Hiasan Bilik Tamu – 41 Gagasan Mengenai Perabot dan Salutan

hiasan ruang tamu -canapé-grey-modern-carpet-round-white
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 1/41


Pada masa kini, ruang tamu telah menjadi pusat perhubungan dan komunikasi. Semua ahli keluarga perlu berasa selesa untuk bersembang, bersenang-senang bersama-sama, berehat menonton TV atau hanya dengan mudah membaca buku kegemaran baru. Banyak fungsi yang dijalankan oleh salon hari ini boleh mengubahnya menjadi tempat yang agak sukar untuk dibangunkan. Kami menawarkan beberapa tip praktikal dan lebih daripada 41 gambar inspirasi untuk membantu anda dalam tugas yang kompleks ini. Temui dunia perabot berjenama, penutup dinding, pencahayaan yang baik, upholsteri, pot bunga dan sebagainya. hiasan bilik tamu berjaya.

Hiasan ruang tamu untuk dinding - kayu moden, kertas dinding atau panel?

hiasan ruang tamu -wood-deco-wall-sofa-grey
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 2/41

Salah satu elemen dasar hiasan bilik tamu dan hiasan pada umumnya ialah pilihan lantai, jenis siling dan pelapisan dinding. Batu atau batu bata, panel kayu dan kayu moden semakin menjadi semakin popular. Mereka adalah estetik, mewujudkan suasana moden dan meningkatkan nilai harta itu. Apabila salutan jenis ini dibuat oleh profesional dengan bahan berkualiti, ia boleh bertahan seumur hidup! Satu-satunya kelemahannya - apabila anda bosan, menghiasi semula tidaklah mudah, kerana anda tidak boleh meletakkan kot baru atau kertas dinding di dinding. (Tempatkan kursor tetikus di atas gambar untuk maklumat mengenai pengilang atau pereka produk).

Panel dinding hiasan di ruang tamu

ruang tamu hiasan-panel-dinding-3d-kelabu
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 3/41

Satu lagi kemungkinan adalah untuk memilih panel dinding sebagai hiasan ruang tamu yang sangat bergaya. Mereka boleh didapati dalam pelbagai warna, corak pelepasan dan juga kesan 3D! Selain daripada menjadi sangat cantik, mereka mempunyai keupayaan pengasingan akustik yang tidak dapat ditandingi dan oleh itu mestilah mutlak untuk pencinta muzik khusus!

Hiasan ruang tamu kertas dinding - motif bunga kekal bergaya

hiasan ruang tamu-wallpaper-dicat-gelap-bunga-corak-perabot-lilac
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 4/41


Wallpaper adalah alternatif yang praktikal dan popular bagi mereka yang ingin mengubah sepenuhnya pedalaman mereka. Motif-inspirasi alam semula jadi kini sangat bergaya - burung, bunga dan daun mencipta suasana yang mesra dan mencerahkan dekorasi ruang tamu kontemporari dalam warna neutral dan bentuk mudah.

1

Dekorasi dan hiasan ruang tamu - lantai mana?

hiasan ruang tamu-parket-pepejal-kayu-cat-cement-sofa-chesterfield
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 5/41

Pautan Sponsor

Lantai kayu pepejal dan lantai menyediakan kehangatan dan keselesaan, relatif tahan debu dan menambah rasa semula jadi ke setiap kawasan. Ini adalah lapisan terbaik untuk keluarga dengan anak kecil. Laminate flooring adalah alternatif yang berpatutan baik yang menawarkan pelbagai jenis warna dan reka bentuk.

Hiasan perabot dan ruang tamu - sofa adalah titik tumpuan

Meja Neutrals-low-Minotti hiasan ruang tamu
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 6/41


Sofa adalah perabot penting dari susun atur setiap ruang tamu. Model kontemporari terdiri daripada beberapa elemen modular yang boleh diubah mengikut ruang yang ada dan mengikut keutamaan anda sendiri. Untuk membentuk ruang tamu yang selesa, satu tempat duduk paling kerap di hadapan televisyen. Meja kopi moden di antara melengkapkan reka bentuk dan menyediakan ruang penyimpanan untuk buku, secawan kopi, segelas wain atau semangkuk popcorn. Untuk keselesaan dan tempat duduk tambahan, tambahkan kerusi reka bentuk moden dan meja sebelah. Bahan trend pada tahun 2015 pasti kulit, warna-warna kebanyakannya neutral. Oleh itu, perabot itu sesuai dengan harmoni ke pedalaman moden. Untuk menyempurnakan reka bentuk dan berjaya hiasan ruang tamu, tambahkan kusyen dalam warna atau corak; mereka memperkenalkan sentuhan menggoda pada latar belakang nada duniawi.

