Bilik Romantik – 15 idea-idea yang menghias dan bergaya dalam pelbagai gaya

idea deco bilik tidur romantis-cermin penggantungan-bergaya
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 1/15


Buat a bilik romantik dan kondusif kepada kelonggaran adalah keperluan penting dalam susun atur dan hiasan bilik ini. Ruang yang dimaksudkan untuk tidur, tetapi juga untuk keintiman, memerlukan kepekaan tertentu apabila dilengkapi dan dihiasi. Oleh itu, ia adalah wanita paling sering yang berusaha untuk terus menghiasi bilik tidur dewasa kontemporari. Bagaimanapun, walaupun ratu rumah memerlukan sedikit bantuan dalam bentuk idea bergaya asli. Mari kita lihat koleksi idea untuk menghiasi bilik tidur romantik dalam pelbagai gaya dan cuba mencipta semula sihirnya!

idea bilik romantis Deco-tekstur yang kaya
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 2/15

Berita baik pertama ialah tema romantik tidak ditakrifkan dengan jelas atau tertakluk kepada peraturan yang ketat. Itulah yang mengatakan bahawa setiap penghias, sama ada seorang amatur atau seorang profesional, boleh mentafsirkan dan mencipta semula ia sebagaimana yang difikirkannya patut. Oleh itu, anda tidak perlu membuat bilik romantis dari awal, tetapi anda boleh menyesuaikan hiasan-hiasan sensual ke bingkai sedia ada sama ada gaya klasik, reka bentuk retro atau moden.

Kehadiran nada serbuk dalam hiasan bilik tidur romantik

idea bilik romantis-deco-nada-pastel-tender
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 3/15

Titik permulaan untuk mencapai bilik tidur romantis adalah warna dinding yang akan menghasilkan latar belakang asal. Sebagai contoh, latar belakang yang jelas dan sihat membolehkan anda menambah beberapa aksen yang kaya dengan tekstur dan warna. Atas sebab ini, kami mencadangkan warna pastel yang bijak dan warna neutral yang biasanya boleh ditemui dalam alam semula jadi. Kami kemudian boleh menambah apa-apa jenis perabot tanpa menjalankan risiko berakhir dengan pedalaman yang berbeza dan kitsch.

Bilik biru itik dengan warna apa? Kelas chords dan idea menghias!

Warna bilik - 100 idea untuk tidur malam yang baik

25 idea fantasi untuk hiasan bilik tidur dewasa moden

idea-hiasan bilik romantis lukisan-biru-katil-merah jambu
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 4/15


Jika, sebaliknya, anda lebih suka warna yang lebih pigmen dan sengit, latar belakang ini juga sesuai. Sebenarnya, hijau zamrud, navy blue, teal dan petrol biru adalah nada yang boleh diam-diam dibenarkan di dalam bilik yang ditumpukan terutamanya untuk berehat dan membelai. Pada akhirnya, bilik romantis mesti menawarkan keseronokan visual kecil kepada wanita dan lelaki.

idea bilik romantis Deco-merah-putih-hitam-katil kepala
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 5/15

Pautan Sponsor

Kemudian perabot di dalam bilik adalah elemen utama yang lain apabila menubuhkan bilik tidur romantik. Secara logik, katil sangat diperlukan di dalam bilik ini dan oleh itu ia menjadi tumpuan utama reka bentuk keseluruhan. Salah satu pilihan yang paling popular ialah katil dengan kepala kepala berbentuk yang dipengaruhi oleh gaya barok. Kaya dihiasi, empuk, diselaputi atau berpakaian baldu berbulu mulia, headboard melembutkan suasana dan membangkitkan semangat penuh semangat.

1

Kepentingan kain, corak dan tekstur sensual

bilik romantik - bergaya-deco-canggih-elegan
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 6/15


Upholstery dan seluruh tekstil di dalam bilik juga menentukan suasana di bilik tidur dewasa. Sprei, langsir, permaidani dan damar dari perabot untuk duduk menawarkan kemungkinan hiasan yang tidak boleh dijumpai. Selain arabesque baroque hitam dan putih yang sering dijumpai di hiasan bilik romantik, pilih motif bunga bergaya dan semua reka bentuk yang benar-benar cantik yang diilhamkan oleh flora dan fauna.

romantis bilik-idea-deco-eksotik-kunci
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 7/15


Untuk ruang yang romantis untuk berjaya, ia mesti dijemput untuk menghampiri dan cara yang pasti untuk menghasilkan kesan ini dengan menggunakan tekstur yang betul dan mengaturnya di lokasi strategik. Sebagai contoh, lantai kayu pepejal kelihatan hangat dan membangkitkan sebuah pondok gunung yang terletak di salji. Di samping itu, ia adalah asas yang sempurna untuk menambah permaidani serat semula jadi yang selesa, bulu palsu yang selesa atau selimut bulu domba yang sangat panas.

