Indoor Palm – spesies, sifat dan petua penjagaan

sawit-dalaman-spesies tumbuhan-hijau-dalaman-tropika
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 1/20


Mahu membawa udara segar dan oksigen ke dalam rumah anda? Untuk berjaya dalam penghijauan dan menghias rumah anda mengikut keinginan anda, anda boleh bergantung kepada telapak dalaman. Rayuannya yang eksotik dan menarik menjanjikan membawa alam semula jadi ke rumah anda. Memandangkan spesies sawit yang tidak terhitung banyaknya, jangan teragak-agak untuk melihat galeri imej kami yang, selain memberi inspirasi kepada anda, akan mendedahkan butir-butir sifat mereka dan akan memberi anda tip penyelenggaraan yang berguna.

Kelapa sawit Chamaedorea seifrizii, juga dikenali sebagai sawit buluh

sawit-dalaman-penanaman periuk-buluh sawit
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 2/20

Asli untuk hutan hujan tropika, pokok palma dalaman ini, terima kasih kepada rayuan yang luar biasa dan penyelenggaraan yang mudah, menyelesaikan terutamanya di dalam rumah di mana ia berfungsi sebagai aksen semangat alam. Dalam persekitarannya, sawit mencapai ketinggian 3.50 meter. Ini adalah daun-daun pokok palma, yang tumbuh di batang panjang, kaku, berkelompok yang memberikan rupa buluh. Di dalamnya, tumbuhan ini ditanam pada suhu antara 18 dan 24 darjah.

Kelapa sawit Bismarckia nobilis atau Bismarck sawit

sawit-dalaman-Bismarck daun palma-kelabu-biru
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 3/20

Asalnya dari Madagaskar, di mana ia merupakan satu-satunya wakil jenisnya, sawit dalam Bismarckia nobilis ditanam di semua kawasan tropika untuk melihatnya yang megah. Juga dipanggil pokok sawit Madagaskar, dalam persekitarannya, tumbuhan eksotik dapat mencapai ketinggian 25 meter yang mengesankan tetapi, dalam penanaman, ia tidak melebihi 10-12 meter. Dedaunan yang menarik menyajikan pelbagai warna kelabu perak atau kebiruan. Bagi rumah yang semakin meningkat, pokok kelapa sawit memerlukan matahari penuh. Elakkan berlebihan, tetapi pada musim panas, pastikan substrat segar.

Kelapa Chile (Jubaea chilensis)

sawit-dalaman-periuk cili sawit berkembang periuk
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 4/20


Spesies yang tahan lasak, pokok kelapa dalaman Jubaea chilensis mempunyai mahkota daun tulang ikan yang indah. Buahnya sangat mirip dengan kelapa kecil yang berasal dari pokok kelapa nama lain dari Chile. Spesies kelapa sawit dalaman ini diketahui mempunyai pertumbuhan yang lambat dan berbunga lewat. Sebaliknya, pokok palma Chile berkembang dengan pesat dan membentuk sebilangan besar buah-buahan dalam bentuk kelapa. Antara aset yang ditawarkan oleh tapak tangan ini ialah ketahanan terhadap -15 darjah.

Penanaman kelapa Gajah kaki (Beaucarnea recurvata)

1

sawit dalaman kaki gajah-suasana-tropika
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 5/20

Pautan Sponsor

Diterima untuk pemandangannya yang sangat asli dan hiasan, Kaki Elephant palem tertutup sempurna disesuaikan dengan budaya di apartmen. Mudah berkembang, tumbuhan ini mempunyai pertumbuhan yang sangat perlahan. Ia adalah bentuk bengkak pangkal batang yang memberikan pokok palma namanya Gajah. Beaucarnea recurvata adalah spesies utama yang ditanam di houseplant. Ia memerlukan banyak cahaya semulajadi, tetapi pada musim panas, pendedahan matahari langsung di tengah hari harus dielakkan. Ia sepatutnya disiram dengan sederhana pada musim panas, yang membolehkan kompos kering di antara dua input.

Eksotis eksotik - yucca

sawit-dalaman-Yucca penanaman periuk-tumbuhan hijau-dalaman-eksotik
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 6/20


Tumbuhan padang pasir yang suka tempat-tempat panas dan kering, yucca sangat sesuai untuk tumbuh-tumbuhan dalaman. Ia dibezakan oleh dedaunannya yang malar hijau, kadang-kadang sangat tajam. Yucca adalah salah satu daripada houseplants yang paling popular kerana, terima kasih kepada rayuan eksotik, ia boleh mencantikkan dan menyegarkan rumah. Yucca periuk memerlukan tanah potting yang baik sesuai untuk houseplants dan bersaliran dengan baik.

