Bilik mandi Maghribi – 20 idea mengenai deco yang tidak dapat dielakkan untuk diadaptasi

de-mandi-bilik Maghribi putih pembukaan pemegang Maghribi pancuran-luar
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 1/20


Terima kasih kerana impak visual yang hebat, hiasan Bilik mandi di Maghribi menjemput deria untuk pergi ke Timur. Warna dan corak dari kraftangan tradisional Maghribi, kerja kayu yang indah, logam pahat, memainkan cahaya yang menghidupkan kepala - mereka menawan kita dengan eksotisme yang mereka nafas. Melibatkan diri dalam keajaiban Orient dan galeri gambar kami yang akan membimbing anda dalam penemuan harta karun Morocco.

tab-mandi-Maghribi berjubin-Maghribi kraf perabot kayu bertatahkan
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 2/20

Seperti yang anda ketahui, hiasan Maghribi yang tipikal dicirikan oleh warna-warna hangat, corak asal lebih kurang kompleks, gerbang ogive, jubin oriental sangat dihargai dan sebagainya. Semakin angkuh dalam hiasan dalaman dan eksterior, gaya Maghribi membekalkan eksotikisme yang tidak dapat ditarik ke keseluruhannya.

mandi Bilik-Maghribi Deco-pintu Moucharabieh-lampu-vintaj logam
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 3/20

Motif tradisional yang mengagumkan yang menghiasi jubin timur, dinding eksotis, walaupun kebersihan, adalah antara elemen simbolik yang membawa keajaiban Timur di mana sahaja mereka berada. Ada roset, empat daun, watermark, serta motif moucharabieh yang terkenal! Corak ini dihiasi dengan warna-warna dalam seperti indigo, zamrud, terung dan turquoise. Selain memberi inspirasi kepada eksotikisme luar biasa untuk hiasan bilik mandi Maghribi, nada ini meningkatkan alam sekitar dengan cara yang unik dan elegan.

tab-mandi-Maghribi mozek skrin berlian Moucharabieh-lentera logam
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 4/20


Suasana di bilik mandi Maghribi mewujudkan perasaan kesejahteraan dan menjemput deria untuk berehat dan melarikan diri. Ternyata hiasan oriental boleh diintegrasikan walaupun dalam bilik mandi kontemporari dan penyajian akhir mempunyai semuanya. Keanggunan perabot moden, sebagai contoh, boleh diserlahkan dengan penambahan beberapa unsur semangat oriental yang akan mewujudkan ensemble eksotik yang sangat menarik. Gabungan dua atau lebih gaya dalam dekorasi membolehkan anda menikmati kedua-dua set peribadi, yang menawarkan estetika Timur dan kualiti bahan-bahan bergaya yang tiada tandingannya.

Gaya-tab-mandi Maghribi putih bukaan pintu-Maghribi
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 5/20

Pautan Sponsor

Dan apabila bilik mandi menduduki tempat yang sangat penting di dalam rumah, ia harus diberikan perhatian khusus dari segi susun atur dan hiasan. Ia berada di bilik mandi di mana perasaan kesejahteraan ditanam dan di mana seseorang itu bijak. Oleh itu, pilihan dekorasi yang betul adalah penting untuk mencapai suasana yang dikehendaki. Tiada apa-apa seperti hiasan bilik mandi Maghribi yang, sebagai tambahan untuk mewujudkan sedikit ketenangan peribadi, menyentuh keajaiban Timur ke angkasa.

1

tab-mandi-Maghribi berjubin-zellige-biru simen sia-sia atas
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 6/20


Idea yang sangat baik untuk mereka yang suka bepergian, hiasan bilik mandi oriental adalah janji nyata dari cakrawala yang jauh. Pergi dalam perjalanan ke Timur dan temukan dunia seribu dan satu malam dari bilik mandi anda sendiri! Bagaimana untuk melakukannya? Terima kasih kepada hiasan Maghribi bahawa anda akan berjaya membawa suasana eksotik luar biasa ke bilik mandi.

tab-mandi-Maghribi berjubin-Maghribi banji-putih-kelabu
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 7/20


Corak geometri tradisional dikaitkan dengan mozek oriental, gerbang tajam menambah jumlah dan membawa eksotikisme kraftangan oriental hiasan, hiasan perabot kayu dan aksesori logam pahat - semua set ini menjemput di dalam bilik Mandian Maghribi. Di samping itu, unsur-unsur ini akan membantu anda menyelesaikan hiasan sambil menyediakan zen, bersih, feminin, maskulin, dan sebagainya.

en-suite bilik mandi cermin-Maghribi Maghribi ukiran kayu
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 8/20

