Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 idea jahat

rak helaian-penyimpanan-organisasi-logam
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 1/16


yang tip penyimpanan adalah semua ide yang praktikal dan bijak yang menjimatkan ruang atau memperbaiki organisasi. Dunia berbahasa Inggeris menggunakan istilah "hacks penyimpanan" untuk mempengaruhi semua manipulasi ganas yang menjadikan kehidupan sehari-hari lebih mudah bagi kami. Oleh itu, kami akan menjadi "peretas" dalam ertikata, tidak mematuhi peraturan dan menarik hoarder dari setiap inci persegi. Sama ada di dapur atau di dalam bilik tidur, perkara-perkara semacam itu selalu berguna dan menyeronokkan. Ketahui bagaimana untuk mengoptimumkan ruang dalaman anda, nikmati semua nooks dan crannies dari rumah dan meningkatkan kecekapan penyimpanan sedia ada anda!

tips-storage-organisasi cangkuk shrink-Ikea
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 2/16

Tata letak pintu masuk dan akibatnya organisasi banyak pasang kasut adalah cabaran bagi banyak pemilik dan penyewa. Mari kita mulakan dengan petua simpanan yang berkaitan dengan bahagian rumah ini yang sering diabaikan dalam reka bentuk dan hiasan! Idea pertama yang kami ingin tawarkan ialah menggunakan cangkuk dinding yang boleh ditarik seperti yang ditunjukkan dalam gambar di atas. Ia hampir tidak dapat dijelaskan bahawa kelebihan utama mereka adalah untuk hampir tidak keluar dari paras dinding. Bijak, berfungsi dan kurang rumit walaupun rak mantel yang dipasang di dinding, cangkuk ini seolah-olah menjadi sebahagian daripada hiasan dinding apabila ditarik balik.

tips-storage-organisasi kasut rak-Ikea-Trones
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 3/16

Perabot rak kasut yang dipasang di dinding adalah satu lagi penyelesaian yang indah, terutamanya apabila anda ingin memastikan beberapa penyimpanan tertutup di kawasan yang sangat terhad. Petua storan tambahan termasuk rak kot dengan rak padat dan beberapa cangkuk logam di pelbagai ketinggian strategik. Mahkota semua unsur-unsur ini dengan cermin bulat yang besar dan sconces dinding dan anda akan mempunyai satu set keseluruhan semua yang diperlukan yang bagaimanapun menyedari ruang kosong yang sangat sedikit.

tips-storage-organisasi-ruang-dapur-perkakas dapur
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 4/16


Kemudian kita akan melihat sebuah bilik di mana ruang penyimpanan tidak sepatutnya cukup dan oleh itu ia mudah mengamalkan sebarang helah tempat yang dapat dibayangkan. Siapa yang membersihkan di rumah sudah boleh meneka tanpa apa-apa kesukaran bahawa ia memang dapur yang dikasihi. Di dapur yang dipasang, jarang sekali dapat mencari ruang yang tersedia untuk almari baru. Sebaliknya, anda boleh berani untuk berfikir di luar kotak dan secara senyap-senyap menggunakan kabinet semasa anda dengan cara yang baru dan kreatif.

Petua penyimpanan dan organisasi di dapur

organisasi-ruang-bar-traksi-organisasi
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 5/16

Pautan Sponsor

Kabinet bawah sink adalah terutamanya digunakan untuk menyimpan produk pembersih, kain kain, cuci piring, dll. Tetapi niche yang dipanggil ini boleh dieksploitasi kerana kami jarang mendapat 100% kemampuan yang ditawarkannya. Ini akan mengubah terima kasih kepada idea yang digambarkan di atas dan petua penyimpanan lain yang dibentangkan. Memasang batang yang boleh dipanjangkan di dalam untuk menggantung botol semburan adalah idea yang sangat bagus! Di samping itu, beberapa bar panjang berubah-ubah dilengkapi dengan tips dengan cawan sedutan yang membolehkan pemasangan tanpa penggerudian.

1

penyimpanan tips organisasi-ruang-dapur-lids
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 6/16


Pintu dapur kabinet biasanya tidak difikirkan sebagai ruang yang sesuai dengan organisasi perniagaan seseorang. Malah, kanvas kosong ini menjadi lombong emas sebenar ketika datang ke tip penyimpanan dan muslihat. Dengan melengkapkan pintu kabinet yang lebih rendah dengan beberapa sokongan logam atau bingkai seperti yang digambarkan di atas, anda boleh dengan mudah memerintahkan penutup casseroles, periuk dan kuali anda untuk memastikannya ditutup pada bila-bila masa.

Idea untuk menikmati bahagian dalam pintu dan ruang negatif yang lain

dapur tips-storage-organisasi carta penukaran
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 7/16


Pintu kabinet tinggi boleh berfungsi dengan baik apabila anda mencari tempat untuk menggantung peralatan anda. Tambah beberapa cangkuk logam untuk mengetatkan dan tiba-tiba sudu dan cawan mengukur masih boleh diakses. Tetapi tip penyimpanan dan idea yang baik yang menjadikan kehidupan lebih mudah di dapur jauh dari keletihan! Ulangi bahagian dalam pintu dengan lapisan cat papan hitam dan tulis carta penukaran anda yang berguna dan bagus. Oleh itu, ia akan dapat dicapai apabila anda membakar kek dan pada masa yang sama tanpa pandangan apabila anda tidak memerlukannya.

tips-storage-ruang organisasi dapur Spice
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 8/16

