Kitar semula aktiviti manual botol plastik – sisa penggunaan semula!

botol plastik kitar semula aktiviti manual
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 1/11


Seperti namanya, a botol plastik kitar semula aktiviti manual menggabungkan dua proses berbeza yang saling melengkapi. Dalam satu tangan, kita mempunyai penggunaan semula objek setiap hari yang biasanya kita buang dalam tong sampah tanpa berfikir terlalu banyak. Di sisi lain, ada DIY dalam bahan-bahan selamat yang meminjamkan dirinya ke banyak tafsiran artistik. Menggabungkan kedua-dua amalan yang sama dan anda akan mendapat hobi yang menyeronokkan dan mesra alam sekaligus. Dan itulah topik artikel semasa.

Kegunaan Manual Kitar Semula Plastik Plastik - Pemegang Perhiasan yang Menarik

aktiviti manual plastik kitar semula - perhiasan paparan
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 2/11

Kegunaan kitar semula plastik plastik manual pertama yang kami ingin memperkenalkan kepada anda adalah untuk membuat pemegang barang kemas yang benar-benar mengagumkan. Seperti yang anda boleh lihat untuk diri sendiri, dia membuat kebanyakan dana dari beberapa botol PVC hijau biasa. Siapa yang tidak mahu mempunyai objek bagus yang akan membolehkannya untuk mengatur lebih baik aksesorinya, diperbuat daripada bahan kitar semula?

aktiviti-tangan kitar semula botol plastik tutorial
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 3/11

Dalam gambar di atas, anda boleh meneliti seluruh bahan yang diperlukan untuk DIY indah ini. Ini adalah bar logam pusingan diameter kecil, kelopak logam rata dan kacang yang sepadan. Tooling termasuk gerudi dan alat putar, tetapi ini hanya perlu jika anda ingin memberikan salah satu barang kemas "piring" anda menumpahkan bentuk bunga dengan kelopak yang berbeza. Kecuali bahagian estetik, ia juga akan menggunakannya sebagai gelang lengan.

aktiviti-tangan kitar semula botol-pemegang plastik bijoux
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 4/11


Kolaj gambar di atas mengilustrasikan langkah-langkah DIY asli ini dan sangat berguna pada masa yang sama. Sebaik sahaja bahagian bawah botol plastik yang dipotong digerudi, mereka ditembusi hanya di tengah, sepal berbentuk (pilihan) dan tetap satu di atas yang lain di bar, pada jarak kira-kira sama, menggunakan kelopak mata dan kacang. Perhatikan hanya bahagian bawah pangkalan pemegang perhiasan menghadap ke bawah supaya ia boleh terus tegak.

Tempahan kitar semula aktiviti manual plastik-storan simpanan

aktiviti-tangan botol plastik storan solek
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 5/11

Pautan Sponsor

Tetapi ternyata perhiasan bukan satu-satunya yang dapat menikmati aktiviti botol plastik kitar semula manual yang baik. DIY seterusnya lebih mudah daripada yang pertama, kerana ia hanya memerlukan senjata gam panas. Idea ini agak mudah - kita mempunyai 6 botol air kosong yang dipotong kira-kira di tengah. Perlu diingat bahawa tepi mereka harus difailkan atau dirakam supaya tidak tajam. Tergempar bersama dalam bentuk piramid, bekas yang digunakan semula ini memberikan anda peluang untuk mengaturkan lipstik anda, solek, menggilap kuku, dan sebagainya.

1

aktiviti-tangan kitar semula botol plastik
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 6/11


Tetapi idea yang bagus tidak berhenti di sana! Dengan menggunakan semula botol plastik seperti yang digambarkan di atas, anda boleh membuat pemegang berus gigi untuk bilik mandi, pemegang pen untuk pejabat atau kedai anda dengan cara seni dan ekologi berpuluh-puluh pensil dan penanda berwarna terkumpul di dalam bilik kanak-kanak. Ia juga merupakan peluang yang baik untuk mengajar anak-anak tentang kepentingan objek kitar semula dan menghormati alam.

Idea untuk menggunakan pembungkusan di balkoni, taman atau dalam bangunan

aktiviti-tangan kitar semula botol plastik gambar idea
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 7/11


Malah di luar, aktiviti kitar semula botol plastik manual boleh dicipta semula dan disesuaikan dengan pelbagai kegunaan yang berbeza. Pot mudah alih untuk taman dapur mini di balkoni, taman-taman menegak di pagar taman dan sistem penyiraman yang licik hanya beberapa contoh bijak penggunaan baru yang cerdas dari sisa yang berlimpah ini yang perlahan-lahan tetapi pasti , seluruh planet kita.

aktiviti-tangan kitar semula botol plastik cat
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 8/11

Siapa yang ingin mempermudah hal-hal yang lebih jauh, benar-benar boleh melangkau langkah-langkah yang memerlukan pemotongan, penggerudian, pengajuan, melekat, dll. botol. Sebuah kitar semula aktiviti manual botol plastik benar-benar malas hanya cat pembungkusan yang dipersoalkan dan menggunakannya sebagai pasu. Walau bagaimanapun terdapat silap mata. Untuk kesan yang lebih artistik gunakan cat cecair kecil dan tuangkan ke dalam bekas untuk mewarna di dalamnya. Cat semburan yang disembur di luar juga memberi rendering yang sangat menarik. Selepas pengeringan lengkap, anda boleh menggunakan pek berwarna seperti pasu comel atau pin bowling, antara lain.

Perniagaan plastik botol kitar semula manual atau bentuk seni kontemporari?

aktiviti-tangan kitar semula botol plastik kaktus
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 9/11

Adakah anda tahu bahawa perniagaan plastik botol kitar semula manual juga boleh mengambil bentuk seni kontemporari? Nah, kaktus bunga yang hebat yang digambarkan dalam gambar di atas adalah bukti kecemerlangan! Sejak tahun 2004, artis Czech Veronika Richterová telah menghasilkan arca yang sangat pelbagai daripada bahan tunggal: botol plastik. Dan reka bentuknya penuh dengan kejutan kepada penonton!

aktiviti-tangan kitar semula botol plastik bunga
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 10/11

Karya-karya aslinya menanggung nama "PET-ART" dan mewakili semua jenis tumbuh-tumbuhan dan haiwan, Kecuali wakil-wakil flora dan fauna dunia, artis juga menghasilkan, tetapi kurang sering, kadang-kadang beberapa perabot (terutama sofa). Selama bertahun-tahun, Richterová telah menjadi pengumpul botol PET dan pakar mutlak dalam bidangnya. Tetapi kita tidak sepatutnya tersilap memanggilnya pakar ekologi!

botol plastik aktiviti-tangan kitar semula bijoux
Kitar semula aktiviti manual botol plastik - sisa penggunaan semula! | Guna semula | 11/11

Pereka inspirasi lain mengambil kesempatan daripada bahan asas yang sama untuk merealisasikan siri perhiasan eko eksklusif mereka sendiri. Rupa-rupanya, dengan banyak niat baik dan secubit kreativiti, kita boleh mengambil serpihan yang mencemarkan dan mengubahnya menjadi perhiasan atau dunia super yang menarik dan unik! Kolaj foto di atas menggambarkan hanya 3 dari banyak aksesori yang diperbuat daripada pembungkusan plastik yang boleh didapati di internet. Mengapa, sebenarnya, membuang pembungkusan plastik apabila kita boleh menjadikannya karya-karya menggunakan perniagaan kitar semula plastik manual yang betul?

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 79

Back to top