Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon!

aromatiske planter kjøkken ideer-crop-urter-hage
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 1/21


De aromatiske urter er den ideelle løsningen for å legge merke til friskhet til våre favorittretter. Bortsett fra sine medisinske egenskaper, de tilbyr en bukett av ekstraordinære smaker og enestående vise glede. Enten å krydre dine kulinariske kreasjoner eller å revitalisere det indre av ditt kjøkken urter er alt du trenger å forskjønne ditt hjem. Så adopter dem i store mengder for å skape en plant atmosfære som reflekterer bildet ditt og som oppfyller alle dine forventninger når det gjelder dekorasjon. Men før du begynner å forvandle din innredning, må du bli kjent med naturen til disse fantastiske plantene som er mye enklere å dyrke enn de fleste tror. La oss oppdage sammen hvordan å vokse aromatiske urter.

aromatiske planter matlaging lavendel-ideer-kultur
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 2/21

Hvilke aromatiske planter å velge for å forbedre innredningen vår? Hvis du vil gi et snev av ungdommen til innredningen av kjøkkenet ditt mens du nyter den eksepsjonelle smaken av urter, bør du gi noen detaljer om de forskjellige måtene å dyrke dem hjemme. Les følgende linjer nøye for å lære å ta vare på disse varierte plantasjene.

aromatiske planter hage-kultur-rosmarin matlaging
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 3/21

Nyt de fordelaktige egenskapene til aromatiske matlagingsanlegg er drømmen til alle som ønsker en livsstil som er både sunn og balansert. Men er det lett å dyrke dem når du ikke er heldig nok til å eie en ekte hage? Kan vi bruke dem til å dekorere vår balkong, terrasse eller kjøkken? Admittedly inviterer aromatiske urter både utendørs og innendørs. Men hva skal man gjøre for å skjemme bort dem og ikke gjøre en merkelig?

aromatiske planter matlaging gressløk-hagearbeid-kultur
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 4/21


Perfekt i potter, gir den aromatiske planten kokken en fin dekorativ touch i et univers av liten størrelse. Uansett om du elsker aromaen av persille eller smaken av bøf, investerer urter hjemmet vårt for å oppdage smaken deres. Når det gjelder varianter som kan dyrkes her, er det mange ting å si om det. Bortsett fra de mest kjente artene, som persille, basilikum og mynte, kan du sette baren høyere ved å plante rosmarin, salvie eller lavendel.

planter aromatiske urter-kjøkken-potter balkong
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 5/21

Sponsede koblinger

Du er velkommen til å variere smaker ved å kombinere de forskjellige aromatiske planters matlaging. Målet er å krydre litt mer retter som mangler karakter. Å gifte urter er barnas lek så lenge du vet hvordan du skal ta vare på det. Vet også at noen urter er årlige, noe som betyr at du må bytte urter hvert år. Dill og dragon er en del av det. Men dette er ikke tilfellet for rosmarin, mynte og timian.

1

aromatiske planter matlaging hvitløk-avling-hagearbeid
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 6/21


Aromatiske urter koker nesten hvor som helst du vil. Hvis det er en innendørs kultur, kan du være vert for dem hvor det virker bra. Bare ta hensyn til deres behov, og det er det. For å holde urterene sunne, må du vanne dem regelmessig. Sørlige urter, som rosmarin eller timian, kan finne sin plass på vinduskarmen. De elsker varmen og er ikke redd for å bosette seg på et sted som er utsatt for sollys. På den annen side er det noen planter som foretrekker mindre solrike steder. Disse er mynte og grise.

planter aromatiske-kjøkken-ideer-hvitløk hage
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 7/21


Er timian en av dine favoritt aromatiske urter? Mye å lære om denne urten så populær på kjøkkenet. Denne ekstremt duftende urten tilhører sirkelen av lamiaceae som lavendel. Hvis du planlegger å vokse noen av lamiaceae-familiens planter, vet du at de vanligvis liker solrike steder. Dette prinsippet gjelder også timian. Bortsett fra et lyst område, må du tilby en godt drenert jord. Planting er ferdig i mars til mai. Dens hvite, rosa eller fiolette blomster vil ikke unnslippe deg. Du kan nyte sin forfriskende skjønnhet fra mai måned.

planter aromatisk-kjøkken-geranium-urt-Robert
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 8/21

Timian er en av de aromatiske urter som kan dyrkes lett gjennom året. Dens evne til å tilpasse seg vinterklimaet gjør det til et ekstremt motstandsdyktig anlegg. Han blir aldri kvitt de lysegrønne blader som han holder til om vinteren. Denne aromatiske urt blander seg vakkert med laurbærsaus og mange andre urter, noe som gir utrolig duftende retter.

planter aromatisk-kjøkken-Sarrette-of-mountain-dyrking
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 9/21

Hva trenger du å vite om voksende aromatiske planter ute? Uansett hva du velger med medisinske urter, kan de fleste installeres både på en solrik terrasse og i et hageområde spesielt dedikert til dem. Timmelen, i mellomtiden, kan omgis av et kabinett som består av busker og andre vedvarende planter. Dermed vil det danne et rammeverk av grønt bare han. Lett å vedlikeholde, han liker tørr terreng og krever derfor svært lite vann. Bare fjern ugress og døde blader regelmessig slik at det alltid kan være sunt.

aromatiske planter matlaging basilikum-ideer-kultur
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 10/21

Basil er stjernen av aromatiske planter matlaging. Ideell for å bringe smaker av Italia til våre retter, er dette urtene også et viktig supplement til årstidens kulinariske kreasjoner som utmerker sjarmen til Sør. Basil er plantet i drenert jord eller i potter. Plantingen utføres mellom mars og mai, og man kan dra nytte av sin vakre blomstring fra juli måned. Som timian liker den solfylte områder.

