Jadual dinding lipat untuk dilakukan di rumah dalam 22 idea kreatif

lipat dinding meja putih-kerusi-rak-pelbagai-tumbuhan-hiasan
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 1/21


yang meja dinding lipat adalah penyelesaian terbaik untuk pangsapuri kecil. Sangat praktikal, rak lipat menawarkan semua manfaat meja biasa tanpa mengambil banyak ruang. Anda boleh membentangkannya apabila anda perlu menggunakannya dan kemudian, selepas selesai, lipat. Meja lipat dinding boleh diakses dalam bentuk dan warna yang berbeza di kalangan peniaga besar, tetapi orang dengan semangat kreatif dapat membuat model yang unik dengan sendirinya, khusus disesuaikan dengan ukuran dan susunan potongan.

Meja dinding lipat - meja makan utama untuk kawasan kecil

lipat meja meja putih-coklat-gelap-kerusi-pelbagai
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 2/21

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda, dalam 15 gambar penjelasan, bagaimana untuk membuat meja dinding lipatan di rumah, sehingga orang yang paling kurang mampu secara teknikal dapat memasang rak lipat di dinding. Salah satu kelebihan meja lipat ialah sisi pelbagai fungsi. Pada masa-masa apabila anda tidak menggunakannya sebagai meja makan, anda boleh menggunakannya sebagai rak mudah di mana anda boleh menyimpan buku, aksesori atau objek hiasan yang lain.

Meja dinding lipat - pilihan ideal untuk keselesaan maksimum

dinding dipasang putih-dekorasi-padanan-najis-reka bentuk-hitam
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 3/21

Para pereka telah membuat jadual lipat yang boleh diletakkan di setiap bilik rumah kami. Ia adalah mungkin untuk meletakkannya di dapur untuk membuat jadual tambahan dan kurang besar. Bagi orang-orang yang mempunyai sedikit ruang di ruang tamu mereka, meja dinding lipatan boleh berfungsi sebagai ruang makan yang sangat menarik yang akan menyentuh fantasi asal ke dalam reka bentuk dalaman. Seperti yang telah kami sebutkan, rak lipat, yang praktikal dan padat, tertakluk kepada beberapa perubahan yang dapat difikirkan. Pertimbangkan memasang beberapa rak tambahan di atas untuk mencipta ciri dinding yang cantik dan harmoni.

Meja dinding lipat untuk dilakukan di rumah - mudah dan mudah!

langkah-langkah membuat pembuatan jadual meja dinding
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 4/21


Untuk membuat meja lipat yang asli, anda mesti melengkapkan diri anda dengan papan kayu, pelapik, sudut, skru, engsel, gesper, cat, pemandu gerudi, ukiran dan gam khas. Tetapi sebelum anda dapat bekerja, anda perlu memilih saiz meja dinding lipat masa depan anda berdasarkan jumlah penduduk dan mungkin para tetamu yang biasanya berkongsi meja makan anda. Sebaik sahaja panjang ditentukan, teruskan ke peringkat pembuatan pertama. Untuk hasil yang lebih seronok, pertimbangkan lukisan papan kayu yang akan berfungsi sebagai papan dengan cat papan tulis. Bahan binaan berbeza mengikut rasa: anda boleh memilih papan kayu pepejal atau papan lapis, contohnya.

Meja dinding lipat diperbuat daripada papan kayu pepejal untuk semua isi rumah

1

ketuhar meja meja lipat-perincian
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 5/21

Pautan Sponsor

Kemudian, cleat dibor sebelum dipasang ke dinding. Untuk menetapkan papan kayu ke cleat, majoriti pakar mengesyorkan penggunaan engsel. Anda boleh membaiki cleat lain di sisi papan kayu, menggunakan engsel, untuk membentuk kaki meja. Akhirnya, untuk menyelesaikan, anda hanya perlu memohon filem pelindung di papan, yang tidak wajib, tetapi masih sangat disyorkan untuk memelihara permukaan jadual semua jenis kerosakan.

Jadual dinding lipatan dan proses penciptaan secara terperinci

jadual-dinding-lipat-pembuatan-so-detail penciptaan
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 6/21


Oleh kerana anda tidak boleh melakukan perkara dengan separuh, adalah lebih baik untuk berbincang dengan seorang profesional di lapangan atau kepada seorang pakar yang berpengalaman. Jika anda merasakan keberanian untuk memulakan projek yang bercita-cita tinggi ini, luangkan masa anda untuk memikirkan cara terbaik untuk mengatasi projek DIY anda.

Meja dinding lipat untuk dilakukan di rumah untuk mengoptimumkan ruang yang lebih baik

jadual-dinding-lipat-kerja pembuatan runcit
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 7/21


Selepas melakukan kerja berat, fikirkan estetika perabot baru anda. Tumbuhan hijau, bunga bermusim, patung-patung atau pasu pereka, terdapat seribu dan satu cara untuk mengubah perabot biasa ini menjadi karya seni moden. Caranya ialah mencairkannya dalam set dekorasi. Jika anda merancang untuk memasangnya di dalam bilik minimalis anda, catkan dahulu rak anda dengan warna yang sedap, seperti perak kelabu atau hitam hitam.

Meja lipat kelabu gelap, rak logam dan perabot yang sepadan

jadual-dinding lipat-papan lapis-black-almari rak-terikat
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 8/21

Dapatkan inspirasi dari tablet yang dipasang di dinding ini yang mempunyai segalanya untuk menggembirakan garisan bersih gaya minimalis. Di sini, kebotakan mengambil bentuk perabot dengan lengkung lurus yang berkomunikasi dengan hiasan monokrom dan beberapa rak di kelabu logam.