Hiasan ruang tamu dan susunan perabot di ruang kecil

Merancang sarapan bilik menghias-hidup-BB-Italia
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 7/41


Sofa kulit oleh BB Italia

Kami sudah menyebut perabotan sofa tele-kopi-sofa tiga. Susunan garis lurus mereka dianggap klasik dan praktikal untuk setiap jenis ruang tamu. Walau bagaimanapun, susun atur perabot bergantung pada ruang yang ada dan kadang-kadang, terutama di ruang tamu kecil, sukar untuk melaksanakan pembangunan sedemikian. Oleh kerana jarak minimum antara pendirian TV dan sofa perlu kira-kira 1.5-2 meter, anda boleh lakukan tanpa meja kopi dan memilih meja sebelah di sebelahnya. Ia hanya untuk objek penting seperti kawalan jauh, manakala untuk selebihnya kita boleh melancarkan beberapa rak yang menawarkan banyak ruang penyimpanan. Di ruang terkurung, pilih warna cahaya, permukaan berkilat, cermin dan pameran.

Sofa modular yang indah dan hiasan ruang tamu dalam nada neutral

nada Bonaldo modular sofa hiasan bilik-cahaya-neutral
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 8/41

Sofa reka bentuk Itali oleh Bonaldo

Bagaimana untuk menghentikan pilihan anda apabila membeli sofa?

hiasan bilik-perabot-cahaya-Vetreria Vistosi
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 9/41

Apabila membeli sofa, anda perlu memberi perhatian bukan sahaja kepada bahan pembuatan dan kelantangan, tetapi juga kepada dimensi "kerusi". Kedalaman tempat duduk yang baik dan ketinggian belakang adalah penting untuk keselesaan. Kebanyakan perabot mempunyai kedalaman kerusi kira-kira 50-60 cm dan ketinggian kerusi yang bervariasi antara 45 dan 60 cm. Biasanya, pengeluar boleh menguji kabinet terpilih di kedai. Sama ada ia adalah sofa kulit atau kain, ia adalah soal rasa, tetapi juga gaya hidup. Bagi keluarga yang mempunyai anak kecil atau haiwan peliharaan, sofa kulit bukanlah pilihan yang tepat. Sila pilih sofa kain dan tambah penutup sofa untuk penyelenggaraan yang lebih mudah.

Meja kopi arca di ruang tamu kontemporari

perancangan bilik-jadual-rendah-arca-Porada
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 10/41

Meja kopi di ruang tamu moden lebih daripada sekeping perabot yang berfungsi. Ia sering mempunyai rupa arca yang mempesonakan yang menaikkan pedalaman secara umum. Meja kopi biasanya mempunyai rak atas untuk meletakkan secawan kopi atau pasu bunga, contohnya, dan dulang penyimpanan yang lebih rendah untuk majalah, kawalan jauh, dan lain-lain. Trend berorientasikan ke arah meja ultra rendah yang mengukur hanya ketinggian 30-40 cm - ia adalah super estetik dan paling kerap mempunyai reka bentuk minimalis minimalis.

Meja kopi super bergaya mengingatkan permainan Tetris

gaya jadual-rendah-modul-vintaj bentuk-Porada
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 11/41

Jangan terlepas trend yang bertentangan - meja kopi gaya vintage yang kembali! Perabotan yang diilhamkan oleh 70-an menakluk pameran perabot di Milan 2015. Meja kopi vintaj dalam modul kubik pada gambar di atas hanya menakjubkan! Namun berhati-hati - perabot yang agak besar ini hanya sesuai untuk ruang tamu yang besar, lebih baik dibuka di ruangan lain rumah. Meja kopi gaya Skandinavia adalah alternatif yang sangat menarik yang menggabungkan harmoni ke dalam setiap gaya ruang tamu, berkat bahan bangunan semula jadi yang visualnya selesa. Ya, kayu semulajadi sentiasa bergaya!

