Taman balkoni yang berjaya – idea reka bentuk dalaman dan tips deco!

taman-balkoni-bunga-tumbuhan-multcolores teres kayu
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 1/29


Mewujudkan balkoni bunga mungkin mimpi semua orang yang tidak mempunyai peluang untuk memiliki taman yang sebenar. Sama ada moden, pedesaan atau Provençal, yang balkoni taman anda akan menikmati suasana negara semua hijau, walaupun anda tinggal di 3 bilik di tengah-tengah Paris! Deavita telah mencipta resipi hijau yang indah, tumbuh-tumbuhan aromatik dan bunga berwarna yang akan mengubah balkoni bandar anda sepenuhnya! Dengan idea-idea praktikal kami dan beberapa petua yang bijak, anda akan dapat mengubah balkoni anda menjadi taman kecil yang sebenar. Bagi semua orang yang ingin menikmati rasa unik sayur-sayuran segar tanpa racun perosak atau baja kimia, kami telah menyediakan ringkasan kecil prinsip asas untuk membangunkan balkoni taman dapur. Lihat galeri gambar kami di bawah dan sediakan taman balkoni yang rimbun!

Bunga berwarna-warni dan tumbuh-tumbuhan hijau untuk mewujudkan taman balkoni yang indah!

beranda taman petinias-pink-kuning-bunga-geraniums
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 2/29

Untuk berjaya membina taman balkoni, anda mesti bermula dengan menentukan keperluan khusus anda dan ciri-ciri balkoni anda. Apa yang kita maksudkan dengan itu? Sebelum anda mula mengubah balkoni anda, kami menasihati anda untuk mengambil kira beberapa unsur penting: orientasinya, kawasan permukaan, lebar dan ketinggian. Pertama, anda boleh meletakkan idea anda di sekeping kertas dan kemudian lakarkan lakaran taman balkoni masa depan anda. Benarkan ruang yang cukup untuk memasang bilik taman, atau secara alternatif, meja lipat dikelilingi oleh beberapa kerusi dan sofa yang bergaya.

Memberi taman balkoni anda untuk membuat kepompong syurga!

tumbuhan taman-balkoni-orientation-South-hijau petunias
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 3/29

Sebaik sahaja anda telah mengambil dimensi balkoni anda, anda boleh bergerak ke langkah seterusnya - memilih tumbuh-tumbuhan dan bunga untuk tumbuh di taman balkoni masa depan anda. Ladang yang anda letakkan di taman anda sangat bergantung pada pendedahan balkoni anda.

Petunias, mawar dan geranium untuk membangunkan taman balkoni yang menghadap ke selatan

taman-balkoni-idea-orientation-selatan-roses-Plants
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 4/29


Jika taman balkoni anda terdedah kepada Timur Laut, anda tidak perlu risau! Mengikut landskap, ia adalah pendedahan yang paling baik yang menanam penanaman hampir semua tumbuh-tumbuhan. Oleh itu, anda boleh memasang pakis, semak, heather, kotak kayu dan lain-lain.

Pelengkapkan taman balkoni anda dengan tumbuhan aromatik dan bunga berwarna-warni untuk mewujudkan suasana perayaan!

1

balkoni taman selatan bunga-hijau-tumbuhan-periuk berwarna
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 5/29

Pautan Sponsor

Sebaliknya, jika taman balkoni anda terdedah kepada Timur dan Selatan, Deavita menjemput anda untuk memberi perhatian lebih. Pilih spesies yang dapat menahan panas: petunias, begonias, nemesis dan sebagainya. Berkenaan dengan tumbuhan aromatik, anda boleh memilih pudina, parsli dan saderi.

Balai taman yang diserlahkan oleh perennials dalam periuk seramik kaca

beranda periuk taman seramik kaca berlapis tanah liat tugas
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 6/29


Taman balkoni anda terdedah kepada Barat? Dalam kes ini, kami mencadangkan anda bertaruh pada tumbuhan tahan, seperti rosemary, clematis, lavender, melati dan ivy. Jika anda ingin membuat taman sayuran, anda boleh dengan mudah memupuk buah-buahan dan sayuran kegemaran anda: timun, tomato, lada dan lain-lain.

