Tirai lounge bergaya 2016 – lembaran praktikal dan 30 gambar sejuk

langsir ruang tamu trend putih-merah-pola-kerusi-kerusi-meja-merah-moden
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 1/30


Langsir dan langsir adalah antara unsur yang paling menguntungkan reka bentuk dalaman apabila pemilik rumah ingin mewujudkan suasana yang selesa dan elegan, apa sahaja ruang yang dia mahu untuk menghiasi. Sisi perlindungan praktikal mereka terhadap matahari, digabungkan dengan kesan estetik yang mereka buat, memainkan peranan penting dalam reka bentuk hiasan dalaman kontemporari. Dan ketika datang ke bilik tempat kami menerima tetamu kami dan di mana kami menghabiskan banyak waktu bersama keluarga, yaitu: ruang tamu, kepentingan mereka dan bahkan utama. Dalam artikel ini, anda akan menemui galeri idea dari langsir ruang tamu trend dari segi warna, kain dan cara menggantung. Terokai mereka dan dapatkan inspirasi untuk hiasan unik anda di langsir ruang tamu kontemporari!

Tirai ruang tamu yang bergaya untuk membuat kenyataan gaya yang kuat

tirai gelap terus lounge-2016 sofa hijau-cincin-kulit Chesterfield-putih-ibu-rusa
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 2/30

Pilihan yang tepat untuk ruang tamu langsir, tikar lantai, upholsteri, kusyen hiasan dan sebagainya, benar-benar boleh mengubah pembingka ruang tertentu dan mencipta keajaiban dari segi reka bentuk dalaman yang menarik. Dan jika lukisan dinding dan perabot ruang tamu adalah unsur-unsur asas yang anda tidak dapat mengubah setiap tahun, mereka lebih mudah diganti apabila anda bosan. Itulah sebabnya anda tidak perlu memilih model warna yang mudah, tetapi anda juga boleh memilih tirai warna yang besar atau berani.

Tirai ruang tamu yang corak dan berwarna yang sepadan dengan kusyen, permaidani dan cermin

langsir ruang hiasan corak-warna-padanan-bantal-cermin-cermin
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 3/30

Apabila memilih langsir ruang tamu, ada, secara umum, 2 cara untuk diikuti. Pilihan yang paling jelas ialah memilih langsir dan langsir dalam gaya dan warna yang sesuai dengan dekorasi anda yang lain. Anda boleh melengkapkan skema asas dalam bilik gaya klasik, contohnya, dengan menambahkan draperies dramatik dalam warna terang seperti warna kuning muda, kelabu mutiara, berwarna pasir atau gading. Segala-galanya bergantung pada perabot, warna dinding, penutup lantai dan seluruh tekstil di dalam bilik.

Karpet dan kerusi berlengan ruang tamu berjalur hitam dan putih, segar dengan langsir hijau dan pintu kuning

langsir ruang tamu trend 2016 hijau-cerah-rod-berlaku-karpet-kerusi-hitam-putih
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 4/30


Sebaliknya, kami mempunyai penyelesaian alternatif, lebih artistik, tetapi juga sedikit lebih berisiko. Ini adalah pilihan tirai gaya ruang tamu sepenuhnya tidak sesuai dengan dekorasi yang lain. Ini bukan sesuatu yang luar biasa, seperti dalam tahun-tahun kebelakangan ini reka bentuk eklektik menjadi semakin popular. Pendekatan asal ini menambahkan sentuhan bohemian yang tidak tertandingi kepada susun atur ruang tamu.

Candelier kristal, langsir ruang tamu berwarna cokelat dan langsir putih untuk tingkap panorama

1

langsir ruang tamu warna coklat-putih-tingkap-panoramik-candelier-kristal
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 5/30

Pautan Sponsor

Tirai ruang tamu juga boleh menjadi aksen estetik untuk menarik penonton. Jika ruang tamu adalah luas dan cukup terang, anda boleh memilih langsir pemadam dramatik dalam warna gelap. Begitu juga untuk ruang tamu berwarna putih atau untuk perabot kayu ringan. Velvet dan kain tebal lain menambah kesan yang lebih dramatik kepada reka bentuk ini.

Tirai putih dan langsir gading dengan lebar dan panjang yang besar dengan tali dan tassels merangkul

tirai hidup trend warna-gading-besar-panjang-tali, tassels
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 6/30


Jangan ketinggalan bahawa jenis kepala langsir, pleats dan teknik menggantung sama pentingnya dengan pilihan kain atau warna, kadang-kadang lebih. Tirai gelongsor tidak menghasilkan kesan yang sama seperti tirai belon atau model terapung. Kehadiran pengudaraan atau tirai, pilihan rod terdedah, kereta api atau bar yang tersembunyi di belakang kusen dekoratif, panjang dan lebar tirai - semuanya adalah butiran yang 'membuktikan penting untuk reka bentuk yang berjaya.

