yang menjengkelkan mata dan mencegah pembacaan yang betul. Untuk tujuan ini, tingkap boleh ditutup dengan lapisan yang meresap cahaya matahari atau anda hanya perlu menutup langsir.

Pencahayaan buatan

membaca sudut perpustakaan besar-putih
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 6/10


Pada waktu petang, tempat bersantai harus direndam dalam cahaya hangat dan menyambut. Pada masa yang sama, adalah perlu untuk mendapatkan sumber tempatan cahaya yang lebih sengit. Lampu lantai, sconce dan lampu meja adalah pilihan ideal dalam kes ini. Adalah juga wajar untuk memilih sumber-sumber cahaya yang kuasa dan arah sinarannya dapat diselaraskan mengikut keperluan dan keutamaan anda saat ini. Untuk memastikan keselesaan mata, penyelesaian yang paling sesuai akan menjadi sumber cahaya putih sejuk.

Tambah sentuhan hiasan

kawasan lapang membaca-warna-fabrik-corak
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 7/10


Matlamat yang paling penting, bahawa anda perlu berjaya dalam anda kawasan bersantai membaca, adalah untuk merasa selesa dan, pada masa yang sama, bahawa ia adalah tempat yang istimewa untuk anda. Sekiranya perlu, buang selimut dan tambah kusyen supaya anda berasa lebih selesa. Pastikan suhu berada dalam lingkungan yang selesa. Untuk hiasan, gunakan kain lembut, kain, warna dan corak yang memberikan anda keselamatan dan keselesaan.

Jika boleh, letakkan kawasan bacaan dari bahagian lain bilik

gaya duduk gaya desa-bergaya yang selesa
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 8/10

Ini boleh dicapai dengan meletakkan meja rias atau perabot lain yang serenjang dengan salah satu dinding atau dengan menarik tirai di sudut bacaan. Anda akan merasa dilindungi dan ini akan menghalang ahli keluarga lain daripada menyerang ruang peribadi anda. yang kawasan bersantai membaca boleh menjadi apa yang keperluan rumah anda. Cuba mencari tempat yang jauh dari bunyi bising dan kehidupan seharian di rumah anda. Jika saiz rumah anda membenarkannya, merancang lebih banyak tempat-tempat yang santai ini, jadi anda tidak perlu berhujah dengan ahli keluarga yang lain.

Sudut bacaan santai dengan kerusi berlengan

kawasan bersantai dengan membaca kerusi berlengan kerusi
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 9/10

Walaupun jadual sibuk anda, cari masa untuk membaca, kerana anda percaya atau tidak, membaca adalah baik untuk kesihatan anda.

Sudut membaca di bilik kanak-kanak

bilik tidur di bilik membaca sudut santai
Sudut santai di rumah - bagaimana untuk mencipta sudut bacaan yang selesa? | Rumah | 10/10

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − = 62

Back to top