Meja kopi dalam kayu dan logam super reka bentuk luar biasa

perancangan bilik-jadual-bass-kayu-logam-design-Illooch
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 12/41

Rak buku, kabinet TV dan rak dinding

TV-perabot-design-hidup-Uthmaniyyah-Doimo City Line
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 13/41

Perabot ruang tamu kontemporari kebanyakannya modular dan menggabungkan pendirian TV yang rendah dan rak rak atau rak dinding. Selalunya, Kabinet TV termasuk laci atau kabinet dengan pintu pembukaan menegak. Ia biasanya diperbuat daripada dua warna MDF atau kayu dan boleh disesuaikan mengikut keinginan anda. Pada masa kini, semua orang boleh menjadi pereka perabot dan mereka bentuk modul masing-masing untuk merancang lebih baik susun atur perabot dan hiasan bilik hidup yang berjaya!

Perabot ruang tamu berwarna putih, kuning dan kelabu dengan aksen harimau angsa

perabot-TV bilik-putih-kelabu-kuning air-poo-angsa-Doimo City
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 14/41

Sekiranya anda memilih dinding berwarna neutral, sofa dan perabot perabot lain di dalam warna-warna yang halus seperti kuning air, pasir dan putih, pilihlah tempat yang kuat untuk hiasan ruang tamu. Turquoise blue, green grass, yellow canary, vermilion red and orange adalah warna super cool yang akan menambah daya vital baru ke ruang tamu. Aksen yang kuat pada latar belakang yang neutral dalam warna cahaya, sebaliknya, menjadikan bilik kelihatan lebih cerah dan lebih selesa. Ia adalah alat yang baik untuk mencerahkan ruang tamu yang kurang jelas, menghadap ke utara.

Rak buku putih dengan banyak penyimpanan - perabot salon estetik dan praktikal

lounge yang moden-perabot-TV-perpustakaan-putih-penyimpanan
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 15/41

Perpustakaan, kerusi tangan dan meja kopi vintaj dan hiasan ruang tamu dalam tema perjalanan

kerusi-perpustakaan-jadual-rendah vintaj-Doimo City Line
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 16/41

Perapian menambah sentuhan hangat untuk hiasan ruang tamu

perancangan bilik pendiangan-ceruk-British-Fire
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 17/41

Perapian itu menambah banyak keselesaan dan menawarkan suasana yang santai dan mesra. Tinjau gambaran terperinci mengenai ruang tamu dengan dekorasi perapian dengan mengikuti pautan tersebut.

Perapian yang menarik ditutup dengan jubin seramik logam yang kelihatan

pendiangan bilik jubin seramik logam-kesan-Margres
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 18/41

Perapian perapian oleh Margres

Hiasan perabot dan hiasan ruang tamu - perabot lain di ruang tamu moden

ruang perancangan katil hari kulit jadual-rendah Minotti
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 19/41

Sekiranya anda mempunyai ruang kosong yang cukup di ruang tamu, anda boleh menambah katil hari atau chaise reka bentuk moden. Lokasi yang ideal untuk lokasinya adalah dekat perapian atau di depan tingkap. Jika anda memilih untuk varian pertama, tambahkan lampu lantai dalaman reka bentuk untuk menyempurnakan reka bentuk dan membentuk sudut bacaan yang lazat. Anda layak untuk berehat selepas seharian bekerja menikmati buku kegemaran anda! Daybeds moden mempunyai backramping ergonomik super selesa dan sesuai untuk berehat dan bahkan menggigit.

Chaise longue dengan backrest empuk dan hiasan ruang tamu dalam warna kelabu

perancangan bilik meridian-Erba-kelabu-Italia
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 20/41

Bufet dan dada reka bentuk moden

perancangan bilik-perabot moden bufet-Sma-Mobili
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 21/41

Dressers boleh membuat peralihan yang lancar dari ruang tamu ke ruang makan atau lorong. Mereka menawarkan banyak ruang simpanan tambahan dan juga datang dalam varian "floating" dinding - unit gantung super bergaya, praktikal dan estetik pada masa yang sama!

Hiasan ruang tamu: panel kayu ringan dan kabinet dasar vintaj yang sepadan

hiasan bilik perabot vintaj-kayu besar-besaran Treku
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 22/41

Untuk sudut bacaan yang berjaya, menggabungkan kerusi yang selesa dengan lampu lantai dalaman

hiasan bilik menghadap bata-kerusi kayu Domus-Arte
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 23/41

Reka bentuk ergonomik kerusi kulit hitam

hiasan bilik-perabot kerusi-kulit-black-Poliform
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 24/41

Hiasan bilik tamu - pencahayaan yang betul adalah segalanya!

hiasan ruang tamu dikenakan lampu-poser-Vetreria-Vistosi
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 25/41

Pencahayaan yang berjaya di ruang tamu kontemporari memaparkan sentuhan yang menarik untuk reka bentuk yang harmoni dan membolehkan perabot pereka anda dan hiasan ruang tamu anda untuk mendedahkan kecantikan mereka. Jenis dan bilangan lekapan di ruang tamu biasanya bergantung pada saiz bilik - ia masuk akal bahawa bilik yang lebih besar akan memerlukan banyak lekapan.