aromatiske planter kjøkken kultur-menthe-hagearbeid tips
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 11/21

Som de fleste av de aromatiske plantene kan du vokse basilikum på balkongen, på terrassen eller i hagen. Hvis du planlegger å beautify området rundt vinduet, velger du en potte eller hagebruk avling. Innhøstingen kan foregå om våren og sommeren. Skuddene kommer igjen etter høst.

aromatiske planter matlaging kultur-oregano-hagearbeid
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 12/21

Oregano er også en del av sirkelen som favoriserer aromatiske planters matlaging. Kjent for sine medisinske egenskaper og ekstraordinær aroma, er denne urt veldig populær for sin duftende smak. Det drar nytte av en grønn løvverk med skinnende refleksjoner. Vi lever etter sjarmen til sine hvite og rosa blomster som ser ut som ørene med uovertruffen finesse. Planteverket er gjort om vår og høst, mens høstingen er ferdig mellom juni og oktober. Godt å vite: I likhet med de andre aromatiske urter som presenteres i de foregående avsnittene, setter stor pris på solfylte steder. Det har fordelen av å være motstandsdyktig mot kulde og tørke. Plassert i potten, kan den dekorere rockeries og massifsene. Han liker også å vokse i kar og planter.

aromatiske planter matlaging fennikel-hagearbeid-ideer
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 13/21

Vil du berike kjøkkenets aromatiske samling? Velsmakende og forfriskende, er fennikel en urt krydder tegnes først og fremst ved sin duft og dens fjærlett blader. Det kan slå seg ned i hagen, grønnsakshagen, på terrassen og på balkongen. Merk: Vær forsiktig så du ikke forveksler apotekene fennikel med oppsvulmede fennikel, også kjent under navnet Florence fennikel eller fennikel Italia.

planter aromatisk fennikel-kjøkken-hagen-råd-dyrking
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 14/21

Laurel tinn er den andre urt som absolutt må integrere serien av aromatiske planter kjøkken. Denne prydbusken foregår på balkongen, på terrassen eller ved vinduskarmen. Tilrettelagt for potte- og hagen dyrking, laurbærtreet gir en vakker blomstring med hvite nyanser. Det forfører oss også med sine blomster med rosa nyanser, verdig dekorere noe grønt rom og prydhage.

planter aromatisk-kjøkken-bay tree kulturell rådgivning
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 15/21

For å fullføre kjøkkenets aromatiske samling, vurder å legge til bay laurbær fra Portugal. Perfekt for å spise opp oppvasken og krydre utendørsbassenget, vil bukten i Portugal utvilsomt imponere deg med sin fengende aroma og hvite blomster. En stor glede for øynene og smaksløkene. Uansett sted du har tenkt å gi det, vet at dette anlegget trenger en drenert jord utsatt for solen.

planter aromatisk-kjøkken-laurbær-pot ideer
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 16/21

Alle disse aromatiske urter kan ta på seg mange roller samtidig. De hjelper oss med å oppnå kulinariske prestasjoner, men kan også spille en svært viktig rolle i å forbedre vår utendørs design. Plassert i form av en naturlig bris, beskytter urter oss fra vis-à-vis og nysgjerrige blikk av tilskuere. De gir en intim atmosfære i en grønn setting, synonymt med ro og Zen.

planter aromatiske-kjøkken-ideer-koriander-hage
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 17/21

Hvordan du ikke kan falle for den unike smaken av koriander. Denne smakfulle urten, som går med stolthet til gruppen av de beste aromatiske plantene, har til oppgave å heve de grunnleggende retter takket være den spesifikke parfymen. Kultivert i planter eller jord, verdsetter koriander solfylte områder og vanlige jordarter. Plantingen er fra mars til september, slik at du kan beundre sine vakre blomster med hvite nyanser fra juli.

planter aromatisk-kjøkken-hage-ideer-timian
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 18/21

Som alle de aromatiske urter som er oppført hittil, er koriander absolutt ikke lunefull når det gjelder pleie og vanning. På den annen side står den ikke godt i vintertemperaturer. Så snart vinteren kommer, må du gå inn.

planter aromatiske balsam-kjøkken-kulturelle ideer
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 19/21

Persille er krydderurtet med god kvalitet som du ikke nøl med å bruke i alle italienske sauser og retter. Krøllete eller flate, setter han så mye på det våte grunnlaget som de halvskyggede stedene. Du vil bli glad av sine blomster som tilbyr en vakker palett av farger som kan beundres fra begynnelsen av sommersesongen. Plantingen foregår mellom mars og mai.

planter aromatisk-kjøkken-persille-crop hagebruk
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 20/21

Hvis du kjøpte persille i en gryte, må du repotere den i en mer egnet beholder som gjør at den vokser riktig. Ved repotting av kjøkkenets aromatiske planter må du alltid bruke store beholdere med små potter. Sett alltid inn en grønnsakshage der han kan holde selskapet med grønnsaker. Hvis klimaet ikke er tøft, kan du finne et lite sted på balkongen eller terrassen.

planter aromatisk-kjøkken-kloke crop hage ideer
Aromatiske planter matlaging og urter lett å vokse, ta inspirasjon! | Hage | 21/21

Selv om motstandsdyktig mot kaldt, persille ikke liker kald og frost. Utenfor må du finne et hus for å sikre de nødvendige forholdene for utviklingen. Det er unødvendig å si at planters må bringes inn i de kaldeste månedene.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 16 =

Back to top