Tirai lounge Grommet, permaidani berwarna hitam dan putih dan kerusi yang menarik di petrol hijau

tirai gelap terus Ruang-grafit putih pemadanan corak-permaidani-kerusi tempat letak kaki hijau
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 7/30


Sebagai contoh, langsir ruang tamu langsir adalah antara pilihan yang paling popular kerana kepelbagaian mereka. Maksudnya, model-model ini sesuai untuk kedua-dua ruang tamu klasik dan kontemporari. Gaya langsir ruang tamu Flemish mempunyai penampilan yang sangat bergaya dan tradisional, varian kaki dan kelopak mata dianggap agak moden, sementara versi yang rumit paling kerap, tetapi tidak semata-mata, digunakan di dapur, berkat udaranya kemas dengan sentuhan Provencal.

Taipkan langsir lebar lebar dengan cornice dalam warna grafit

tirai gelap terus lounge-trend-2016-kelabu tua-tebing-cache-Rod-kelabu sudut sofa
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 8/30

Secara logiknya, bilangan lipatan bergantung kepada lebar lebar tirai berkenaan dengan lebar rel atau bar. Pemilihan bulat (mudah), lipatan berongga atau jepit tidak, secara amnya, ditentukan oleh gaya ruang tamu anda, tetapi bergantung kepada pilihan dan rasa anda sendiri. Mengenai pemasangan rod, ia sama ada di dinding, atau dinding-ke-dinding, atau siling dan akan ditentukan terutamanya mengikut keadaan arsitektur dalaman anda.

Warna yang indah dengan kesan yang berlorek - kecerunan putih, burgundy dan navy, sepadan dengan sofa

EDC100115_211
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 9/30

Dalam galeri foto untuk mengikuti, kami akan mengkaji lebih banyak contoh hiasan estetik yang berdasarkan pada dasarnya pilihan yang tepat untuk langsir dan langsir. Salah satu idea kegemaran kami datang dalam bentuk langsir teduh yang menarik. Ini kecerunan putih yang tidak rapi, burgundy dalam dan biru laut, yang sepadan dengan sofa, adalah idea yang luar biasa! Oleh itu, kita mempunyai ruang tamu dengan sentuhan bohemian yang membuat pemerhati terkejut dan meletakkan mata penuh!

Langsir langsir di antrasit, rumput laut dan sofa kelabu mutiara di lounge yang sangat bergaya

tirai gelap terus lounge-trend-2016-antrasit-permaidani-tergesa-gesa-laut-pearl-kelabu sofa
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 10/30

Jika, sebaliknya, anda adalah peminat ruang tamu dengan keindahan klasik, anda akan menyukai reka bentuk di atas. Langsir langsir di antrasit dan sofa berwarna kelabu mutiara yang bergaya adalah bintang-bintang yang cemerlang. Bangsawan mereka dilengkapi dengan lampu tirai hitam dan objek seni logam di sana sini. Susunan simetri perabot menyumbang kepada kesan kanonik ruang, sedangkan permaidani rumput laut dan meja sebelah batang pohonnya memukau dengan semangat alam semulajadi yang menawan.

Oriental kilim dan kerusi reka bentuk kulit merah bersatu dengan langsir ruang tamu oren dan kepingan putih

tirai gelap terus lounge-2016-oren-putih-langsir-Kilim East-kerusi-design-merah
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 11/30

Kemudian kami menemui sebuah ruang tamu yang sama elegan, tetapi juga eksotis, berkat sentuhan semangat penjajah. Kelebihan kusyen Orient dan coklat adalah unsur-unsur yang paling luar biasa yang menghidupkan eksotikisme di negara-negara yang jauh. Tetapi kerusi Barcelona di jubin kulit berumbai, yang juga menikah langsir ruang tamu di jeruk tropika, jangan menyerah pada tarikan apa pun!

Langit pembukaan pusat dalam fabrik bebek gading dan berjalur lebar

tirai gelap terus lounge-trend-2016 pembukaan Central-gading-itik-calar di seluruh
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 12/30

Cadangan berikut menggambarkan ruang tamu kotej yang bergaya di mana skema warna cahaya dominan dalam reka bentuk dalaman. Warna putih, biru pucat, gading dan krim kelihatan sangat halus dan mencipta latar belakang yang sangat aristokrat. Walau bagaimanapun, pelbagai analog ini memerlukan sentuhan dinamisme untuk tidak kelihatan terlalu homogen dan visual membosankan. Lifebuoy itu terdapat dalam bentuk langsir pembukaan tengah berpusing lebar di dalam itik biru. Kami dengan selamat boleh mengatakan bahawa ia adalah penyelesaian deco yang sangat hebat!