Tahukah anda bahawa pada masa ini kita boleh mencari di pasaran pelekat sendiri pelekat dan cadar magnet yang berharga hanya beberapa euro? Bahan-bahan magnet ini juga boleh diletakkan di dalam pintu kabinet, atau di permukaan bebas lain yang anda dapati sesuai, dan menyokong balang rempah anda atau jenis logam kecil yang lain. Jangan lupa untuk melabelkan penutup untuk tidak teragak-agak apa sebenarnya kandungan setiap bekas kecil comel.

tips penyimpanan organisasi-ruang-jars-mason-balang
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 9/16

Mengambil kesempatan daripada kekosongan di bawah kabinet yang tinggi adalah satu lagi kawasan yang tidak terjawab dengan banyak tip penyimpanan. Sebagai contoh, anda boleh memasang pemegang kaca untuk menyembunyikan perkhidmatan kegemarannya di dalam almari. Selain daripada menjimatkan ruang, pendekatan ini akan menambah suasana bistro yang mesra dan menarik untuk dekorasi dapur anda. Idea lain yang malignan adalah menukarkan atau menahan penutup botol kaca yang mengandungi pasta, bijirin, kacang dan sebagainya.

Petua penyimpanan di dalam bilik tidur

tips-storage-ruang organisasi-bilik persalinan
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 10/16

Seterusnya, mari kita periksa apakah beberapa tip penyimpanan terbaik di dalam bilik yang sering diancam oleh kekacauan total kerana buasir dan buasir pakaian. Semua orang melakukannya: kami membuang pakaian yang dipakai, tetapi belum kotor, ke kerusi atau perabot lain di dalam bilik dan mereka tinggal di sana selama beberapa hari. Cepat dengan cepat, ruang itu akan dikebumikan sepenuhnya oleh gunung-gunung senjata api, dan dengan itu sepenuhnya tidak dapat dikenali, tetapi dengan menggunakan beberapa perkara tidak terlalu terlambat untuk menyelamatkannya.

pakaian tips-storage-rak-organisasi-rod rak
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 11/16

Mata bijak pembaca tetap akan melihat batang yang sama seperti yang kita lihat di dapur. Sebenarnya, banyak tip penyimpanan yang telah kami semak telah dimanipulasi dan disesuaikan dengan bilik. Kami juga boleh menggabungkan 2 idea ke dalam penyelesaian unik yang bijak! Sebagai contoh, gambar di atas menggambarkan penggunaan ruang negatif di bawah rak melalui bar logam gantung yang membentuk sejenis galas yang bagus.

tips-storage-ruang perhiasan organisasi pemegang Mural
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 12/16

Tuan-tuan yang mengumpulkan aksesori dan ghairah tentang perhiasan akan menghancurkan idea ini! Panel dinding berlubang untuk menggantungkan kalung, rantai dan kalungnya agak licik dalam diri mereka, tetapi apabila anda menambah cermin berengsel yang menyembunyikan lukisan, reka bentuk menjadi lebih pintar. Juga perhatikan tali yang terbentang di dalam cermin yang juga boleh digunakan sebagai ruang untuk menggantung cermin mata hitamnya, dengan syarat kedalamannya mencukupi.

Petua penyimpanan yang menakjubkan di perabot yang dirampas

tips-storage-ruang perkhidmatan organisasi raskog-ikea
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 13/16

Sering kali, tip penyimpanan hanya mengalihkan perabot dari pengeluaran besar-besaran, seperti perabot IKEA, dan memberi mereka aplikasi baru yang tidak ada kaitan dengan tujuan asalnya. Sebilangan besar hacks kreatif ini lebih berkesan dan estetika menyenangkan daripada objek asal! Sebagai contoh, sepasang troli boleh menjadi simpanan yang mudah, selain mudah alih, untuk bekalan brico anda.

tips-storage-organisasi-ruang-menegak ikea
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 14/16

Satu lagi contoh yang sangat inventif ialah bingkai slatted IKEA, yang telah diubah menjadi storan dinding dipasang dan meja peringatan. Kemudahan yang sama boleh digunakan sebagai stesen pembungkusan hadiah rumah, storan mudah untuk majalah dan sebagainya. Sama ada cara, hobi atau pejabat rumah anda tidak akan sama selepas mencuba satu atau beberapa tip penyimpanan dengan objek yang dirampas.

tips-storage-ruang-idea organisasi menghias
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 15/16

Jika aktiviti manual tidak menggoda anda, namun anda suka muzik, anda tidak akan kecewa sama ada. Pencinta muzik boleh menggunakan meja sisi dengan 2 atau 3 baki dan menjadikannya kelihatan seperti unit storan vinil yang elegan dan menawan. Aturkan koleksi anda di rak yang lebih rendah dan dengan bangganya memaparkan pemain rekod di atas, terutamanya jika model retro yang telah mengadaptasi bentuk beg pakaian yang menarik.

Petua penyimpanan yang boleh disesuaikan dengan bilik mandi

organisasi tips-storage-ruang di dalam pintu almari
Petua untuk menyimpan dan menganjurkan ruang dalam 16 gagasan malignan | Rumah | 16/16

Akhirnya, cara penyimpanan di dalam bilik mandi adalah salvatrices sebenar yang tidak boleh gagal untuk dicuba. Mereka didasarkan pada prinsip-prinsip yang sama dengan idea-idea sebelumnya, tetapi agak diubah suai untuk memenuhi syarat-syarat tertentu. Apabila kami tidak mempunyai ruang yang cukup untuk membuat pendandan rambut dan penganjur solek, kami akan membuat persediaan. Sekali lagi, seseorang perlu mula berfikir secara menegak dan meneroka semua kemungkinan penyimpanan yang boleh dibayangkan, walaupun di dalam pintu kabinet, seperti yang berlaku di dapur!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 + = 70

Back to top