Grønne planter i vinterhagen hjemme – god idé!

hage vinterhus veranda skandinavisk stil
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 1/25


Under den kalde tiden av året, når vinteren har forvandlet våre vakre utendørs kurs i kjedelige landskap, var det mye mer av en grunn til å drømme om hyggelige timer utendørs, frodige grønne rundt . Om vinteren, tilstreber det å ha en kopp velduftende kaffe, omgitt av grønne planter for å jage bort de mørke tanker. Det er ikke kjent nøyaktig hvem ideen om å lage en vinterhage hjemme kom til å tenke først, men at personen har lagt en ny milepæl i historien om hagearbeid. En vinterhage gir nesten ubegrensede muligheter for dyrking av eksotiske planter hjemme og åpner nye horisonter til fantasi og entusiasme av blomsterelskere. I dag tilbyr vi noen tips om vedlikehold av grønne planter på verandaen om vinteren, samt ulike eksempler på utformingen av en vinterhage hjemme.

Vinterhagen er forskjellig fra hagen i drivhuset

grønne planter drivhus hage-vinter-tak-glassert
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 2/25

De oppgaver en vinterhage er forskjellig fra hagen drivhus, hvor målet er å opprettholde optimale forhold for plantevekst. Vinterhagen er i hovedsak en veranda, eller en del av huset, vinduet for å huse eksotiske planter (eller ikke) hvor beboerne og deres planter skal føle seg mer komfortabel.

Hvilke grønne planter til vinterhagen hjemme?

grønne planter hage vinter stue-hus-persienner-stoff
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 3/25

En av de viktigste fordelene ved verandaen er mikroklimaet inni. Det gir naturlige forhold for plantevekst. Du kan dyrke et veldig stort antall plantearter, inkludert eksotisk og lunefull, noe som er problematisk i et vanlig rom i løpet av den kalde årstiden. Faktisk er valget av vegetasjonstyper nesten ubegrenset. Det er imidlertid best å velge planter etter deres miljøbehov og deres opprinnelige klima. De tradisjonelle innbyggerne i vinterhager er ørkenplanter, tropiske og subtropiske planter. De tropiske grønne plantene foretrekker det fuktige og varme klimaet, og noen av dem støtter penumbrabrønnen.

De subtropiske planter ikke krever sterkt lys, og de vokser godt selv om du senker temperaturen med 5 grader. Ørkenplanter trenger mye varme og lys og selvfølgelig svært lite fuktighet. Hvis vinterhagen er stor nok, kan du dele det inn i soner i henhold til de foretrukne klima planter. Men hvis veranda er liten nok, eller hvis du ønsker å designe din vinterhage i glass delen av stua, er det bedre å velge din favoritt type planter og føre ham de mest gunstige forhold.

Grønne planter og nødvendig lys

delglasshage vintergrønne planter
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 4/25


Tilstedeværelsen av lys er en av de viktigste funksjonene i vinterhagen. Generelt må en slik plass ha et mye større glassområde enn andre rom i huset. Hvis du kan velge retningen på verandaen, må du aldri velge nord. Dette vil skape ugunstige forhold på grunn av utilstrekkelig lys, noe som vil begrense veksten av dine grønne planter.

1

Ettersom lys er en av de viktigste faktorene for planters velvære i vinterhagen, er solbeskyttelsesglass ikke et godt alternativ for dette rommet. Ikke hang persienner, spesielt om vinteren, fordi favorittplantene dine mister deres estetiske utseende, og noen arter kan til og med dø. Du kan bruke persienner, gardiner eller skodder om sommeren, på varme dager, når solen skinner for lys og temperaturen stiger konstant. En annen måte å unngå overoppheting på rommet om sommeren er å installere et ventilasjonssystem. Som regel må du gi vinduer med minst 1/6 av det totale glassområdet. Og selvfølgelig må du ikke glemme å åpne dem når det er for varmt!

Selv i en godt opplyst veranda er det skyggelagte områder. Du kan plassere planter som liker disse forholdene. Behovene til hver planteart er forskjellige, og du må finne ut så snart som mulig etter kjøpet på deres behov. Men hvis vi kan generalisere, refererer vi her til en kjent regel - jo tettere og mørkere bladene av planter, desto bedre kan de utvikle seg på skyggefulle steder.

Vakker stue, omgjort til hyggelig vinterhage for folk og grønne planter

stue-klassisk full grønne planter hage vinter
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 5/25

Sponsede koblinger

To andre viktige faktorer er temperatur og fuktighet. Deres riktige verdier er naturlig avhengig av hvilken type planter du vil vokse. Generelt er det anslått at gjennomsnittstemperaturen i vinterhagen skal være ca 20-25 grader og den relative fuktigheten 60-70%. Det betyr et sunt miljø for planter og behagelige forhold for mennesker om gangen.

Hvilke beholdere for vinterhagen?

grønne planter hage vinterhus benk gulvlampe
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 6/25


Det anbefales å plante hver enkelt art i separate potter for å lette vedlikeholdet. Dette gjør at vi kan observere deres spesifikke behov med hensyn til jordtype og vanning. En annen stor fordel er å velge beholdere som lett kan flyttes dermed endre utformingen av vinterhage fra tid til annen uten, selvfølgelig, radikalt endre lysforholdene de ulike artene.

Noen grønne potteplanter og en komfortabel lenestol kan gjøre underverk

grønne planter hage vinter hjemme-stol-komfortable
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 7/25


Oppsettet på verandaen må være nøye gjennomtenkt og basert på romlige muligheter. Store potter kan forbli på gulvet, men den estetiske effekten av små grønne plantebeholdere blir lett tapt hvis de ikke er montert på stativer eller hyller. Klatring planter, hang på veggene, ikke bare spare plass, men også inspirere følelsen av et ekte tropisk paradis.