Meja dinding lipatan logam di kerusi yang hampir sama dengan kerusi hitam dan perabot dapur merah

jadual-dinding-lipat-kerusi logam pemadanan
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 9/21

Untuk bangun masakan kontemporari, bermain dengan warna yang berbeza dan kemasan bertentangan! Jika perabot dapur anda berwarna merah terang, pilih meja dinding lipat dalam kelabu hitam atau kelabu keluli. Seperti model fungsian ini yang dihiasi dengan dua kerusi lipat, semua yang berkaitan dengan kelabu cahaya lantai konkrit yang digilap.

Lipat meja dinding di papan lapis oak ringan dan rak yang sepadan

Dinding lipatan jadual-kayu-cahaya-étagaères
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 10/21

Untuk berpakaian dinding putih ruang tamu kontemporari, penciptaan meja lipat dengan nada hangat mengenakannya sendiri. Sama ada dibuat dari kayu ringan atau bahan lain yang nyaman, tablet anda mesti menyelaraskan lantai ruang tamu anda. Jika ia adalah parket pepejal, bertaruh di atas meja dalam kayu berambut perang atau oak lampu tiruan papan lapis.

Meja dinding lipat di kerusi reka bentuk berwarna putih dan coklat terang

jadual-dinding lipat kerusi-putih-papan lapis kayu jelas
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 11/21

Apabila rak lipat memaparkan rupa yang lebih sedap, ia boleh menyejukkan hiasan minimalis masakan kontemporari. Untuk mengimbangi penampilannya yang kasar, pereka terkenal menasihati kami untuk melipatgandakan elemen hangat. Aksesori kayu atau perabot bergaya retro, kijang berwarna atau reka bentuk lukisan .. kita licik seperti yang kita boleh untuk mencapai kesan yang diingini.

Meja dinding lipat di pinggir putih, pinggan mangkuk yang sepadan dan kutleri dan pelapisan dinding batu palsu

Dinding lipatan jadual-putih-mesin basuh-dilindungi-terikat
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 12/21

Betul mengelilingi meja dinding adalah salah satu daripada banyak penyelesaian untuk mempertimbangkan untuk mencantikkan dapur. Kami bangun suasana dengan memilih kerusi dalam warna yang bertentangan dengan rak dinding. Untuk membuat rendering yang lebih harmoni, tablet mesti dihiasi dengan kerusi yang dibuat daripada bahan yang serupa dengan yang digunakan untuk pembuatan perabot penyimpanan lain.

Lipat meja dinding putih, rak yang sepadan dan kerusi moden dalam kulit coklat terang

jadual-dinding-lipat-putih-rak-pelbagai-kerusi-kulit coklat cahaya
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 13/21

Fungsi ini ditolak kepada klimaksnya. Rak dinding ini dihiasi dengan reka bentuk anggun yang menghirup ketenangan gaya minimalis. Ia mempunyai permukaan kerja yang meluas di dinding untuk memaparkan bentuk ruang simpanan pelbagai fungsi.

Meja lipat diperbuat daripada kayu pepejal dan kerusi berlengan rendah yang berwarna coklat gelap

alasan besar jadual-dinding-lipat-plat kayu kerusi-kerusi-Lower coklat
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 14/21

Sekiranya anda bukan penggemar model meja lipat yang anda boleh lihat di kedai, buat jadual lipat anda sendiri! Untuk itu, anda tidak perlu bertanya pendapat seorang tukang kayu. Papan kayu yang mudah digantung dari rantai logam akan melakukan silap mata.

Meja dinding lipatan putih, rak yang hampir sama dan lantai papan kayu berwarna kuning

jadual-dinding-lipat-putih-rak-pelbagai-palncher-papan kayu kuning
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 15/21

Tidak ada yang lebih mudah daripada membuat meja lipat gaya Scandinavia. Anda akan memerlukan beberapa papan putih yang telah dicat dan kerja kayu yang berambut pirang. Jika anda mahu, anda boleh pergi lebih jauh dalam transformasi dalaman anda dengan menetapkan di rak kayu mentah dinding diselingi oleh loker simpanan yang diinspirasi oleh Nordic.

Katil lipat, digabungkan dengan meja lipat adalah salah satu penyelesaian yang sempurna untuk menjimatkan ruang

jadual-dinding lipat ruang katil-sentap-éconimiser
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 16/21

Bagaimanakah anda tidak boleh jatuh ke meja dinding lipat ini yang menggabungkan dengan anggun ke dekorasi Scandinavian yang tegas! Garis lurus, bahan mewah dan warna monokrom, meja ini dibezakan bukan hanya dengan simpanan simpanan ruang tetapi juga dengan susun atur ultra estetika.

Meja dinding lipatan dilukis di kerusi hitam dan Eames

jadual-dinding-lipat-Scandinavian
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 17/21

Tablet lipat semangat vintaj

idea jadual-dinding-rabgatable
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 18/21

Meja dinding dengan ruang penyimpanan yang sangat selesa dan kerusi lipat putih

Dinding lipatan jadual-ruang penyimpanan kayu besar-besaran yang jelas
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 19/21

Jadual dinding bulat? Semuanya boleh dilakukan dengan pereka kontemporari!

jadual-dinding-lipat-design-moden-putih-biru pastel
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 20/21

Meja dinding lipat dan bingkai foto hitam dan putih 2 dalam 1!

foto dinding-lipat bingkai-jadual-hitam-dan-putih 2-in-1
Jadual dinding lipat untuk membuat rumah di 22 idea kreatif | Brico | 21/21

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + = 5

Back to top