Radionica – praktična i estetska suvremena stambena zgrada

industrijska potkrovna radionica berba čvora zidane opeke
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 1/21


Prema Larousse rječniku značenje riječi "potkrovlje" je "bivši lokalni stručnjak (skladište, radionica) pretvoren u stanovanje i / ili studio umjetnika". Tijekom viktorijanskog doba, bili su sluge koje su živjele u potkrovlju pod krovom, koje je došlo pješice, zasebnim ulazom, a ne onim gostima. Nedugo prije Velike Francuske revolucije pojavljuje se arhitekt Mansart, koji izmiče prozor pod nazivom "tavan". Njezina široka upotreba pretvara mračne i neprikladne tavete u svjetleće i emancipirane prostore, natječući se s glavnom rezidencijom - "Bel Etage". Dolazimo do točke gdje je modernije i prestižnije živjeti na gornjem katu, pod krovom ... ako je to samo za pogled. U ovom članku, međutim, neće biti pitanje dupleksova, već bilo što drugo - kako upravljati potkrovljem i prilagoditi ih životu na ovom neposrednom i prirodnom putu poznatoj Sjevernoj Americi i tradiciji Zapadna Europa. Pregledajte naše idejepotkrovlje radionica suvremen i uživajte!

Moderna radionica u potkrovlju u bijeloj boji

radnja potkrovlje moderne balkonske stubište balustrade
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 2/21

Govoreći o tradiciji, valja napomenuti da suvremeni zapadnoeuropski zna cijeniti baštinu i antikvitete, bez obzira na to imaju li visoku umjetničku vrijednost. Englezi, francuski ili talijanski ne bi ni imali ideju izbrisati staru zgradu koja je dio "sjećanja" grada. Bez obzira na memoriju koju prenosi. Franjevački mauzoleji nisu uništeni i nikad neće biti uništeni - nije bitno li je lijeva ili desnica koja vlada u Italiji. Tvornice "Fiat" obnavlja Renzo Piano, jedan od najcjenjenijih arhitekata današnjice, kao štovanje talijanske tradicije i marke. Stanice u Manchesteru pretvorene su u trgovački centar, sačuvan gotovo u cijelosti u izvornom izgledu. Nije li to očigledan i neporeciv trend!

Potkrovna soba i stubište s središnjim steznikom u modernoj radionici potkrovlja

soba s potkrovljem za radionicu bijelo sivo stubište središnjeg stupa
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 3/21

Utilitaristički pristup i misao o okolišu zahtijevaju rukovanje onim što je već izgrađeno, kao materijalnu supstancu; koristiti prostore kao datum uživanja u njima i izložiti materijale i konstrukcije u njihovom prvom stanju i njihovoj prirodnoj ljepoti. Koliko god bilo neponovljivo, kada govorimo o Amerikancima i tradiciji, ne možemo ne spominjati njihovu izvedbu i iskustvo u rekonstrukciji, obnovi i prilagodbi starih stambenih i industrijskih područja. Što zapravo rade? bivši potkrovlje radionica ili tvornice, koja je tijekom godina akumulacije kapitala bila na periferiji grada, danas se nalazi, ako ne u središtu grada, barem u nekom prestižnom poslovnom okrugu.

Moderna potkrovlje okupana je prirodnim svjetlom

radionica potkrovlje suvremena bijela prirodna svjetlost
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 4/21


Ekonomski nije profitabilno srušiti i ponovno izgraditi, jer je ciklus odgođen, investicije za visoki građevinski rad, lagano uklanjanje građevinskog otpada se namrštili ... Zašto, dakle, nemojte usvojite ovaj pristup ... Iskopajte žbuku u zatvorenom prostoru i na otvorenom, uklonite staru i suvišnu izolaciju i zvučnike. Uklonite stare kabele, boje, okvire vrata i drvene radove. Struktura zgrade je vidljiva. Svi potrebni sadržaji mogu se instalirati kako bi se osigurali nesmetani rad svih suvremenih značajki - bilo za dom, ured ili trgovinu. Stari podovi, kada su vrijedni (čvrsto drvo, podovi) čuvaju se što je moguće bolje u stanju u kojem su bili. Ili, naprotiv, napravili su industrijske podove, nepretenciozne, kao betonirani ili nalijevani podovi, betonirani beton.