Dracaena atau Dragonfly - tumbuhan dalaman yang estetik dan mudah ditanam

sawit-dalaman-DRACAENA penanaman periuk-tumbuhan dalam-hiasan
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 7/20


Dihargai untuk dedaunan berbentuk pisau pembayang yang sangat hiasan, dracaena mendapati tempatnya di dalamnya. Ia dipanggil pokok palma kerana batangnya yang berbentuk tongkat dan mahkota daun dalam pedang. Asal untuk Afrika atau Asia, kilang itu semakin perlahan dan mempunyai jangka hayat yang panjang. Dalam bangunan, ia tidak melebihi 3 meter. Pokok naga menyesuaikan diri sepenuhnya dengan kebudayaan periuk dan pada musim panas, ia boleh dikeluarkan. The genus Dracaena termasuk pelbagai jenis malar hijau.

Pisang sebagai pokok kelapa sawit (Musa basjoo)

sawit-dalaman-pisang berkembang periuk
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 8/20

Sama ada ditanam di taman atau di rumah, pisang adalah tumbuhan hijau yang memikat kita dengan daya tarikan eksotik dan sangat hiasannya. Menawarkan pelbagai jenis yang luar biasa, pisang agak kuat dan ia sangat sesuai di dalamnya. Perlu diketahui bahawa buahnya pada umumnya tidak boleh dimakan.

Aspidistra elatior

sawit-dalaman-aspidistra elatior-saka-tumbuhan daun hijau gelap
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 9/20

Sebuah houseplant yang sangat baik, Aspidistra elatior adalah super tahan terhadap pengabaian, ia menyokong suhu ke -5 darjah serta cahaya rendah. Daun daun abu-abu mempunyai daun hijau gelap terang yang dapat mencapai lebar 30-50 cm. Bunga-bunga coklat yang membosankan, yang muncul di aras tanah, mekar pada awal musim panas. Dia menikmati tempat yang terang dan penyiraman sederhana.

Palm Indoor Kentia (Howea)

sawit-dalaman-Kentia-daun hijau-kelabu periuk
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 10/20

Sangat dihargai untuk dedaunan malar hijau dan sangat dekoratif, pokok kelapa dalaman Kentia sering digunakan untuk hiasan di rumah-rumah moden atau klasik. Native to Australia, sawit ini mempunyai pertumbuhan sederhana atau agak perlahan, menghasilkan hanya satu sawit setahun. Ia boleh ditanam dalam periuk, di dalam rumah, seperti dalam rumah hijau. Dikenali sebagai tumbuhan yang menghalau, disarankan untuk meletakkan Kentia Indoor Palm di ruang tamu atau pejabat.

Pokok palma dalam rumah hiasan dan mudah - Areca (Dypsis lutescens)

sawit-dalaman-pinang-penyelenggaraan mudah
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 11/20

Areca adalah pokok palma tertutup yang indah, hiasan dan sangat mudah. Oleh kerana pertumbuhannya yang perlahan, Areca biasanya digunakan sebagai houseplant pot, mencari tempatnya di mana-mana rumah. Tidak tahan suhu di bawah 10 darjah, ia mesti ditanam di dalam rumah. Dedaunannya boleh mencapai 5 meter di persekitaran semulajadi dan 2 meter di pedalaman. Rayuannya yang sangat hiasan dan penyelenggaraan mudah menjadikannya pilihan kegemaran untuk pencinta tumbuhan.

Kelapa sawit (Trachycarpus fortunei)

sawit-dalaman-kelapa-hem-daun berselaput-hijau-gelap
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 12/20

Kuat dan tahan sejuk, sawit rami sesuai untuk berkembang dalam periuk dan di dalam tanah. Mudah dijaga, pokok palma luar biasa ini mengesankan dengan daun sawit hijau yang gelap. Juga dikenali sebagai kelapa sawit atau sawit Cina, ia adalah salah satu spesies yang paling ditanam di zon sederhana berkat ketahanannya terhadap suhu rendah dan pertumbuhan pesatnya. Trachycarpus fortunei boleh tumbuh hingga ketinggian 10 meter dan mempunyai panjang 70 cm. Pokok kelapa boleh tahan -15 darjah (untuk tempoh yang pendek).

Pokok palma Alexandra (Archontophoenix alexandrae)

sawit-dalaman-kelapa-alexandra-office-dalaman-tumbuhan hiasan
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 13/20

Pokok kelapa Alexandra adalah pokok sawit yang ditanam dengan baik di dalam periuk dan oleh itu, ia disesuaikan dengan keindahan dalaman sebagai semangat alam dekorasi. Pretty pedesaan, ia boleh dipasang di ruang tamu, di pejabat, atau di luar pada musim panas. Pante memerlukan cahaya yang baik - pendedahan di timur atau barat adalah baik-baik saja. Tidak terlalu menuntut, sawit Alexandra memerlukan air yang baik pada musim panas. Ia menunjukkan pertumbuhan yang sangat cepat untuk pokok sawit. Dalam periuk, ia boleh melebihi ketinggian 3 meter dan daunnya boleh mencapai sehingga 1 meter.

