Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya

reka bentuk bilik mandi moden
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 1/19


Reka bentuk bilik mandi yang berjaya adalah seni yang memerlukan beberapa perkara, termasuk pengetahuan reka bentuk yang padat dan rasa seni bina moden. Kecil atau besar, kontemporari atau vintaj, bilik mandi adalah medan ungkapan nyata yang membolehkan banyak konfigurasi. Ia boleh dihiasi dengan rupa moden atau penampilan yang sangat glamor. Kita boleh menghiasnya dengan hiasan zen, koleksi perabot penjimatan ruang, sentuhan objek berwarna dan buatan tangan untuk mempersonakannya dengan lebih baik. Singkatnya, reka bentuk bilik mandi adalah perniagaan yang berbentuk puisi dengan ketelitian dan pengetahuan. Temui semua idea kami mengenai susunan bilik petang ini melalui pemilihan 20 buah air yang tidak diterbitkan.

Kaedah-kaedah keemasan untuk menghormati reka bentuk bilik mandi yang berjaya

Idea reka bentuk bilik mandi kontemporari
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 2/19

Tata letak bilik mandi adalah perkara yang perlu diambil serius. Inilah sebabnya mengapa kita harus terlebih dahulu mula mengetahui peraturan keemasan di asalnya ciri air yang dilantik. Untuk memberi penerangan kepada anda mengenai subjek ini, editorial kami telah merujuk kepada pendapat beberapa pereka dalaman yang terkenal. Sama ada anda hanya mahu menyegarkan paparan dinding bilik mandi atau membuat perubahan lengkap, sila ambil inspirasi dari prinsip-prinsip yang dijelaskan di bawah.

reka bentuk bilik mandi reka bentuk idea-idea avabo
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 3/19

Anda ingin mendapatkan pengubahsuaian bilik mandi anda, tetapi anda tidak tahu di mana hendak bermula? Ubah faucets, pelapis dinding, bilik mandi atau pilih tab mandi? Jadi, sebelum melakukan apa-apa, kami menjemput anda untuk menentukan keperluan anda dari segi reka bentuk dan hiasan. Sebaik sahaja anda telah memilih gaya tertentu, anda mesti menangani metamorfosis setiap elemen dalaman anda.

Susun atur bilik mandi: apa yang perlu anda ketahui mengenai faucets dan washbasins?

kelengkapan bilik mandi paip penamat-tembaga
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 4/19


Satu lagi perkara yang perlu diperhatikan mengenai tata letak bilik mandi: apa jua saiznya, selalu pertimbangkan jumlahnya! Riquiqui atau luas, tidak mudah untuk mencari jalan yang tepat untuk menekankan seni bina kolam. Terpulang kepada anda untuk menggunakan jumlahnya untuk menyerlahkan unsur-unsur yang berbeza untuk mewujudkan suasana yang dikehendaki. Dengan memilih perabot dan penutupnya dengan berhati-hati, anda akan dapat meningkatkan setiap perabot, aksesori hiasan dan objek arty. Jika anda cukup bernasib baik untuk mempunyai bilik mandi yang besar, anda hanya perlu memasukkan aksen di bahagian tengah bilik dengan menyusunnya dengan perabot yang mencukupi saiznya. Sebaliknya, bilik kecil akan berpuas hati dengan susun atur yang lebih halus, perabot padat dan penyelesaian penyimpanan menjimatkan ruang.

susun atur bilik-bilik mandi idea-suasana-selesa
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 5/19

Pautan Sponsor

Oleh kerana kita bercakap mengenai susunan bilik mandi moden, kita tidak boleh menyebutkan dua elemen: keran dan sink. Memilih tenggelam / basuh yang dipenuhi dengan keran asal tidak diragukan lagi merupakan matlamat pertama yang perlu anda selesaikan! Dengan pelbagai model yang ditawarkan oleh jenama utama, anda pasti akan dapat mencari kebahagiaan anda. Malah, faucets lebih seperti kepingan seni daripada peralatan bilik mandi yang sederhana. Elegant, halus, seni deco terinspirasi, di tembaga emas, dengan perak atau tembaga selesai, paip adalah satu refit untuk memimpis rupa ciri air kontemporari.

1

susun atur bilik-bilik mandi-perabot kayu
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 6/19


Susun atur bilik mandi moden tidak mempunyai rahsia untuk kami. Salutan reka bentuk, bahan-bahan mulia, perabot kelas atas dan objek hiasan yang luar biasa bertemu untuk meningkatkan suasana glamor sekeping ini yang ingin menjadi lebih dan lebih estetik. Tetapi bagaimana dengan pilihan tenggelam? Adakah basuh yang sesuai untuk bilik mandi konvensional? Apapun gaya, pilihan baskom yang indah atau baskom adalah jelas. Terserah anda untuk mencari model yang harmoni dengan warna penutup dan perabot. Untuk atmosfera yang tegas minimalis, memilih satu lembangan asimetik. Jika anda mahu suasana yang lebih selesa, jangan ragu untuk memilih model yang lebih tradisional yang mempunyai bentuk bulat atau bujur.