Bilik romantik dihiasi dengan layar dan garung peri

idea deco bilik-romantik tinsel-terang
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 8/15

Kami meneruskan dengan salah satu tiang bilik romantis yang sempurna yang tidak boleh dinafikan pencahayaan yang misterius dan halus. Dan apabila kita bercakap tentang cinta, misteri dan manis kita tidak dapat mengabaikan cahaya dongeng. Gabungkan mereka dengan beberapa kepingan putih separa dan anda dengan mudah akan mendapatkan kain tirai yang lapang dan berselera yang direndam dalam cahaya lembut.

idea deco bilik-romantis-gloss-pendants-kanopi
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 9/15

Satu lagi perlawanan yang mesti dimiliki adalah candelier Kristal yang halus dan mewah yang tassels berkilau dengan refleksi berkilauan ajaib. Secara semulajadi, lampu sisi katil dan lain-lain jenis lampu tambahan tidak boleh diabaikan. Terutama apabila lampu meja adalah gaya klasik, kaki mewah dengan kemasan mulia dan warna dalam berbentuk silinder luar atau berbentuk silinder.

Bilik romantik melalui prisma pelbagai gaya hiasan

idea deco bilik-romantis-putih-Shabby-bergaya
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 10/15

Seperti yang disebutkan pada mulanya, hiasan "sentimental" meminjamkan dirinya kepada banyak tafsiran gaya dan sangat mudah disesuaikan. Oleh itu, bahagian artikel sekarang ini dikhususkan untuk ruang romantik yang diamati melalui prisma yang menakjubkan dari pelbagai gaya hiasan. Secara logik, kita mulakan dengan gaya yang paling romantis dan menawan dari semua gaya, iaitu: bergaya lusuh.

Idea hiasan yang bergaya lusuh untuk suasana hati yang mengasyikkan

Deco gaya romantis bilik-idea-Shabby-Chic
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 11/15

Seperti yang mungkin sudah anda ketahui, chic lusuh adalah berdasarkan kepada penggunaan putih, purba kuno dan bahkan antik, aksen pastel-hijau dan pastel-biru serta corak bunga yang berlimpah. Semua ciri istimewa ini menjadikannya sangat sesuai dengan bilik tidur romantik feminin yang direndam dalam keindahan masa lalu. Gambar di atas dengan sempurna menggambarkan majoriti idea-idea yang dicadangkan oleh gaya ini yang lazat dan agak utopia.

Gaya Gustavian sungguh halus dan teliti

bilik romantis idea deco-gaya Gustavian
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 12/15

Idea deco berikut sangat dekat dengan gaya lusuh, namun kita segera perhatikan ketiadaan pastel, warna secara umum. Inilah gaya Gustavian yang halus dan teliti yang mula-mula muncul pada abad ke-18 di Sweden. Ia harmoni tanpa cela dengan idea-idea Bilik Romantik kerana perabot putihnya yang rumit, cetakan dinding canggih dan aksesori bangsawan, antara lain.

Idea hiasan bilik romantik gaya bergaya Provencal

idea deco bilik-romantis-bergaya semangat-Provençal
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 13/15

Cadangan di atas menarik gambar foliage dan indah hiasan gaya bergaya Provencal bergaya romantis. Sebenarnya, ia sangat mirip dengan gaya shic shic dan ia sama-sama normal, kerana kedua-duanya bergantung pada idea konseptual yang sama. Kami mempunyai bunga yang sama bunga, kali ini terang, nada pelengkap yang lebih berani, warna berkrim yang menggantikan latar belakang putih murni dan unsur kayu padu sebagai ganti perabot logam berwarna dicat putih.

Semangat tepi laut agak utopia

bilik romantis idea gaya deco-laut-ke-sisi
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 14/15

Ruang romantis kedua-dua artikel ini benar-benar direndam dalam hiasan semangat tepi pantai. Sudah tentu, perkara yang paling penting adalah palet berwarna-warni, dikuasai oleh putih tulen dan biru langit. Juga perhatikan bintang hiasan dinding yang besar, kandil berumbai dan di atas semua duffel berbentuk log comel di belakang kusyen hiasan yang sama menarik.

Bilik hitam romantis reka bentuk moden

idea deco bilik-romantis-hitam-kelabu antrasit
Bilik Romantik - 15 idea-idea yang menghias dan menarik dalam pelbagai gaya | Bilik tidur | 15/15

Akhirnya, kami dengan sukacitanya membentangkan kepada anda ruang romantik reka bentuk moden yang benar-benar diserang oleh hitam klasik abadi dan abu-abu antrasit terkini dan bergaya. Grafik dan mewah, sekeping kontemporari ini disesuaikan dengan sempurna untuk tidur, tetapi juga 100% kondusif untuk keintiman. Apakah reka bentuk kegemaran anda?

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =

Back to top