Taman balkoni-perabot dan tumbuh-tumbuhan menyambut alam semula jadi

Layouts-balkoni-sofa jadual rotan kusyen-tumbuhan
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 1/11


Trend yang kuat menyerang dunia seni tahun lalu - orang telah mencuba segala-galanya untuk membawa bahagian belakang ke luar. Terutama pada musim panas, balkoni bertukar menjadi ruang tamu untuk ramai peminat. Dan trend ini tidak bersifat sementara. Itulah sebabnya kami ingin membantu anda dan memberi anda beberapa petua berguna berkaitan dengannyasusun atur balkoni berjaya.

Tips Perancangan Balkoni - Perabot dan Tumbuhan Yang Mana Pilih?

landskap-balkoni-tumbuhan balkoni-orkid-kayu-bangku balkoni
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 2/11

Pertama, pertimbangkan apa yang anda perlukan di balkoni. Udara segar, perabot yang selesa, pencahayaan yang baik dan kehijauan, bukan? Pendedahan yang sempurna akan menjadi selatan atau barat - balkoni ini cerah dan hangat di musim sejuk. Jika balkoni anda menghadap ke barat atau selatan, anda bernasib baik. Di sana anda boleh menghabiskan beberapa waktu yang menyenangkan dan perubahan balkoni seperti ke sudut yang santai akan menjadi sangat mudah dan berjaya. Kami menasihati anda untuk memilih perabot yang selesa. Kusyen adalah pilihan yang baik - memilih fabrik kalis air.

Susun balkoni - idea elegan dan "hijau" untuk di luar rumah anda

balkoni-perabot-rotan-kayu-lantai-kayu-tumbuhan mengatur balkoni
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 3/11

Balai adalah sudut khas yang menawarkan peluang untuk menikmati udara segar tanpa perlu meninggalkan rumah kami. Tetapi, balkoni tidak selalu cukup luas untuk memainkan peranan ruang tamu luaran. Walau bagaimanapun kita masih mempunyai peluang untuk membangunkannya dengan baik. Fungsi perabot adalah penting ketika menyusun balkoni kecil. Kerusi dan meja lipat disyorkan dalam kes ini. Hari ini, pasaran menawarkan pelbagai perabot dengan pelbagai saiz dan bahan yang tahan terhadap keadaan cuaca. Perabot ini adalah penjimat ruang sebenar dan, pada masa yang sama, reka bentuk yang rapi akan memberikan balkoni sentuhan keanggunan.

Sekiranya terdapat lebih sedikit ruang di balkoni anda, anda boleh meletakkan kerusi, tempat tidur buaian, dan sebagainya. Pilihan perabot dan aksesori bergantung pada pilihan peribadi anda.

Taman menegak di balkoni kecil - idea segar yang bagus

Layouts-balkoni-bangku-digantung-kusyen-menegak taman
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 4/11


Satu lagi faktor yang perlu dipertimbangkan ialah pencahayaan di balkoni. Pada musim panas, ia akan menjadi lebih menyenangkan untuk berbaring di bawah payung, bukan? Terdapat, tentu saja, pilihan lain untuk melindungi kita dari matahari dan memastikan teduh yang baik. Kening, langsir, langsir dan sebagainya, juga sangat sesuai. Bagi lampu malam, lampu, obor, lampu kalung dan lampu lantai adalah pilihan yang sempurna. Adakah anda merancang makan malam romantis untuk dua di balkoni? Makan malam lilin akan sangat puitis!

1

Pemandangan indah dan perabot yang selesa dan bergaya di balkoni

balkoni-tumbuhan-ardinieres-perabot-balkoni kayu
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 5/11

Pautan Sponsor

Pada masa yang sama, lantai telah menjadi sama seperti yang ada di ruang tamu. Matlamat utama adalah untuk mengubah bahagian apartmen ini menjadi kawasan yang selesa. Salah satu pilihan yang tepat adalah jubin - mudah dibersihkan dan tahan lama. Pada musim panas, jubin memanas banyak di bawah sinaran matahari. Jika itu membimbangkan anda dan anda merasa cukup untuk melepaskan pilihan itu, terdapat variasi lain yang sesuai. Kayu komposit, sebagai contoh, adalah pilihan moden dan praktikal, terima kasih kepada kualiti yang tinggi. Pada masa yang sama, kayu membawa perasaan kehangatan. Bagaimana anda mencari idea ini?

Balkoni kecil "hijau" dengan perabot kayu dan meja merah

Layouts-balkoni bunga-tumbuhan hijau-merah-jadual
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 6/11


Bunga-bunga dan tumbuhan balkoni yang indah dapat memodifikasi bahagian luar yang membosankan dengan mengubahnya menjadi syurga hijau. Mereka juga menyebarkan aroma mereka dan membuat suasana lebih menyenangkan. Pilih periuk bunga dan penanam berwarna-warni. Geraniums, petunias dan oleanders suka balkoni yang cerah. Clematis dan ivy juga merupakan pilihan yang sesuai dan akan memberikan sentuhan hijau kepada balkoni anda. Herba aroma dalam periuk bunga adalah pilihan yang sangat asli dan praktikal. Ingat apa yang paling penting - bunga dan tumbuhan harus dipilih mengikut syarat-syarat yang ditawarkan balkoni anda dan mengikut pendedahannya.

Bilik tidur berwarna putih dan turquoise dengan balkoni kecil

Layouts-balkoni windows-hebat di kerusi-katil bilik
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 7/11


Balkoni dengan banyak bantal berwarna-warni dan tumbuh-tumbuhan hijau balkoni-perabot-kayu-bantal-hijau-tumbuhan balkoni
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 8/11

Balkoni dengan pemandangan yang indah, dilengkapi perabot kayu dan mesin jahit kayu

Layouts-balkoni kerusi panjang tumbuhan hijau-mesin jahit
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 9/11
Syurga hijau di balkoni besar, dilengkapi dengan perabot kayu

balkoni-tumbuhan-hijau-perabot-kusyen kusyen kayu
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 10/11

Balkoni dengan tumbuh-tumbuhan dan bunga hijau, dilengkapi perabot kayu dan rotan

balkoni balkoni-balkoni merah-bunga-kerusi-rotan
Susunan balkoni - perabot dan tumbuhan yang menyambut alam semula jadi | Balkoni | 11/11

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 47

Back to top