Syrebasert diett – hva skal man vite om syre-alkalisk balanse

diett-syre-base-grønnsak-grønn-rød-epler syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 1/12


Som det allerede er kjent, består menneskekroppen av ca 70% væsker. På denne mengden er biokjemiske prosesser - viktige prosesser som forekommer i levende organismer - skyldige. Kunnskapen om kjemi minner oss om at enhver løsning har en sur, nøytral eller grunnleggende karakter. Men hvor viktig er balansen og syre-alkalisk diett i sammenheng med hverdagen og vår tilstand av helse? Kan vi seire over en gitt sykdom hvis vi støtter en viss syre-alkalisk balanse? Fungerer maten en viktig rolle i denne balansen? Svarene på disse spørsmålene, vi vil gi dem i denne nyttige og svært aktuelle artikkelen.

Syrebasen diett og pH-nivåer i menneskekroppen

diett-syre-alkalisk-skala-pH-alkalisk syre-nøytral syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 2/12

Potensielt hydrogen eller pH (i engelsk potensielt hydrogen) måler metning og aktivitet av hydrogenioner H + i oppløsning. Det vil si, pH er et mål for surheten og grunnleggendeiteten til en løsning. PH-indeksene varierer fra 0 til 14.

Hvis pH i en løsning varierer fra 0 til 7, kalles den syre;
Hvis pH av en løsning er lik 7, kalles den nøytral;
Hvis pH i en løsning er 7 til 14, kalles den grunnleggende eller alkalisk.

Jo lavere pH (går fra 7), jo mer sur er en løsning. Således er pH for rent vann for eksempel 7 (nøytral karakter), blekenes pH er 11,5 (grunnleggende karakter).
PH-nivåer i menneskekroppen er ikke like - mens noen organer og systemer fungerer bedre i et surt miljø, fungerer andre bedre i et alkalisk miljø. Den normale pH i magen er for eksempel svært sur - mellom 1,5 og 2,5, slik at fordøyelsessystemet (proteasen) kan nedbryte proteinene fra maten som spises. Blodet, for sin del, er litt alkalisk (pH mellom 7,35 og 7,45).
Men vær forsiktig: Forstyrrelser i syre-base blodbalansen, kalt acidose (pH under 7,35) og alkalose (pH over 7,45) er helsefarlige. Ta i betraktning at disse to sykdommene bare påvirker de som lider av patologiske sykdommer som nyreinsuffisiens, visse alvorlige sykdommer, rusmidler, etc.

Syrebasen dietten - hva er de tre typer matvarer

diett-syre-base-wide-ph-syre-alkalisk-drikke-mat
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 3/12

Teorien om at man er i stand til å balansere pH i ens kropp mens dietten, nyter økende popularitet. Hovedidéen her, støttet av det alkaliske dietten, er basert på den oppfatning at kroppen fungerer optimalt når det er balanse mellom forbruket av alkaliske og sure matvarer.
Ta i betraktning at pH i matvarer ikke har noe å gjøre med deres alkaliserende og surgjørende egenskaper. PH-verdien spiller ingen rolle her, fordi maten går gjennom den sure atmosfæren i magen og etterpå blir den lined opp i tynntarmen. Det er viktig å vite at når en metaboliseres, forlater maten en sur eller alkalisk rest i kroppen. Sitronsaft, for eksempel, har en pH på 2, men til tross for dette, etterlater den en alkalisk rest og det anslås en alkalisk mat. Det vil si, sitronsaft har en sur karakter, men det er ikke en forsurende mat.

Hvilken meny å velge for syrebasert diett?

diett-syre-base-grønnsaker-frisk-gulrøtter-peppers-kål-tomater syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 4/12

1

Syrende matvarer: kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter, alkohol, kaffe og frokostblandinger.
Nøytral mat: spiselige fettstoffer (dyr og grønnsaker), stivelse, sukker og honning.
Alkaliserende matvarer: grønnsaker, spirer, mest frukt, mest leguminous planter, urter og krydder, valnøtter, avokado, oliven, kokosnøtter, chia frø, linfrø, quinoa frø, hirsefrø, bokhvete og grønn te.

Korn, linser, ris, etc. - frokostblandinger er nødvendige for en god helse

diett-syre-base-ris-men-linser syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 5/12

Sponsede koblinger

Proponenter av syrebasen eller alkalisk diett er av den oppfatning at maten som forbrukes har stor innflytelse på syrebasenes balanse i kroppen. Når vi bruker mat som forlater en sur rest, forstyrrer de blodbalansen som forårsaker sykdommer. Dette er grunnen til at vi må konsumere så mye alkalisk mat som mulig for å balansere kroppens pH-nivå.
Vi vet at enkelte rapporter, som omega 3 og omega 6, er svært viktige for vår helse generelt. Men er balansen mellom alkaliserende og forsurende mat viktig? La oss prøve å finne svaret.