Clematis merah jambu untuk hiasan romantis

beranda taman Clematis-hybridas tetingkap pot-wicker-kelebihan
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 7/29


Satu lagi petua penting untuk memberi diri anda: mengambil kira cahaya matahari dan kecerahan taman balkoni anda. Jika balkoni anda dimandikan dalam cahaya matahari, jangan ragu untuk memilih bunga yang memuja matahari. Begitulah kes mawar, geranium, verbena, magnolias, ungu dan lain-lain.

Pink Verbena untuk mencergaskan hiasan luar

balkoni taman verbena-roses-deco-summer-limiere-care
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 8/29

Berikan pengecaman percuma kepada imaginasi anda dan cuba untuk mengubah warna untuk menyentuh kegembiraan musim semi ke taman balkoni anda. Ketahui juga bahawa sesetengah sentuhan krim atau merah jambu salmon akan membawa kemerosotan warna hijau.

Mawar-mawar peri untuk mempercantik balkoni taman menghadap ke selatan

balkoni taman mawar-berwarna-warni-ide-nasihat-penyelenggaraan
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 9/29

Untuk mewujudkan suasana yang manis dan menyenangkan, impregnated dengan kelezatan nada pastel romantis, anda boleh mempunyai, antara anda violet petunias, beberapa mawar putih atau mawar pastel. Rasa harmoni dengan komposisi berani dua-berani dengan mencampurkan geranium merah jambu dan jasmine putih!

Jatuh tumbuhan untuk menyematkan belokan taman balkoni!

taman-balkoni-pagar besi-hitam-merah jambu-pétinias
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 10/29

Bagaimana pula dengan taman balkoni yang indah ini yang pesona luar biasa mengenang keindahan eksotik teres Provençal? Untuk membuat taman balkoni penuh bunga, kami mencadangkan anda membuat jenis taman menegak, yang akan membantu anda membina taman balkoni yang sangat berfungsi meninggalkan bilik yang cukup untuk perabot anda.

Balkoni taman dalam semangat Provencal

taman balkoni petunias-roses-romantis-provence
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 11/29

Kesedaran taman balkoni menegak adalah hanya imaginasi! Anda hanya memerlukan banyak tumbuhan yang disesuaikan dengan orientasi balkoni anda. Tumbuhan berganti ganti dan bunga berwarna-warni untuk mencapai kesan yang luar biasa!

Main dengan warna-warna sengit untuk membesarkan taman balkoni anda!

gaya taman-balkoni-bunga-roses-petunias-Provence
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 12/29

Jika anda berkemahiran secara teknikal, anda boleh membuat dinding tumbuhan atau, sekurang-kurangnya, membuat rak kayu atau logam anda sendiri. Mudah dipasang, panggangan logam akan melakukan silap mata dan akan membolehkan anda menggantung siri bunga pot. Untuk menghias dekorasi luaran anda, kami mencadangkan agar anda lebih suka periuk berwarna dan tong berwarna dalam seramik berlapis.

Petunias berbilang warna

beranda taman petunias-multcolores-orientation-tenggara Deco
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 13/29

Jika anda belum memilih bunga untuk balkoni taman anda, lihatlah gambar di atas untuk mencari inspirasi: Apa pendapat anda tentang petunian yang cantik ini yang memantulkan warna-warni dengan kami kecantikan cemerlang?

Heart of Mary

taman-balkoni-pendarahan-hati merah jambu berwarna hiasan
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 14/29

Satu lagi idea untuk landskap taman balkoni anda: dek keretapi beberapa spesies mewah, seperti berlian potong yang mempesonakan kami dengan pantulan berkilauan! Menghiasi balkoni anda dengan hati Marie yang luar biasa! Dilengkapi dengan pemandangan estetik yang tidak ada duanya, hati Marie adalah bunga saka yang sangat indah, sangat mudah untuk mengekalkan itu, setelah ditanam, memerlukan penjagaan yang sangat sedikit.

Suzanne dengan mata hitam

taman-balkoni-mata-black-Susanne-pink-oren-kuning
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 15/29

Ingin menambah warna kekuningan di taman balkoni anda? Jadi, kami cadangkan anda memilih Thunbergia, yang dikenali sebagai Susan bermata hitam. Ini adalah tumbuhan memanjat yang indah dengan bunga dongeng, yang menawarkan mekar yang indah dari musim bunga hingga musim luruh, dan menjemput kami ke rumah kami untuk menghiasi ruang luar.

