Unutarnji metalni stubište – desni, okretni ili vidni dizajnerske ideje

metalna stubišta interijer-kuća-dizajn-tel-aviv
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 1/18


Unutarnje stepenice su bitno funkcionalne strukture za promet ljudi između različitih etaža arhitektonske konstrukcije. Ali kada je njihova konstrukcija dobro osmišljena, a građevinski materijali visoke kvalitete, mogu biti i dekorativni. U trenutnom članku ćemo proučitimetalni stubište kao element koji je praktičan kao ukrasan u suvremenoj kući. Koje su najbolje varijante dizajna, "pro" i "kontra" koji idu s njima i nezaobilazni pribor? Na vama je da otkrijete odgovore na sva ta pitanja, među ostalima, u odlomcima koji slijede!

metalna stubišta unutar ograde
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 2/18

3 glavna modela koji unutarnje metalno stubište mogu usvojiti su ravni, okretni ili vijak, također poznati kao spiralni. Očigledno, to je oblik koji kavez, stada ili samo niz koraka zauzimaju u prostoru. Počnimo s stubištem mora jer je najjednostavniji dizajn koji je postao pravi klasik dizajna interijera. Koje su njegove prednosti i nedostatke da se ne podcjenjuju i kako da napravi posao kod kuće bez napora?

Koje su atribute i mane ravno metalnog stubišta?

stepenice-u-lima-jedan preklopljeni
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 3/18

Prvo, najvažnija prednost ravnog metalnog stubišta je jednostavnost njezina dizajna i njegova montaža. Stoga je njegova realizacija i instalacija niži od onih kompleksnih modela koji je drugi "za" značajan. Osim toga, još jedna važna pozitivna značajka je da kada ga instalirate na zid i tim zaštitne ograde na drugoj strani je najprikladnija inačica koja se lako koristi čak i od strane djece, starije osobe i tako dalje.

unutarnji desni-dobitak-kvadratni metalni stubište
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 4/18


Upravo kad mislimo da je pravo stubište previše dobro da bude istinito, moramo navesti njegove nedostatke. Zapravo, postoji samo jedan nedostatak koji je vrijedan spomena i to je njegova značajna veličina. Naravno, strmira ravno metalno stubište će zauzeti manje prostora, ali tako smanjuje razmjerno jednostavnost korištenja. Kao i obično, ne možete imati sve i svaki vlasnik mora vagati pluses i minuses odlučiti.

stubište-u-čelik-crna-suspendiran odvijao
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 5/18

Sponzorirane veze

Ravno metalno stubište je dostupno u nekoliko varijanti koje imaju svoje negativne i pozitivne, posebno dekorativne. Na primjer, koraci od jednog lima presavijenog lima (koji se možete diviti na slici gore) izgledaju pretjerano moderno i nude praktične mogućnosti. Daju vam priliku da dodate prilagođenu pohranu ispod i tako iskoristite svaki kvadratni palac "negativnog" prostora.

1

stepenice-metalom unutar-marševi obješen čelika
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 6/18


Još jedna vrlo privlačna inačica ravnog metalnog stubišta je ona bez uspona, a posebno onaj s vješenim koracima koji izgledaju kao da plutaju u zraku. Najočitija prednost ovog tipa konstrukcije je da blokira što manje dnevne svjetlosti. Struktura je super svjetlost, čak i jedva vidljiva, i izaziva sliku ključeva klavira, zračne melodije.

Izvorne ideje na ravno stubište u metalu i drvu

stepenice-metal-u-ograda izvorni
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 7/18


Kada kažemo metalni stubište ne smijemo nužno isključiti prisutnost komplementarnih materijala koji su u mogućnosti potpuno promijeniti izgled strukture i povećati njegovu estetsku vrijednost. Jedna od najčešćih opcija je kombinacija metala i drveta i nije slučajan izbor. Svježi metal je zadovoljan udobnim i prijateljskim dodirom koje nudi drvo, a kontrast koji je odmah dobiven očarava promatrača.

stepenice-metal-u-bez-ustaju
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 8/18

Najčešće je metalni kostur, omekšan dodavanjem prirodnih drvenih koraka nešto rustikalno. Dobra vijest je da ne morate živjeti u industrijskom potkrovlju ili u kući provansalske kuće, tako da metalna i drvena stubišta skladno djeluju s vama. Dokaz je poligon studio ilustriran iznad koji, usput, obiluje pametnim idejama kako bi se dobio prostor.

stepenice-metal-u-ulaz-house-elegantan
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 9/18

Stubovi od masivnog drveta koji se postavljaju između crnih čeličnih držača osobito se ističu kada se daju vrsti drva koja se koristi za podove ili materijal privlačnog komada namještaja smještenog u blizini. Balustrades i odgovarajući rukohvati su ukusni i osiguravaju bolji rezultat. Ravnopravni koraci čine cjelinu još koherentnijom.

stepenice-metal-u-marševa drva
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 10/18

Zatim, staklo je još jedan pribor koji nikad ne treba zanemariti, posebno u dizajnu i uređenju malih prostora. Zahvaljujući svojoj transparentnosti, a time i vizualnoj lakoćini, prvenstveno je prednost u izgradnji sigurnosnih ograda. Naravno, čuva maksimalnu vidljivost i svjetlost dok osigurava udobnost potpune upotrebe. Središnji stubište za stubište gore je savršen primjer vjenčanja od metala, drveta i stakla u pravom omjeru.