Zidovi od opeke s "nevidljivim" policama

1

radionica potkrovlje vintage namještaj nevidljive police
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 5/21

Sponzorirane veze

U nazočnosti stare zidane cigle, oni su istaknuti uklanjanjem žbuke, furnirskih zidova i zida djelovati prirodnom bojom i grubosti glinene opeke. Često se zid boji u boji i utjecaj je osiguran prirodnim rezbarijama cigle i zgloba. Korištenje spuštenih stropova je svetogrđe, sve električne instalacije i za slobodno prolaz zraka na stropu. Sva se površina koristi u svom prvom obliku, održava se svezak u širini i visini. Utjecaj unutrašnjosti je uglavnom zbog prostora. U ovom slučaju, ona nije podijeljena na tradicionalne "kutije".

Mobilne particije i odjeljivanje zavjesa

potkrovlje radionica zidovi cigle vintage namještaja
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 6/21


Često se funkcionalni zahtjevi ostvaruju pomoću pokretnih particija s kojima se izgled može transformirati u bilo kojem trenutku. Kada je potrebna nova struktura, mora biti istaknuto da bi se moglo primijetiti, da se izvede nova intervencija. Sve to čini da netko misli, možda na doktrinu, da ne kažem "stilu" čist i jednostavan.

Da ne bismo bili neutemeljeni, dajemo primjere - prvo, u malom mjerilu u smislu područja i, naravno, mnogo više - za sve ukuse.

Malo podrumski potkrovlje

malena moderna potkrovna radionica u Sofiji
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 7/21


Bio je to stari arhitektonski studio na gornjem katu betonske zgrade, izgrađen u susjedstvu osamdesetih godina. Otvoreni plan, veći s jedne strane zbog jedinstvenog krova (monopente) i široke i lijepe terase s pogledom na planinu. Kao područje-studio, kao obostrani volumen. Ideja je pretvoriti ga u normalni dom za obitelj od tri. Način na koji to ide - biti "vjeran" svjedočanstvu prostora, materijala i konstrukcija. Održana je lokacija postojećih funkcionalnih skupina - ulazna dvorana, dnevnog boravka, kuhinje i dječje sobe. Ostalo je samo spavaća soba. Bilo je očigledno, unaprijed, da će za nju morati "ukrasti" prostor važnog volumena, a da ga ne osakaću. Međutim, to je bio najvažniji dio ovog projekta. Odabrano rješenje: kako bismo napravili sobu - alcove, srednje razine, pod visokim volumenom, imali smo dovoljno visine da bismo je mogli priuštiti. Tako bismo mogli poštovati volumen i, istodobno, soba bi bila dio nje. Stubište je pronašlo svoje normalno mjesto u skladu s linijama rada. Nijedan kompromis nije napravljen sa svojim postavkama zbog najmanjih članova obitelji. Do sada, ništa posebno zanimljivo, niti previše "potkrovlje", osim što smo se trudili koristiti i poštovati početni prostor.

Okovane zidove ili cigle?

suvremene radionice potkrovlja zidane cigle
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 8/21

Za naše potkrovlje radionica, ispostavilo se da je bilo nemoguće koristiti i izlagati stare cigle - šuplje cigle bi izgledale groteskne. Zidovi su bili ožbukani, glatki, bez olakšanja ili zakona, lagano nijansirani. Strop i prednji zid bili su dizajnirani svjetlijim tonom tako da svaki daje dojam da je produžetak druge.