Mandi atau mandi?

susun atur bilik-mandi-mandi-black-bata dinding
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 7/19


Mandi atau mandi? Ini tidak dapat dinafikan salah satu daripada soalan pertama yang kita tanya kepada diri sendiri apabila kita mula merombak kolam. Dilema sebenar yang menyebabkan begitu banyak soalan lain, kerana tata letak bilik mandi berdasarkan ukuran, bentuk dan pendedahannya. Walau bagaimanapun, mulakan dengan mengenal pasti keperluan anda, dengan mengambil kira keperluan semua ahli keluarga anda. Jika ramai di antara kamu mahu gelembung dalam kepompong kesejahteraan, bertaruh di mandi spa. Untuk bilik mandi yang besar, pertimbangkan untuk memasang tab mandi yang akan menghasilkan kesan kelonggaran yang menarik.

susun atur bilik-bilik mandi idea-warna biru
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 8/19

Bagaimana dengan tata letak bilik mandi riquiqui? Oleh itu, jika anda tidak mempunyai pilihan untuk memilih tab mandi, kerana saiz kecil bilik air anda, hanya terdapat satu pilihan yang mungkin: pemasangan gerai mandi. Walaupun tab mandi membolehkan anda untuk berbaring secara senyap-senyap untuk menikmati mandi anda, tetapi pancuran tidak menjadi alternatif kepada pengabaian. Praktikal, padat dan mudah dipasang, bilik pancuran mandian adalah cara yang ideal untuk menghiasi bahagian dalam bilik mandi kecil. Di samping itu, ia mematuhi semua keinginan hiasan kami terima kasih kepada dinding kacanya yang kadang-kadang dihiasi dengan reka bentuk Zen, kadang-kadang motif hiasan art deco.

Bahan-bahan untuk memilih untuk mewujudkan suasana yang kondusif untuk bersantai!

susun atur bilik mandi putih salji kilau
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 9/19

Bahan apa yang harus disukai untuk memakai bahagian dalam bilik mandi? Oleh itu, persoalan ini mungkin menimbulkan banyak persoalan mengenai gaya dan reka bentuk ciri air kontemporari. Bergantung kepada gaya yang dipilih, bilik mandi boleh dihiasi dengan campuran bahan mudah atau gabungan tekstur lembut. Moden, klasik, vintaj atau neo-baroque, ingat bahawa ruangan petikan ini adalah tempat yang intim, sinonim dengan rehat dan ketenangan. Oleh itu, lebih baik untuk memihak kepada bahan lembut dan warna hangat yang boleh mengubah pedalaman menjadi sarang yang selesa.

susunan bilik-mandi-kayu pepejal
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 10/19

Adakah kayu padu pilihan terbaik untuk susunatur bilik mandi yang berjaya? Sama ada ciri air terinspirasi, licin-chic atau retro-inspirasi desa, kayu sentiasa di kawasan pedalaman yang bersahaja dan menarik. Untuk suasana yang menenangkan dan hiasan cocooning, disarankan untuk bertaruh pada campuran bahan-bahan panas dan warna-warna yang menyelubungi. Terserah kepada anda untuk bermain dengan kelembutan kayu cedar, mahoni dan pain, untuk mendapatkan suasana yang paling intim.

susunan mandi bilik mandi-idea
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 11/19

Apa yang dikatakan penghias mengenai tata letak bilik mandi berwarna-warni? Walaupun kolam adalah tempat yang memerlukan kelonggaran yang optimum dari deria dan semangat, tetapi itu tidak bermakna bahawa kita tidak mampu untuk membangkitkan sedikit suasana Zen. Dengan beberapa warna cerah, anda boleh menghidupkan semula bahagian dalaman yang tenang dengan menonjolkan beberapa perabot dan barang hiasan anda. Dengarkan intuisi anda dan berani warna yang menarik dengan sentuhan kecil: gula merah jambu, tomato merah, ocher, cyan blue, kuning matahari ..