For din syre-base diett, satse på grønne grønne grønnsaker ...

diett-syre-base-grønnsaker-blad-grønn-agurk-avokado syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 6/12


... og om eksotiske krydder

diet-syre-base-krydder-pepper-svart-rød-karrisyre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 7/12


Mat og blod pH

Som allerede nevnt kan selv den lille svingningen i blodets pH-indeks være veldig risikabelt. PH under 7 og over 7,7 garanterer alvorlige helseproblemer, fordi cellene ikke kan fungere i et lignende miljø.
Derfor reduserer kroppen automatisk blodets pH-nivå ved hjelp av noen buffermekanismer ved å opprettholde syrebasebalansen. Den viktigste regulatoren puster. Når du puster, fyller lungene med oksygen og motsatt prosess er utvisning av karbondioksid. Den høye konsentrasjonen av karbondioksid senker blodets pH-nivå, men gjennom pusteprosessen opprettholdes balansen mellom oksygen og karbondioksid og henholdsvis syre-alkalisk balanse.

Hvilke stoffer vil bli frigjort av urinen, og hvilke stoffer vil bli reabsorbert i kroppen - dette avhenger av nyrene som, som vi ser, spiller en viktig rolle. Hvis blodets pH-nivå er lavt (derfor, hvis atmosfæren er sur), filtrerer nyrene bikarbonationer, som kombinerer med de sure rester i blodet. Resultatet av denne reaksjonen er dannelsen av salter, som nyrene filtrerer gjennom urinen og karbondioksid, som frigjøres ved utåndingsprosessen.

PH homeostase kan også opprettholdes via en tredje mekanisme - disse er forskjellige bufferstoffer som kalsium og andre mineraler.
Så det er tre mekanismer - aspirasjon, nyrefunksjon og bufferstoffer. Gjennom disse mekanismene opprettholder kroppen blodets pH innenfor visse grenser. Sannheten er at du ikke kan påvirke blodets pH i maten du spiser. Det er mulig at nivået av blod pH stiger i en viss tid, etter forbruk av en stor mengde natron, men generelt sett spiller det ingen rolle om man bruker alkaliserende eller forsurende matvarer, blodets pH vil variere mellom 7,35 og 7,45.

diett-syre-base-sukker-sukkerrør-honning-vann syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 8/12

Mat og urin pH

På den annen side er det sant at mat påvirker pH i urinen. Hvis vi til frokosten tar en frisk salat og en advokat, vil noen få timer senere urinen være mer alkalisk enn den som tok en bacon omelett, fordi nyrene behandler ubrukelig surhet og de avvis av urin. Det er derfor pH varierer fra 4,6 til 8 - mye bredere grenser. Alt avhenger av maten vi bruker.
Man kan enkelt teste sin pH på urinen. Dette er en av fordelene med alkalisk diett som tiltrekker seg så mange mennesker. Det er alltid hyggelig å kunne se din egen helse. PH-testen i urinen viser det - hvis pH i urinen er alkalisk, er vi på rett spor. Men problemet her er at surheten i urinen ikke er en god indikator for den generelle balansen mellom kroppens pH, det er neppe et ledd til god helse.

diet-syre-basisk-kål-peppers-rød-zucchini-hvitløk syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 9/12

Syrebasen diett og kreft

En av de vanligste trosretningene er at syrebasedietet kan kurere kreft. Forklaringen er at kreftceller vokser raskere i et surt miljø. Ifølge supportere av det alkaliske dietten kan man alkalisere kroppen og stoppe utviklingen av kreftceller. Dessverre er denne utsagnet feil av noen grunner.
For det første, som det allerede er blitt forklart, påvirker matvarer - enten alkaliserende eller forsurende - ikke påvirkning av blodets pH og intercellulære væskenivåer.
For det andre dannes kreftceller ikke bare i et surt miljø. Det er mange eksperimenter som sier det, og forskerne klarer å utvikle kreftceller i et alkalisk miljø.
For det tredje er det sant at kreftceller vokser raskere i et surt miljø, men den primære årsaken til dannelsen er forskjellig. Det er ikke syremediet som forårsaker dannelsen av svulsten, det er svulsten som skaper den.

diett-syre-base-stivelse syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 10/12

Til slutt kan vi si at i motsetning til mange dietter, er syrebasen dietten virkelig sunn. Men det er et spørsmål å bli diskutert om det skyldes årsakene til at støttemennene til dette regimet understreker. Denne oppfatningen antas å skyldes at kostholdet oppmuntrer til forbruk av mange grønnsaker, frukt og andre sunne matvarer, og forbyr alkohol, kunstige søtningsmidler, brus og hurtigmat.
Problemet med dette alkaliske dietten er som følger: det forbyr eller alvorlig begrenser forbruket av kjøtt, egg og melkeprodukter. Så, slikt kosthold frarøver kroppen av en god naturlig kilde til protein. Det er ingen studie som hevder påstandene om at den sure resten av disse matvarene har en negativ innvirkning på helsen vår. I virkeligheten er surhet en av hovedbestanddelene i alt levende materiale.

diett-syre-base-korn-kjeks-brød-korn syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 11/12

diett-syre-base-forbud-fisk-egg-kjøtt syre-base diett
Syrebasen dietten - hva skal du vite om syre-alkalisk balanse | Diett | 12/12

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 84

Back to top