Klizni prozori, zidovi i strop od sirovog betona

klizanje stropnih betonskih sirovina
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 9/21

Pristup balkonu mogao bi biti lako izravan. Vrata s balkonom zamijenjena su velikim kliznim staklena vrata. Dakle, ujedinili smo, kako funkcionalno tako i vizualno, dva prostornog procesa koji su im trebali blistavima.

Stube u modernom potkrovlju

staklo za ogradu od metalne stubišta
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 10/21

Čelična i staklena struktura stubišta na gornjoj slici je napravljena tako da se čini "ručno izrađenim". Stubište je u suprotnosti sa zidovima tako da stvara dodatni učinak. Struktura bez uspona povećava otvoreni prostor.

Namještaj i ukrasni predmeti u modernoj radionici

radni stol potkrovni namještaj metalni drveni zidovi cigle
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 11/21

U suvremenoj radionici potkrovlja, namještaj nije pompozan, često bez namjernih naglasaka u boji. Premazi su izrađeni od prirodnih materijala ili njihovih imitacija. Prostor obiluje "pronađenim objektima". Koristite stari garderobni ormarić kao TV stalak, na primjer, ili metalni stalak, kao što se vidi na hodnicima američkih srednjih škola. Stilski stil super je prikladan.

Teksture i boje u modernom potkrovlju

radionica potkrovlje zidovi kamena opeka namještaj bijelo siva
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 12/21

U američkim primjerima, ideja "potkrovlja" postala je tako "brand", da se dopuštaju imitirati viziju projektiranjem nove zgrade. Često domovi u ovom stilu dio su suvremenih četvrti, unaprijed stvoreni i izgrađeni u duhu potkrovlja - otvorenih prostora i jasnih i prosvijetljenih svezaka. Vanjski prostorni sastav sugerira ideju rekonstruiranih fragmentiranih volumena. Kuće imaju dnevni boravak s dvostrukim visinama, s polukatom u metalu ili drvu, koji se koristi kao podovi ureda ili spavaće sobe. Čini se da su mezanini kasnije instalirani. Podovi i zidovi imaju industrijski aspekt, a lijevane betonske zidove drže oplate u obliku oplate. Prozori su veliki, stilski, što im daje određeni lik. Namještaj je sveden na minimum, bez nereda prostora.

Suvremeni potkrovlje s industrijskim suspenzijama

radionica potkrovlje namještaja bijele sive metalne suspenzije
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 13/21

Ideja o"Radionica u potkrovlju savršen je za razvoj arhitekture, bez revolucionarnih. Dno crta je da stvaramo posebne kulturne prostore, koji uključuju stanovnike i komunikaciju bez kompleksa ili konvencija, domova koji ne ukazuju na luksuz i daju slobodan smisao duhu i kreativnoj mašti.

Prostori na potkrovlju i drveni podovi

potkrovna radionica - parket-prozori-tavan
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 14/21

Izložena betonska stijenka i metalna stubišta

potkrovlje radionica-beton-beton izložen-kauč-paleta-drvo-kuhinja otvoren
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 15/21

Podovi od masivnog drveta i industrijski ukras zidova u radionici

radna ploča - tavan-drvo-kruto-kauč-siva-parket-masivno drvo
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 16/21

Suvremena potkrovna radionica s izloženim betonskim strojem

radionicu potkrovlja -kanapé-siva-strop-stupovi-betonski izloženi
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 17/21

Drvena i siva kuhinja i metalna stubišta vode do drugog kata

radionica potkrovlje-ured-druga razina-cigla-sporedni kolosijek-betonske popločavanje
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 18/21

Betonski akcenti i zelena biljka u sobi potkrovlja

radna soba potkrovlje zidovi beton zelenilo
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 19/21

Urezane cigle i vintage namještaj u radionici

potkrovlje radionice zidove bijele žbukane cigle
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 20/21

Potkrovna soba s drvenim podom i zidom od opeke

radionica potkrovlje soba potkrovlje parket drvene opeke cigle
Atelier potkrovlje - praktično i estetsko suvremeno stanovanje Dizajn interijera 21/21

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 + = 42

Back to top