Sayuran Betel (Areca catechu) akan ditanam di dalam rumah

sawit-dalaman-pinang catechu, sirih-palm-
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 14/20

Betel Palm adalah pokok palma dari asal tropika yang sangat dihargai kerana kesan hiasan yang luar biasa. Tidak sangat pedesaan, sawit pukat boleh mencapai ketinggian 2 meter. Pertumbuhannya mengikuti suhu dan kelembapan yang mana ia tertakluk. Kelapa sawit memerlukan tanah organik yang kaya dengan PH yang berasid sedikit. Ia memerlukan banyak air dan kelembapan. Kecerahan sebelah, ia mesti didedahkan dalam matahari penuh.

Dwarf Palm (Chamaerops humilis)

Daun kelapa sawit-kerdil-daun kelapa
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 15/20

Chamaerops humilis atau kurcaci sawit adalah spesies Eropah dengan daun hijau gelap. Ia membentuk batang batang 3 meter ke semua arah. Sama ada ditanam di dalam tanah atau di dalam tangki, kelapa sawit ini sangat undemanding dan mampu menahan suhu sehingga -12 darjah. Ia juga sangat tahan terhadap kemarau, itulah sebabnya ia menyesuaikan diri dengan budaya periuk. Sebagai orang dewasa, ia tidak melebihi ketinggian 3 meter.

Berani Cycas (Cycas revoluta)

sawit-dalaman-cycad-daun hiasan penanaman periuk-balkoni
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 16/20

Selalunya ditanam dalam hiasan di taman, siklik disesuaikan dengan penanaman dalam periuk sebagai pokok kelapa sawit. Ia memberikan rupa eksotik dan hiasan kepada alam sekitar. Tumbuh tumbuhan ini boleh terletak di antara keluarga paku dan kelapa sawit. Memperolehi pertumbuhan yang sangat perlahan, cicas hidup sangat lama. Dipupuk dalam periuk, ia mencapai maksimum 1-2 meter. Sebagai pokok kelapa sawit, cycas mudah dikekalkan. Adalah penting untuk diperhatikan bahawa tumbuhan itu adalah toksik dan berbahaya bagi haiwan kesayangan.

Blue Palm dari Mexico (Brahea armata)

sawit-dalaman-kelapa-biru-mexico-perak dedaunan
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 17/20

Brahea armata adalah pokok palma dengan daun kipas yang sangat hiasan. Ini adalah kerana warna abu-abu yang berwarna biru itu dijuluki telapak tangan biru Mexico. Pedesaan dan hiasan, spesies ini sangat meluas dan dikenali kerana ketahanannya terhadap suhu -10 darjah. Diusahakan untuk mahkota daunnya yang indah, sawit biru terkenal sebagai salah satu pokok yang paling indah.

Gunung kelapa (chamaedorea)

pokok palma dalaman-Chamaedorea-tumbuhan-hijau-dalaman-hiasan
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 18/20

Asalnya dari Guatemala dan Mexico, Chamaedorea adalah pedas kerdil tertutup yang tingginya bervariasi dari 15 hingga 50 cm bergantung pada usianya. Tumbuh-tumbuhan, daun pinnat hijau dari kelapa membentuk sejambak dedaunan padat. Saw palmetto hidup sangat lama dan tanpa sebarang kesulitan. Ia lebih suka cahaya yang rendah, suhu antara 18 dan 2 darjah dan penyiraman yang murah hati pada masa-masa pertumbuhan.

Pokok sawit Phoenix

sawit-dalaman-kelapa-phoenix terbesar teres periuk
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 19/20

Sebagai salah satu pokok yang paling biasa disebabkan oleh ciri-ciri estetika, sawit phoenix sering ditanam dalam periuk sebagai pokok palma dalam. Dia lebih suka tempat yang cerah. Ia mesti dilindungi daripada angin kencang. Pada musim panas, ia memerlukan penyiraman yang teratur dan banyak.

Brahea dulcis

sawit-dalaman-Brahea dulcis-daun kipas
Indoor Palm - spesies, sifat dan tips penjagaan | Reka Bentuk Dalaman | 20/20

Brahea dulcis adalah pokok sawit bersaiz sederhana, dengan sempurna disesuaikan dengan taman-taman kecil dan bahkan lebih, untuk budaya periuk. Mendapat manfaat daripada daun kipas hijau atau kebiruan, ia sesuai sebagai hiasan dalaman terinspirasi semula jadi. Ia lebih suka tanah berpasir yang terkuras dan terdedah kepada matahari.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 7 =

Back to top