Untuk mengubah bilik mandi menjadi surga kesejahteraan yang sebenar di mana suasana oriental memerintah, seseorang boleh bergantung kepada aksesori dan perabot tradisional dalam kayu atau logam. Dan seperti tradisi, kita mesti, tentu saja, memihak motif tradisi Maghribi yang terdapat pada jubin dan mosaik, perabot kayu bertatahkan dan objek seni moucharabieh. Sekiranya mereka dipilih dan disusun dengan baik, unsur-unsur ini berjanji untuk mewujudkan suasana oriental yang hangat dan asli.

tab-mandi-Maghribi mozek Maghribi pasu logam berlubang cermin Maghribi
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 9/20

Elemen penting bilik mandi Maghribi, cermin oriental menyumbang kepada hiasan eksotik. Orang yang mempunyai semangat untuk hiasan oriental tidak dapat menahan daya tarikan retro dan tradisional pada masa yang sama. Biasanya, kami memakai cermin besi tempa Maghribi yang dapat memberikan sentuhan tradisional kepada hiasan. Dibuat dengan tangan, kerangka cermin seperti ini dihiasi dengan corak yang indah seperti arabesque, watermark, moucharabieh dll. Mengikut keinginan anda, anda juga boleh membeli kayu bertatahkan cermin oriental yang sangat sesuai untuk 100% tulen atau vintaj.

mandi Bilik-Maghribi hitam-putih-wallpaper-corak Moucharabieh
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 10/20

Bilik hiasan bilik mandi Maghribi orang yang menghargai keaslian dan eksotisme. Reminiscent of horizons jauh, gaya Maghribi membawa suasana kesejahteraan dan keanggunan, yang diilhami oleh cerita-cerita Malam Arabian. Untuk berjaya hiasan oriental di bilik mandi, ia adalah butiran yang mempunyai kepentingan yang besar. Seperti yang telah disebutkan, moucharabieh adalah sebahagian daripada "mesti" sebab untuk masuk ke bilik mandi Maghribi. Motif simbolik boleh digunakan sebagai hiasan dinding, yang diwakili pada kertas dinding atau jubin Maghribi. Ia sering dijumpai sebagai elemen hiasan yang menghadap ke cermin sebagai contoh. Di samping itu, moucharabieh paling kerap digunakan sebagai pengatup tingkap yang praktikal seperti hiasan.

en-suite bilik mandi-lekapan-Maghribi Maghribi logam lembangan berlubang logam
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 11/20

Siapa kata hiasan Moroccan, kata luminair logam asli. Apa yang lebih baik daripada bekas lampu Maghribi dalam logam pahat? Diletakkan di sudut-sudut sedih atau di atas pelan kerja, lampu-lampu adalah dekok penting di bilik mandi Maghribi. Ini adalah lentera-lentera dan penggantungan yang sahih yang membuat kita bergerak. Oleh itu, kita boleh merasai Maghribi dan wataknya yang berbelit-belit. Seperti dalam mimpi timur, para pencipta menghasilkan cahaya bayangan, yang membawa keajaiban Timur ke bilik mandi Maghribi. Selain dari penggantungan dan tanglung yang akan diletakkan di atas lantai, seseorang juga boleh mengadopsi sepasang cangkuk dinding yang dipasang di kedua-dua belah cermin besi tempa. Rendering akhir sangat asli dan menghidupkan keaslian ke dalam hiasan.

de-mandi-bilik Maghribi jubin Maghribi bilik pancuran mandian pintu-arc-ogival
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 12/20

Antara petua penting untuk hiasan bilik mandi Maghribi yang berjaya, terdapat beberapa perkara yang menonjol terutama. Unsur-unsur pencampuran dalam logam pahat, besi tempa dan kayu bertatahkan, membolehkan untuk mengintegrasikan dalam hiasan beberapa sentuhan keaslian Maghribi. Unsur penting dari seni bina tradisional Arab, moucharabiehs mengundang diri mereka dalam hiasan dalaman untuk memberi keterangan tentang ketukangan tradisi Maghribi. Objek seni boleh bertindak sebagai skrin, shutter tetingkap atau pintu kabinet. Logam besi aksen kecil mengiringi hiasan kayu dan menyelesaikan hiasan di bilik mandi Maghribi.

mandi-bain-Maghribi gerbang-kepala peledak berjubin Maghribi elemen-besi-tempa
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 13/20

Hiasan Maghribi menggunakan perabot kayu eksotik. Mahogany, sheesham dan pain dirawat adalah antara spesies pilihan. Perabot kayu yang diukir biasanya dihiasi dengan motif tembaga yang memberi mereka pemandangan yang berharga dan memberikan bilik mandi Maghribi sebagai watak yang mulia. Alternatif yang berpatutan untuk perabot kayu eksotik buatan tangan, rotan dan rotan juga mencari tempat di bilik mandi Maghribi.