Hiasan ruang tamu dalam warna gelap dan lampu siling ovo trio yang direka futuristik

ruang tamu hiasan berwarna gelap-siling-LED-Vetreria-Vistosi
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 26/41

Penggantungan, lampu siling atau lampu sorot laras di atas kereta api di atas kawasan tempat duduk, tiang lampu di sebelah kerusi membaca dan lampu meja pada konsol atau meja sisi biasanya lebih daripada cukup untuk membuat suasana yang lembut dan selesa di ruang tamu. Untuk ruang yang kurang luas, dua lampu adalah baik; Walau bagaimanapun, memilih lebih daripada satu sumber cahaya buatan tanpa mengira saiz ruang tamu anda. Kita boleh melakukan percubaan mudah untuk menilai sama ada pencahayaan adalah baik - apabila kita berada di ambang pintu ruang tamu dan semua lampu dihidupkan, kita mesti dengan mudah membezakan setiap butiran kecil di dalam bilik dan kita tidak boleh terpesona oleh cahaya! Terdapat juga syarat subjektif mengenai bilangan dan jenis lampu seperti warna mural, orientasi ruang tamu, kehadiran tingkap dan bilangan dan saiz mereka, dan lain-lain.

Lampu LED bersepadu ke siling dan dinding

reka bentuk bersepadu bilik-lampu-LED-Menotti-Specchia
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 27/41

Duo penggantungan reka bentuk super avant-garde

Hiasan-lounge duo-penggantungan-moden-Vetreria-Vistosi
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 28/41

Hiasan hiasan bilik hiasan permaidani Skandinavia, sepadan dengan pouf dan perabot rendah vintaj

perabot rendah vintaj dihiasi bilik permaidani-Uthmaniyyah-Casalis
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 29/41

Langsir dan langsir sebagai unsur hiasan ruang tamu

hiasan ruang tamu tirai zamrud-tirai-Via-Roma-60
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 30/41

Langit-langsir langsir melindungi ruang tamu dari mata yang bersinar dan terlalu banyak cahaya pada awal pagi atau lewat petang, tetapi sebenarnya lebih banyak daripada itu. Mereka telah menjadi unsur-unsur penting dalam hiasan ruang tamu kontemporari. Ingat bahawa anda tidak perlu menyamakan mereka dengan pelapis dan permaidani, ia lebih seperti memakai konservatif. Pilih kontras yang bagus!

Sofa kulit kelabu modular kontemporari

hiasan-idea-sarapan perabot lounge sedia BB-Italia
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 31/41

Kertas dinding asal dengan motif bunga

hiasan bilik-wallpaper-vinil-bunga-Glamora
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 32/41

Panel dinding kayu ringan di ruang tamu

panel dinding, moden-perabot-gantung-Domus-Arte
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 33/41

Panel dinding akustik dalam coklat

hiasan bilik dinding panel-akustik-Offecct
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 34/41

Lantai parket asal di ruang tamu dilengkapi dengan sofa putih ultra moden

hiasan ruang tamu lantai modular-Slide-trapezes-Lago
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 35/41

Lantai Trapezoidal Slaid Modular oleh Lago

Hiasan ruang tamu yang dipasang di dinding, sepadan dengan sofa yang betul

dinding hiasan dipadankan-sofa Adonis Pauli rumah Jewels
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 36/41

Dekorasi ruang tamu di dalam periuk bunga dengan reka bentuk minimalis

hiasan ruang tamu periuk bunga-akrilik-reka bentuk-Vondom
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 37/41

hiasan ruang tamu periuk bunga-putih-plastik-Vondom
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 38/41

hiasan ruang tamu tirai gelap tirai-Via-Roma-60
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 39/41

hiasan ruang tamu tirai bunga curtains-blackout-Via-Roma-60
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 40/41

hiasan bilik hiasan alam semulajadi fireplace-British-Fire
Hiasan Bilik Tamu - 41 Gagasan Mengenai Perabot, Coatings dan More | Salon | 41/41

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5

Back to top