Rotirajuće metalno stubište suvremenog dizajna

stepenice-metal-u-rack-središnji
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 11/18

Nastavljamo s zbirkom nadahnutih ideja o rotirajućem metalnom stubištu i njegovim nekoliko vrsta praktičnih kao estetskih. Zahvaljujući njegovom "okretanju" dizajnu oko zamišljene središnje osi, ova vrsta strukture je manje težak nego ravno stubište. Za razliku od potonjeg, ona ima veću fleksibilnost, tj. Bolje se prilagođava mnogim arhitektonskim uvjetima.

stubište-metal-unutar-čelik dobi-patinirana
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 12/18

Stubići od ¼ i ½, sa ili bez međupoložaja, među najpoželjnijim su opcijama. Dobro upoznati moderni vlasnici kuće odabiru ih uglavnom zbog svog povoljnog omjera između prostora i cijene instalacije. Ali prije svega, prilagodljivost rotirajućih metalnih stubišta čini ga pravim remek-djelom s konceptualne točke gledišta.

stepenice-metal-drvo u nose-ured
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 13/18

Na primjer, neki polu rotirajući modeli počinju s nekoliko početnih koraka, a zatim imamo srednji ležaj s dvostrukom funkcijom. U gore navedenom slučaju to je dugačak, masivan daska koja se pretvara u praktični ured kod kuće. Gornji preklop predstavlja jednostavno metalno stubište industrijskog duha, ali ova izvanredna značajka čini dizajn apsolutno isključivim.

stubište-metal-u četvrtina pojaviti
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 14/18

Ostali modeli su strmi, podsjećaju na ravno metalno stubište i okreću se samo prema kraju leta. Bilo da je u pocinčanom čeliku, sirovi, vremenski oštećeni ili drugi, sa ili bez odmora i odstupanja od neobičnog dizajna, metalni koraci dovršavaju dekor u apartmanima potkrovlje ili unose lijepu disonancu koja se traži kada dodaje klasičnim elegantnim interijerima.

Metalni spiralni stubište - štedljivi i šarmantan izbor

metalni spiralni stubište-dizajn studio
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 15/18

Posljednji tip konstrukcije za istraživanje u ovom članku je spiralna metalna stubišta, točnije vijčana spiralna stubišta. Kao što možete jednostavno zamisliti po imenu, to je najučinkovitija struktura u okupiranom prostoru, ali i najteže uspon i spuštanje, uglavnom zbog razlike u širini koraka. Međutim, to je rješenje par excellence za mikro studija polukatu koji, iz očitih razloga, nije mogao priuštiti instalaciju ravnog stuba, pa čak ni pola ili četvrtine skretanja.

stepenice-metal-u-spiralni duga nebo
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 16/18

Suprotno popularnim idejama, metalna spiralna stubišta nisu nužno neugodna i ružna, niti su kompatibilna s elegantnim interijerima. Naprotiv, jedinstveno uređenje stepenica u obliku ventilatora dovodi do zaigranih ukrasa koje dodatno naglašavaju umjetničku stranu koncepta. Na primjer, koraci metalnih spiralnih stepenica na gornjoj slici prikazani su u fascinantnim neusklađenim bojama kako bi stvorili jedinstveni gradijent duga! Staklena ograda jedva blokira pogled prema stvaranju, a besprijekorno dno ga više stavlja u središte pozornosti.

Pravo osvjetljenje bit će vrh vašeg jedinstvenog dizajna

stubište-metal-unutar-svjetlo LED
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 17/18

Konačno, govorimo o funkcionalnom elementu, ali i ukrasnom, unutarnje arhitekture, svakako treba spomenuti važnost rasvjetnih tijela. U tom smislu, jedan od najpopularnijih izbora je korištenje ureñenih reflektora čija je glavna svrha naglašavanje svakih dva ili tri koraka stubišta i time poboljšati udobnost i sigurnost korištenja. , Također možete koristiti LED trake kao neizravnu rasvjetu koja naglašava ljepotu oblika ili materijala.

stepenice-metal-u-Villa-La Roche-
Unutarnje metalno stubište - desno, okretanje ili vijak dizajnerske ideje Dizajn interijera 18/18

Dakle, nakon što ste istražili mnoštvo sjajnih mogućnosti, koji je vaš omiljeni metalni stubični dizajn? Pravo prilično impozantan i relativno povoljan, zavojit stubište koje omogućava inovativne konstruktivne igre ili propeler s centralnim jarbolom koji zauzima gotovo nikakav podni prostor? Ako vaše stilske sklonosti odgovaraju vašim specifičnim arhitektonskim uvjetima i proračunu koji ste planirali, nemojte odgađati! Uživajte što je prije moguće neusporediv veličanstvenost vašeg omiljenog i nećete biti razočarani!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 42

Back to top