en-suite bilik mandi-sia-sia-Maghribi Maghribi seramik corak dilukis tangan
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 14/20

Untuk mengamalkan dekorasi oriental di bilik mandi, kita boleh bergantung kepada beberapa aksesori yang terdiri daripada eksotikisme Maghribi. Sebagai contoh, lembangan keramik Maghribi membolehkan kita mewujudkan suasana kesejahteraan yang patut dikagumi. Objek kerajinan, biasanya keramik atau tembaga, adalah janji keaslian dan eksotik yang benar. Mangkuk seramik yang diminta dengan kaya dihiasi dengan motif tangan yang dicat, menggabungkan ketukangan Maghribi. Yang satu ini, yang dikenali dengan kekayaan bentuk, warna dan bahan, terus berkembang untuk menjawab keperluan modernitas.

mandi Bilik-Maghribi Deco-dinding-bukaan tadelakt-kelabu penampilan pemegang-Maghribi
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 15/20

Terdapat beberapa perkara penting yang akan membantu anda berjaya menubuhkan bilik mandi Maghribi mimpi. Seperti yang telah anda perhatikan, relung dinding, bukaan dan gerbang menunjuk adalah lambang seni bina Orient. Mereka menjemput diri mereka di bilik mandi Maghribi untuk membawa suasana otentik Marrakech. Gerbang ogival memungkinkan untuk menyerlahkan kawasan pancuran mandian, serta pintu bilik mandi. Oleh itu, jika seni bina bilik mandi anda membolehkan anda, berani lengkungan ikonik ini dan anda akan segera memberikan sebelah oriental kepada susun atur.

tab-mandi-Maghribi wallpaper-corak biru banji
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 16/20

Alternatif yang berpatutan untuk hiasan Maghribi dalam logam atau kayu, dinding boleh berpakaian dinding dengan cara yang super elegan. Warna tidak semestinya sepadan dengan set yang menghasilkan hasil akhir yang menarik dan menyeronokkan. Yang penting adalah memilih kertas dinding yang dihiasi dengan motif dari Orient, seperti yang terdapat di jubin Maghribi. Moucharabieh, arabesque, watermark dll. - idea-idea tidak kurang.

de-mandi-bilik Maghribi mozek-putih-biru-vak seramik cermin rangka kerja logam
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 17/20

Selain dari zelliges, hiasan Maghribi juga mengamalkan mozek asal yang merosot dalam pelbagai warna seperti indigo, turquoise, aubergine dll. Untuk mewujudkan hiasan yang koheren dan super elegan, kita boleh memadankan mozek dengan elemen hiasan lain seperti pasu seramik, hiasan lembah Maghribi dan sebagainya. Sudah tentu, kita tidak boleh mengabaikan cermin Maghribi yang bingkai logam atau kayu ukiran, membawa sentuhan bangsawan ke ruang angkasa.

mandi Bilik-Maghribi tadelakt disalut-kelabu-mozek hitam-putih-pemegang pelangi melengkung
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 18/20

Jika anda ingin membawa suasana oriental ke bilik mandi, kami mencadangkan anda untuk memikirkan kesan mural "tadelakt". Tadelakt adalah lapisan dari Maghribi. Selain peranan praktikalnya kedap dinding dan lantai, salutan memberikan kesan yang sangat dekoratif ke ruang. Pigmen semulajadi yang ditambah kepada campuran limau membolehkannya berwarna dengan citarasa anda. Oleh itu, idea ini sesuai untuk memperibadikan hiasan di mana-mana bilik di rumah.

tab-mandi-Maghribi jubin corak Maghribi rosette
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 19/20

Jubin moden atau zelliges tradisional, hiasan bilik mandi Maghribi tidak boleh dilakukan tanpa ubin ikonik yang menimbulkan keindahan Oriental dengan hiasan. Corak yang diterima pakai adalah iklan infinitum dan mereka duduk dengan sempurna di bilik mandi dengan gaya apa pun. Berpakaian seluruh dinding atau sepotong dinding sahaja, jubin Maghribi adalah hiasan penting dalam bilik mandi semangat "Ribu dan Satu Malam".

mandi Bilik-Maghribi Maghribi mozek corak rosette-biru-kuning
Bilik mandi Maghribi - 20 idea mengenai keperluan untuk mengadaptasi | Bilik mandi | 20/20

Ungkapan warisan budaya yang sangat kaya, keterampilan Maghribi adalah pengetahuan yang dilalui dari ayah kepada anak, yang terkenal di seluruh dunia. Tembikar yang luar biasa, pelbagai permaidani yang dihiasi dengan motif geometri atau bunga, logam yang dipahat atau dipalu dan perabot dan ukiran kayu, memberi keterangan kepada bakat Marrakchi.

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + = 20

Back to top