Skal vi dekorere?

stue super full grønne planter hage vinterhus
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 8/25

Du kan dekorere vinterhage med de samme dekorative elementene som brukes i utendørshagen, men på tilsvarende miniatyrskala. Dekorative figurer, en liten hage fontene, en mini-dam, en miniatyr rock hage, etc. - alt som går bra inne. I vinterhagen kan du også ha noen av dine egne favorittarter av dyreriket som fisk og skilpadder i et akvarium eller plasser et bur med papegøyer i et hjørne. Det er mange måter å gjøre dette området til et sted for avslapning eller rekreasjon. For eksempel kan du bruke flett- eller rottemøbler for å skape et mer komfortabelt sittegruppe for deg. Et lite rundbord i naturlig tre med to matchende foldbare stoler passer perfekt i dette rommet. Et mindre estetisk alternativ, men mer praktisk, er å velge et sett med kompakt plasthage, hvis store fordeler er rimelig pris og enkel vedlikehold.

Vinterhagen av drømmene dine: rikelig med grønne planter, glasstak, lanterner og fontene

hage-vinter drømmer glassert tak lanterner frodige grønne planter
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 9/25

I en ideell sak, er den beste versjonen av vinterhagen en bygning beregnet for denne bruken, romslig nok, de fleste veggene er laget av glass og utstyrt med tilstrekkelig oppvarming, et styresystem for fuktighet og et automatisk ventilasjonssystem. Dessverre er ikke alle blomsterelskere rik nok til å ha råd til et slikt terrestrisk paradis. Men den lyse siden er at gapet mellom våre faktiske økonomiske muligheter og ønsker, har skapt noen interessante design av vinterhager, tilgjengelig, noen ganger spektakulære, som kan gjenskapes nesten overalt.

Vertikal vinterhage på den lille urban balkong

grønne planter hage vinter vertikal-liten-balkong-hus
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 10/25

I de fleste moderne hjem er den glaserte balkongen brukt som vinterhage. Generelt er det ikke nok plass på balkongen for å skape en hage, men med en liten god organisasjon er det ikke umulig. Vinduesåler, hyller og hengende potter kan hjelpe deg med å realisere denne ideen. Dermed vil du opprette et lite grønt paradis i din urbane leilighet. I de fleste tilfeller er balkongene for smale, så du kan ikke plassere en komfortabel stol eller et lite bord for å beundre din egen skapelse og nyte den. Derfor velger mange huseiere å rive nedover veggen mellom balkongen og interiøret for å fjerne barrieren mellom seg selv og deres mini vinterhage. Man kan ikke bekrefte eller avvise en slik løsning. I alle fall er det veldig individuelt og avhenger av ulike faktorer. Først og fremst må det vurderes om denne tilnærmingen ikke truer byggets struktur. En slik beslutning ville bryte mikroklimaet og endre fuktigheten, men samtidig ville du ikke trenge separat oppvarming for min vinterhage. Ikke overser det faktum at du får muligheten til å bruke mye mer tid med dine favorittgrønne planter.

Hva om plass ikke er nok i det hele tatt?

rom grønne planter hage vinterhus lys
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 11/25

For å skape et komfortabelt habitat for dine grønne planter om vinteren, kan du faktisk nyte et rom som er lyst nok, varmt og fuktig. Den best egnede er stuen, kjøkkenet og soverommet (men vær forsiktig, det er plantearter for å unngå hvor du sover). Hvis plassen hjemme ikke er nok i det hele tatt, kan du hylle noen eksotiske planter ved å slå et stort akvarium inn i en liten tropisk hage. Uansett hva du bestemmer, håper vi å ha gitt deg gode ideer og praktiske tips om å designe en vinterhage hjemme og ta vare på de grønne plantene inni.

Grønne planter i potter i den moderne vinterhagen

grønne planter -garden-vinter-fig-trær-potter-hage-elegant-stue
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 12/25

Brun skinnmøbler og en komfyr i den romslige vinterhagen

grønne planter-hage-vinter-bregner-potter-møbler-tre-skinn-brun-komfyr
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 13/25

Smijerns hagemøbler og en overflod av grønne planter

grønne planter -garden-vinter-møbler-jern-smittet
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 14/25

Stor glassert vinterhage med smijerns hagebenk og grønne og blomstrende planter

grønne planter-hage-vinter-palmer-ung-trær-kurv-sofa-benk-hage-metall
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 15/25

Stor vinterhage for å vokse eksotiske grønne planter

grønne planter - hage-vinter-succulenter-kaktus-eksotisk
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 16/25

Super hage med metall møbler, rutete gulv og antikke lysekrone

hage-vinter grønne planter bordet gulv sjakkbrett lysekrone gammel
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 17/25

Veranda full av potteplanter med koselig sittegruppe

hage vinterhus grønne planter møbler hage metall
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 18/25

Rustikk møbler i rå treblandinger med eksotiske grønne planter

hage vinter super grønne planter rå trebord lenestol
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 19/25

liten hage vinterglass inngangshus grønne planter
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 20/25

hage vinterhus grønne planter møbler harpiks flettet
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 21/25

grønne planter bord potting-hage-vinterhus
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 22/25

grønne planter hengende potter-hage-vinterhus
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 23/25

grønne planter vinterhage-glazed-paraply-avslapningsområde
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 24/25

ide-liten hage rockery house eksotiske planter
Grønne planter i vinterhagen hjemme - design og vedlikehold | Interiørdesign | 25/25

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3

Back to top