Taman sayuran atau balkoni?

taman-balkoni-kebun sayur-herba-suspesnions
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 16/29

Taman sayuran atau balkoni? Terus terang, anda boleh melakukan kedua-duanya! Walau bagaimanapun, jika anda tidak mempunyai ruang yang cukup untuk menanam semua tumbuhan kegemaran anda, kami mencadangkan anda bertaruh pada herba aromatik: thyme, pasli, serai, chamomile, pudina dan sebagainya. Juga, tumbuhan aromatik tidak akan membenarkan anda hanya untuk memanjakan hiasan luar anda, tetapi juga hidangan anda!

Perhalusi dekorasi balkoni anda dengan memilih pasu asli!

beranda taman-bunga berwarna-lobak-rougées-Wicker
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 17/29

Jika anda mempunyai beberapa inci lagi, anda boleh menanam tomato ceri dan lada hijau. Letakkan sayuran anda di sudut yang sesuai untuk menerima sinar matahari, dan jangan lupa untuk menyiramnya dengan kerap. Akhirnya, untuk menjalankan projek anda, menjaga kesihatan tumbuhan anda dengan menambah baja pada selang masa yang tetap!

Tumbuh sayuran kegemaran anda dan buatkan taman balkoni pelbagai fungsi!

beranda taman-tumbuhan pasu bunga pasu putih salji putih
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 18/29

Untuk melindungi diri anda dari mata-mata jiran yang ingin tahu, anda boleh memasang angin semulajadi yang indah dengan pelbagai buluh dan pokok palma yang indah, yang akan melindungi tanaman dan bunga anda dari kesan negatif angin dan sinar matahari yang kuat.

Tahan lada merah anda untuk membumbui hiasan balkoni anda!

taman-balkoni-taman-timun lada merah
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 19/29

Kami meninjau hampir semua nasihat pakar dan kini giliran perabot untuk taman balkoni masa depan anda. Kami menasihatkan anda untuk memilih perabot yang padat dan mudah untuk dibawa, yang akan sesuai dengan mudah ke dalam hiasan anda. Mengambil kira saiz balkoni dan lebih suka perabot lipat, yang akan membolehkan anda menjalankan kemungkinan memintas dengan mudah. Jika taman balkoni anda menghadap ke selatan, lebih suka perabot kayu berambut pirang yang memanaskan dengan lebih cepat ke sentuhan matahari.

Memanjat tumbuh-tumbuhan dan herba provinsi untuk memberi tenaga kepada ruang luar!

beranda taman-tumbuhan hijau rumput aromatik jadual
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 20/29

Tembok loji

tumbuhan balkoni tumbuhan taman-dinding sayuran herba-hijau
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 21/29

Taman menegak menegak

beranda taman-herba tumbuhan aromatik-menegak
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 22/29

Balkoni taman dalam semangat Zen

beranda dinding taman-susun atur tumbuhan periuk, putih dan varnis
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 23/29

Pot bekas tanah liat dengan bakul rotan untuk melengkapkan taman balkoni anda!

beranda taman-deco-dinding-tumbuhan-bunga tanah liat periuk
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 24/29

Pilih periuk berwarna-warni untuk memeriahkan lagi taman balkoni!

taman-balkoni-idea-dinding periuk penyimpanan berwarna
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 25/29

Bet di atas perabot yang mewah untuk menghidupkan semula taman balkoni!

beranda taman-hijau tumbuh-tumbuhan saka tunai perabot
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 26/29

Meja segi empat tepat di kayu berambut perang, sofa lurus, kerusi yang hampir sama dengan kusyen hiasan dan pelbagai warna

taman-balkoni-idea-perabot berwarna mood riang
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 27/29

Perabot Balkoni dalam jati pepejal

beranda taman geraniums-merah-roses-jati perabot
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 28/29

Tumbuhan hijau dan geranium garnet merah

geraniums beranda taman periuk-kuali-meja bulat kayu
Taman balkoni yang berjaya - idea reka bentuk dalaman dan tips menghias dalam 30 gambar! | Balkoni | 29/29

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 20

Back to top