Gudang anggur wain di rumah – tip asas, idea dan gambar

idea-storage-kayu bilik wain bawah tanah rumah
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 1/11


Mengumpul wain adalah lebih daripada hobi, lebih daripada semangat, ia adalah tanda budaya dan gaya hidup. Apakah dimensi yang boleh mengambil keghairahan pemungut, bergantung pada satu tangan cara yang ada, tetapi juga kecerdasan individu. Semangat ini dilengkapi dengan keinginan untuk mengembara, meneroka budaya dan tradisi yang berbeza, untuk melihat ke dalam sejarah, untuk mencari semula rahsia penciptaan wain, kesenangan memiliki spesimen yang sangat jarang berlaku dan yang akan tetap utuh semasa beberapa tahun. Dalam artikel berikut kita akan mengkaji semua aspek reka bentuk a ruang bawah tanah wain di rumah. Menikmati!

Ruang bawah tanah wain sebagai ruang bersantai dan keseronokan

Bagaimana mengatur wain bawah tanah rumah
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 2/11

Untuk mengumpul wain juga melibatkan hiburan luar biasa, kesenangan yang disediakan untuk pengikut tertentu sahaja, kepada mereka yang bersedia untuk mengikuti semangat mereka, tanpa perlu risau bagaimana kelakuan mereka akan ditafsirkan. Bagi ramai orang, upacara pembukaan botol pertama Beaujolais pada waktu tertentu - Khamis ketiga pada bulan November - mungkin kelihatan aneh dan tidak wajar. Tetapi pengalaman sedemikian, tanpa keraguan, tidak dapat dijelaskan dengan kata-kata, ia layak hidup ...

Apakah simpanan untuk gudang wain?

wain bilik bawah tanah idea-locker-storage-wood
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 3/11

Di mana untuk mencari permulaan? Mungkin pada hakikat bahawa wain mempunyai harga, bukan sebagai produk komersial semata-mata, tetapi sebagai cara yang memberikan kesenangan dan mewujudkan suasana yang menyenangkan. Kursus ini, dari pertama yang mencuba wain yang baik untuk keinginan untuk mendekatinya apabila anda menginginkannya, adalah pendek dan tidak disedari. Sebelum anda menyedari apa yang sedang berlaku, anda sudah menghadapi masalah menyimpan simpanan dan simpanan simpanan berharga anda. Ini menunjukkan bahawa masa telah tiba untuk melakukan sesuatu. Adakah anda akan menghadkan diri ke rak khusus, kabinet wain, atau mana-mana tempat lain yang direka untuk tujuan itu? Ia hanya bergantung kepada anda di mana untuk memasang koleksi anda. Dan jika sikap anda terhadap anggur sudah istimewa, lokasi yang akan anda berikan di rumah anda juga akan menjadi.

Wain bawah tanah dengan bar untuk menikmati dengan rakan-rakan

wain bilik bawah tanah kedai-rakan kongsi-rakan-rakan
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 4/11


Pertama, perlu diingat bahawa apa keputusan dibuat mengenai penempatan koleksi wain anda, perkara yang paling penting ialah anda diperintahkan dan komited untuk menyelesaikan projek itu. Oleh itu, adalah perlu untuk mengetahui keinginan dan kemungkinan anda dari awal. Apabila merancang a ruang bawah tanah wain di rumah, seseorang mesti memutuskan sama ada ia akan menjadi peribadi atau untuk berkongsi dengan rakan dan tetamu. Anda boleh bergantung pada pengetahuan dan kemahiran anda sendiri, tetapi jangan mengabaikan pendapat pakar. Jika anda telah memutuskan untuk melabur dalam hobi kegemaran anda, anda tidak akan salah jika anda melakukannya dengan betul, mengikuti nasihat seorang arkitek dan ahli oenolog. Tugas mengambil masa, tetapi ruang bawah tanah wain adalah untuk semua kehidupan!

Cadangan asas untuk mereka bentuk sebuah bilik bawah tanah wain di rumah

1

wain rumah gudang wain lama-botol-traminer
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 5/11

Pautan Sponsor

Musuh terbesar wain adalah cahaya, panas, getaran dan pengoksidaan. Oleh kerana wain adalah bahan yang sentiasa berubah, walaupun selepas pembotolan, keadaan persekitaran di mana ia disimpan mesti disimpan dalam parameter yang sangat ketat.

Suhu di ruang bawah tanah wain

loker rumah bawah tanah wain-bar-wain-rasa
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 6/11


Suhu sekitar 13-14 darjah adalah optimum untuk menyimpan koleksi wain yang berbeza - anggur putih, merah, berkilauan dan pencuci mulut. Suhu ini paling hampir dengan keadaan semulajadi di dalam gua-gua di mana wain terbaik disimpan dan dinaikkan. Penyelenggaraan suhu ini membayangkan sistem penyejukan, serta penebat yang sangat baik, yang menghalang udara panas dari luar untuk menembusi di sana.

Kelembapan di ruang bawah tanah

wain bilik bawah tanah idea-locker-storage-wood
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 7/11


Kelembapan dalam ruang bawah tanah harus disimpan antara 60 dan 70%. Cahaya di dalam bilik bawah tanah harus digunakan dengan minimum, dan selebihnya. Penempatan ruang bawah tanah biasanya di ruang bawah tanah di mana suhu dan kelembapan yang diinginkan relatif mudah dicapai. Sekiranya ruang bawah tanah terletak di atas paras tanah, ia mestilah terlindung dengan baik dan penembusan cahaya semula jadi - dicegah. Dinding dan lantai tapak mestilah bunyi, pepejal dan kering. Pintu juga harus besar dan ditutup dengan baik.

Rak wain dan bar mencicipi

gudang wain rumah-idea-penyimpanan-praktikal
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 8/11
Penyimpanan kayu dan dinding pelapisan batu

wain bawah tanah penyimpanan rumah-kayu-menghadapi-batu
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 9/11
Penyimpanan kayu untuk botol wain

idea-storage-bilik wain bawah tanah-rumah moden
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 10/11

Buat koleksi wain pertama anda dengan cadangan sommelier wain bilik bawah tanah wain-wain-Itali-Lugana-Superiore
Wain bawah tanah di rumah - tip asas, idea dan gambar yang indah | Reka Bentuk Dalaman | 11/11

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5

Back to top