Susun atur bilik mandi fungsian, pilih perabot menjimatkan ruang!

mewah susun atur bilik mandi-mandi-Itali
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 12/19

Untuk susunatur bilik mandi yang sempurna, kami memilih dengan berhati-hati dengan perabot simpanan kami. Kami cuba memastikan tiada apa-apa tergantung di atas tanah dan kami memberikan tempat istimewa kepada setiap aksesori hiasan kecil. Matlamatnya? Dapatkan bilik kemas di mana ia akan menjadi baik untuk berjemur pada bila-bila masa sepanjang hari. Untuk ini, adalah perlu untuk memikirkan mengoptimumkan permukaan dinding dengan almari untuk digantung, hanya untuk unclutter ruang di atas tanah. Oleh itu, kita boleh mengambil kesempatan daripada tanah untuk meningkatkan suasana dengan membuang di sini dan di sana wangi lilin, lampu LED kecil.

mandi mandi tab-tiling-beige
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 13/19

Apakah tempat pencahayaan dalam susunatur bilik mandi moden? Sangat penting! Ya, perabot, penutup dan benda hias yang terbaik tidak bernilai jika mereka tidak dipertingkatkan oleh sumber cahaya buatan. Jika anda tidak dapat memberikan bilik mandi anda dengan jumlah cahaya semulajadi yang mencukupi, anda mesti sama sekali membiak tempat yang terang. Terserah anda untuk memilih antara lampu siling artistik dan tempat yang boleh dipercayai. Satu lagi pilihan untuk meningkatkan unsur-unsur tertentu dan memberi mereka lebih banyak karakter: berselerak di sini dan di sana lampu lantai, sconces dinding dan melampirkan ke dinding cermin backlit yang indah.

Bagaimana untuk meningkatkan mood retro?

idea-idea susun atur bilik mandi-retro-vintaj
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 14/19

Minimalis, pedesaan, Scandinavia, perindustrian, retro, art deco atau neo-baroque, suasana bilik mandi berubah suasana dengan mudah seperti mana-mana ruang dalaman yang lain. Dia mengubah pakaiannya sekerap yang dia kehendaki, memberi kami hiasan yang penuh dengan kehidupan dan suasana yang sesuai dengan citarasa kami. Kami membuktikannya dengan sekeping air yang dihiasi dengan jubin bawah tanah dan penutup kayu padu: gabungan asal untuk mewujudkan suasana perindustrian dihiasi dengan nota Scandinavia dan minyak wangi sedikit dengan daya tarikan bergaya bergaya retro .

susun atur bilik-bilik mandi marmar mewah-idea
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 15/19

Apa yang dikatakan pakar mengenai kelengkapan bilik mandi vintaj? Gaya vintaj melaburkan semua bahagian pedalaman, termasuk ciri air. Jika anda menyukai gaya bergaya retro yang sangat menarik, anda perlu mandi dengan jubin simen berwarna, kertas dinding corak grafik dan perabot antik.

Gaya-mandi-susun atur bilik retro-jubin
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 16/19

Mahu nasihat deco pada susunatur bilik mandi kontemporari? Minimalis, futuristik atau hanya halus, ciri air moden memaparkan bahan mudah dan warna neutral. Oleh itu, kita bermain dalam bentuk inovatif, garis keras dan bahan sejuk. Barisan lacquered dan kemasan berkilat adalah satu kemestian untuk perabot, manakala lapisan lebih suka melihat lebih bijak.

Susunan bilik mandi Zen untuk saat-saat bersantai yang eksklusif

susunan mandi bilik mandi suasana-zen
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 17/19

Ini adalah inspirasi trend kami untuk reka bentuk bilik mandi Zen yang berjaya. Di atas, sekeping air yang menggabungkan keanggunan kayu padu dengan ketenangan hijau dan kelabu muda. Kompromi asal antara pedalaman minimalis semua berpakaian putih dan bilik yang selesa yang bersumpah dengan warna hangat. Formula yang ideal untuk mewujudkan persekitaran yang menenangkan dan suasana semula jadi.

mandi susun atur bilik mandi-zen-hijau
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 18/19

Beberapa tip lagi mengenai tata letak bilik mandi Zen. Sekiranya anda takut untuk berani warna hijau, anda boleh memohon hanya pada satu bahagian dinding anda dengan mencampurkannya dengan salji putih sebagai contoh. Untuk mengimbangi lagi hiasan, memilih bak mandi akrilik dan menambah perabot kayu pepejal tambahan.

Susun atur bilik mandi feminin, buat syurga syurga!

susun atur bilik mandi-ambiannce-perempuan
Susunan bilik mandi dalam 20 idea untuk memperbaiki kotnya | Bilik mandi | 19/19

Susunan bilik mandi feminin membuatkan anda bermimpi, tetapi anda tidak merasakan keberanian untuk mengubah badan anda? Tidak ada keraguan lagi! Ini adalah momen atau masa untuk menimbulkan syurga feminin dengan mozek dari tampalan kaca merah jambu, perabot dengan keluk yang murah hati dan kaki singa mandi!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 59 =

Back to top