Bunga Origami Mudah – 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat

origami mudah sejambak-bunga-origami-jadual-hiasan
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 1/20


Warisan Jepun, origami adalah seni lipatan kertas yang dibentangkan untuk menjadi teknik kreatif super hiasan. Untuk menguraikan istilah ini, ini adalah perkataan "oru" - lipat dan "kami" - kertas, yang mendedahkan rahsia di belakang nama Jepun. Pada masa itu, seni tradisional terutamanya digunakan untuk hiasan meja semasa majlis-majlis khas. Hari ini, semakin ramai orang merasa senang untuk mempelajari teknik lipat asas dan keunikan kertas terlipat. Adakah anda tergoda dengan idea menghias rumah anda dengan cara puitis dan asal? Jika itulah keinginan anda, Deavita akan membentangkan anda dengan 7 idea hebat origami mudah untuk berjaya melipat beberapa bunga yang paling popular. Baca terus untuk mengetahui lebih lanjut!

origami-mudah-bunga-origami-tunggal Deco-DIY-asal
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 2/20

Tidak syak lagi, keindahan origami terdiri daripada kekhususannya untuk membolehkan kesedaran kertas lipatan, tanpa perlu melekat atau memotong. Teknik itu memerlukan kesabaran yang besar. Sudah tentu, terdapat lipatan origami yang sangat rumit dan sukar, tetapi terdapat juga beberapa idea origami yang mudah, sesuai untuk pemula. Bagi tokoh origami yang paling terkenal, tidak mustahil untuk tidak menyebut kren, gajah dan ikan, kapal terbang dan bot. Semakin banyak dicari, idea-idea bunga origami juga mudah dilaksanakan. Buktinya, dalam tutorial kami akan membentangkan anda di bawah!

Cara membuat bunga origami mudah - arahan terperinci

origami-mudah-bunga-Kisidama-langkah-lipat-ikuti
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 3/20

Pernahkah anda mendengar tentang bunga Kusudama? Bunga Jepun ini adalah salah satu lipatan origami yang paling popular. Cantik dan romantis, bunga origami ini akan membolehkan anda membawa sentuhan puisi ke hiasan dalaman. Selain itu, mereka adalah kejutan yang menyenangkan yang boleh anda tawarkan kepada rakan rapat atau ibu anda.

Origami mudah - 100 haiwan, bunga kertas dan hiasan rumah

16 idea asli untuk tapak semaian asal

Bunga kertas DIY - tutorial foto cantik dan idea menghias

origami-mudah-bunga-Kisidama-arahan kali ganda
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 4/20


Untuk merealisasikan idea ini tentang origami mudah, anda memerlukan 5 kotak kertas 6 × 6 cm per bunga, lem dan memegang baju. Untuk memulakan lipatan, ambil satu persegi kertas dan lipatnya dengan separuh diagonal. Lipat untuk melipat petua sisi di hujung atas. Anda mendapat angka dengan sayap terbuka. Sebarkan tip yang dibiarkan dengan meluncurkan jari anda di dalam dan meratakan untuk membentuk berlian. Ulangi di sebelah kanan. Lipat tip seperti ditunjukkan dalam gambar, kemudian lipat ke dalam.

origami-mudah-bunga kelopak paste
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 5/20

Pautan Sponsor

Untuk melampirkan kelopak, gunakan gam gam dan tolak dengan klip yang disediakan. Jadi tahan sehingga gam mengambil. Kelopak pertama selesai! Anda hanya perlu membuat 4 kelopak lain dengan cara yang sama. Anda memerlukan 5 kelopak secara keseluruhan. Apabila semua kelopak sudah siap, sudah tiba masanya untuk menyelesaikan bunga origami anda yang mudah. Ambil kelopak dan letakkan gam gam di satu sisi. Berkumpul dengan kelopak kedua. Kumpulkan 5 kelopak untuk menyertakan bunga Kusudama anda. Untuk membuat sejambak bunga, luncurkan bunga di ujung batang dan selesaikan semua dengan sedikit gam.

1

origami-mudah-bunga-origiami-Kisidama-pemasangan-kelopak
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 6/20


Mudah bunga lily origami - arahan lipat

origami-mudah-bunga-teratai halus deco-romantis-diy
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 7/20


Walaupun bunga lily origami kelihatan rumit, kami berjanji kepada anda bahawa ia adalah projek origami yang mudah, sempurna walaupun untuk pemula. Setelah dilipat, origami fleur de lys akan menjadi elemen hiasan yang indah, sempurna untuk ditambah ke tengah atau kotak hadiah DIY. Seperti yang anda sudah tahu, untuk membuat lipatan origami, kami biasanya menggunakan kertas kertas persegi. Teruskan membaca untuk mengetahui arahannya.

origami-mudah-bunga-origami-lys-arahan kali ganda
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 8/20

Mula dengan mengambil sekeping kertas persegi. Lipatnya separuh secara serentak dan tandakan lipatan itu. Lakukan yang sama untuk pepenjuru yang lain. Kemudian lipat persegi di empat (seperti kad ucapan).

origami-mudah-bunga-origami-lipat-lys langkah-arahan
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 9/20

Tuk dua mata bertentangan dan lemparkan lipat untuk mendapatkan asas persegi. Teruskan lipatan dengan lipat satu sisi ke arah pusat. Tanda lipatan dan terungkap. Pegang pusat rata dan buat saku. Hidupkan lipatan dan teruskan dengan cara yang sama di sebelah kiri. Buka sisi dan ulangi langkah-langkah sebelumnya.

arahan origami-mudah-bunga-teratai-ungu-lipat
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 10/20

Hidupkan lipatan supaya titik-titik kecil menghadap anda. Lipat petua ke tengah dan lipat di sudut. Ini dilakukan di kedua-dua belah pihak. Lipat akhir untuk memenuhi tip kecil. Buka dan buka bahagian atas sehingga lipatan kecil. Lipat bahagian dalam flaps ke dalam poket untuk membentuk hujung pada akhir. Kembali dan ulangi. Langkah terakhir memberikan kesukaran yang kecil. Itulah sebabnya, perhatikan arahan yang ditunjukkan pada gambar.