Trendy 2016 langsir ruang tamu berwarna biru dengan corak hiasan yang memadankan kain upholsteri

tirai gelap terus lounge-trend-2016-biru-corak yang hampir sama hiasan-sofa-biru
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 13/30

Akhirnya, apa sahaja warna, corak dan aksen hiasan yang dipilih untuk langsir ruang tamu anda, kekal sejati dengan keutamaan peribadi anda dan mendengar intuisi anda! Di samping itu, menghiasi dengan berani dengan banyak inspirasi dan anda tidak akan kecewa dengan hasilnya! Pada akhirnya, perhiasan tingkap boleh digantikan setiap beberapa tahun dan terlalu peduli apabila ia digunakan untuk apa-apa. Dan jika anda kehabisan idea inspirasi, anda boleh menyemak beberapa artikel dari Deavita.fr dan mencari penyelesaian yang tepat!

Langsir semata-mata, langsir putih berpola perak dan meja kiub batu semulajadi monolitik

tirai gelap terus Ruang putih corak-perak-langsir-mabuk-jadual-padu travertine
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 14/30

Langsir langsir dalam warna gelap dan aksen oren, sepadan dengan corak permaidani

tirai gelap terus lounge-trend-2016-warna gelap-oren-aksen dipadankan permaidani
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 15/30

Reka bentuk putih moden dan batang tirai kornice dengan pencahayaan tidak langsung di ruang tamu

tirai gelap terus Ruang-langsir putih-tebing-cache-Rod-lampu tidak langsung
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 16/30

Tirai putih dan langsir double ruang tamu di grafit kelabu, selaras dengan nada lukisan kontemporari

tirai gelap terus lounge-trend-2016-double-langsir putih meja kontemporari
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 17/30

Bilik gaya bergaya kotej dengan hiasan dalaman putih dan langsir gelap yang bergaya dalam warna biru laut

hidup tirai trend-tentera laut biru-putih bidai Bilik-kampung-bergaya semangat
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 18/30

Tirai ruang tamu merah dengan cincin, perabot yang padan dan lantai hangat

tirai gelap terus lounge-trend-2016-merah-cincin-pelbagai perabot Lounge
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 19/30

Tirai ruang tamu berjalur putih dan biru dan langsir berjalur putih dan biru dengan kepala ikat kepala dan eyelet

sheers tirai bilik jalur tirai berbaris-putih-biru-header eyelet-bar
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 20/30

Tirai ruang tamu yang bergaya, gabungan pelbagai dan kertas dinding bunga

tirai gelap terus lounge-trend-2016-gabungan-jenis-wallpaper-bunga-corak
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 21/30

Penutup tingkap yang bergaya - langsir semata-mata dan tirai Rom putih, dipadankan dengan perabot bergaya

tirai gelap terus lounge-trend-2016-putih-langsir-tirai-Roman-pelbagai perabot
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 22/30

Blue dicat ruang tamu dengan perabot yang sepadan dengan langsir ruang tamu putih dengan corak kelabu dan sempadan hitam

tirai hidup trend-putih-kelabu-corak pinggir hitam dicat bilik-biru
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 23/30

Ruang tamu bergaya super dengan tirai putih yang kemas dan perabot yang selesa

tirai hidup trend-putih corak mengusik perabot bergaya lounge-bergaya
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 24/30

Tirai yang berwarna-warni hitam dan kelabu 2016 yang bergaya, sofa sudut kelabu mutiara dan gambar hitam dan putih

tirai hidup trend-hitam-kelabu-corak sofa penjuru-pearl-gambar hitam-putih
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 25/30

Tirai bergaris menegak menyerlahkan dan membesarkan sedikit ketinggian dua di bawah siling

tirai gelap terus lounge-trend-2016-double-height sub-siling
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 26/30

Tirai ruang tamu berwarna minyak dengan corak eksotik, sepadan dengan acuan dinding

tirai gelap terus lounge-trend-2016 hijau minyak eksotik-alasan
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 27/30

Corak bunga putih pada latar belakang kesan logam kelihatan super bergaya

tirai hidup trend warna logam putih alasan
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 28/30

Super Salon di mana setiap butiran mempunyai warna yang unik dan elegan

tirai hidup trend-hijau-perisai-kerusi-berpadanan
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 29/30

Zen melipat langsir ruang tamu dengan jalur mendatar emas dan susunan simetri mengikut Feng Shui

lounge Zen tirai calar horiozontales-golden-pembangunan-simetri Feng Shui
Tirai ruang tamu yang bergaya 2016 - lembaran praktikal dan 30 gambar inspirasi | Salon | 30/30

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =

Back to top