Kertas bunga teratai - idea hebat dari origami mudah

origami-mudah-bunga teratai asal
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 11/20

Langkah pertama dalam lipatan bunga teratai origami mudah ialah menyediakan 12 segi empat tepat kertas 14 × 8 cm. Saiz potongan mungkin berubah bergantung pada saiz teratai yang dikehendaki. Kami mengambil persegi panjang yang lipatan di tengah. Kemudian, kita melipat empat sudut seperti yang ditunjukkan dalam gambar di atas. Dua tepi terpanjang dilipat ke dalam, sepanjang garis pusat. Lipat helai separuh. Ini adalah kelopak pertama yang disiapkan. Langkah yang sama diulangi untuk semua kepingan kertas.

origami-mudah-bunga lotus-arahan kali ganda
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 12/20

Untuk meneruskan ke realisasi bunga origami teratai, berikut langkah-langkah berikut untuk diikuti. Kami memadankan kelopak dengan meletakkannya di atas yang lain, untuk mendapatkan 4 kumpulan 3 helai. Ia terikat di tengah dengan sekeping tali atau dawai. Untuk membuat bunga teratai anda, anda perlu mengambil dedaunan pertama dengan ibu jari dan telunjuk anda. Kami mula lagi dengan helaian kedua. Bagi risalah terakhir, ia hanya tip. Itu sahaja!

origami-mudah-bunga teratai-kertas idea asal
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 13/20

Tulip origami mudah dibuat dengan kanak-kanak

origami tulip-mudah-mudah-origiami
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 14/20

Melipat tulip origami adalah salah satu projek yang paling mudah. Kesedaran ternyata agak mudah dan cepat untuk kedua orang dewasa dan anak-anak. Kami berjanji kepada anda bahawa seluruh keluarga akan mempunyai banyak keseronokan untuk membawa sejambak bunga tulip yang indah! Idea mudah origami ini dipelajari dalam masa maksimum 10 minit. Jika anda tidak berjaya pada percubaan pertama, cubaan kedua akan memuaskan 100%.

origami-mudah-lipatan origami bunga tulip merah-hijau
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 15/20

Untuk melipat tulip origami mudah, mula-mula mengambil lembaran persegi. Lipatnya separuh dari bawah ke atas. Kemudian lipat kanan berakhir. Ulangi perkara yang sama dengan hujung kiri. Ambil dua mata dan lipatnya kembali 1 cm. Keluarkan lipat dan bunga anda selesai. Untuk membuat batang, semua yang perlu anda lakukan ialah lipat lembar segi empat ke dalam segitiga.

origami-mudah-bunga-origami tulip-3d
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 16/20

Bunga-bunga origami adalah berbeza bergantung kepada keinginan masing-masing. Tulip adalah di antara bunga-bunga yang membolehkan banyak perubahan lipat. Ya, beberapa model ada di Net, tetapi, idea yang kami sampaikan kepada anda hanya memerlukan beberapa menit untuk manipulasi.

origami-mudah-bunga tulip origami lipatan arahan,
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 17/20

origami-mudah-bunga-origami tulip-3d-kuning
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 18/20

Lihat tutorial di atas dan lipat tulip tulen origami 3D yang hiasan dan asli. Pasang mereka ke dalam sejambak yang akan menghidupkan meja kopi atau ambang tingkap anda. Biarkan imaginasi anda berjalan liar dan tonton bunga tulip origami anda yang indah di udara.

Origami naik

origami-mudah-bunga teratai-versi-mudah
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 19/20

Rasa origami yang mudah ini adalah idea hadiah yang hebat untuk Hari Ibu. Kertas merah jambu ini boleh menyampaikan mesej yang menyentuh hati ibu atau nenek. Sendiri atau dalam tandan, idea lipat origami ini adalah cara yang bergaya untuk menawarkan hadiah peribadi DIY.

arahan origami-mudah-bunga merah jambu-lipat
Bunga Origami Mudah - 7 Idea Asal dengan Arahan Lipat | Brico | 20/20

Untuk membuat origami merah jambu ini, ambil sekeping kertas persegi dan lipatnya separuh. Kami menekuk segi empat yang diperolehi dalam dua panjangnya. Kami membuka helaian dan kami lipat setiap sudut kanan persegi ke pusat. Kami melipat kali kedua setiap sudut kanan ke tengah. Kami ulangi buat kali ketiga. Seterusnya, buka 4 segi tiga kira-kira 1 cm dari pinggir bertentangan di sudut kanannya. Kami membuka siri pertama dataran di dalam pepenjuru mereka. Ia kini giliran untuk membuka set kedua kotak dengan melipat sudut kanan mereka dengan kira-kira satu sentimeter.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7

Back to top