Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi?

povrtnjak s balkonskim posudama - kultura
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 1/10


Kada nemate priliku stvoriti kuhinjski vrt dostojan imena, jedan je doveden da zamislite pametno rješenje za uzgoj voća i voćnog povrća. Bez obzira imate li velik prostor ili mali prostor slabije iskorišten, stvaranje balkona kuhinjskog vrta je očigledno. Uživanje u izuzetnom okusu vlastitog povrća je više nego primamljivo, priznajte! Dakle, kako bi ovaj projekt postala stvarnost, sve što trebate učiniti je upoznati se s rastućim posudicama. Pažljivo pročitajte sljedeće retke kako biste uspješno razvili balkon sa kuhinjskim vrtom!

povrtnjak balkon-ideje-savjeti
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 2/10

Stvaranje uspješnog balkonskog vrta je zadatak da se ozbiljno shvati, pogotovo kada nemate priliku posjedovati pravi vrt. Ovo je mjesto gdje možemo razmotriti razvoj povrtnog vrta od skuhanog povrća. Bez obzira na mjesto koje ste dodijelili svom povrću, uvijek odaberite vrste koje zahtijevaju relativno malo skrbi. To je slučaj kod rotkvica i rajčice. Izbor biljaka uvijek se temelji na veličini povrća. Za salate planirate male biljke. S druge strane, paprike i okrugle rajčice zahtijevaju vrlo glomazne posude.

balkonske povrtne vrt ideje - povrće-kultura
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 3/10

Budući da govorimo o balkonu s kuhinjskim vrtom ili odmah zaboravimo zemlju iz vrta. Za uzgoj lonaca može se koristiti samo posebna tla za poticanje rasta odabranih biljaka. Još jedna važna točka na koju želimo privući pozornost: zalijevanje. Učestalost navodnjavanja igra ključnu ulogu u razvoju korijena koji, u odnosu na plantaže na otvorenom, trebaju više vode da procvjetaju.

vrt balkon tipa povrća
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 4/10


Kao što ste shvatili, uživanje u očaravajućim okusima povrća nije ekskluzivnost rezervirana za sretnike koji imaju pravi vrt. Trik je da započnete u stvaranju balkonskog kuhinjskog vrta prilagođenog vašim potrebama prehrane. Zatim, pravilno se pobrinite za to i gotovi ste. Početnik je neodlučan, odlučite se za održavanje jednostavne kulture. Salate, rotkvice, peršin, tikvice, počnite od velikih klasika da vidite što će to dati.

vrt balkon-ideje-tips
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 5/10

Sponzorirane veze

Uzgoj u saksiji nije jedini način da razmislite o kreiranju balkonskog kuhinjskog vrta. Ako se vaše povrće ne uklapa u klasični lonac, postavite svoje znamenitosti na niz velikih veličina zaslona. Specijalizirane trgovine obiluju modelima koji su kompaktni i prilagodljivi. Imate li kreativni um? Dakle, zašto ne izraditi biljku pomoću nekoliko drvenih letvica?

1

vrt-terasa-uzgoj-povrće
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 6/10


Okrugle rajčice su naravno neophodne za uspješan balkon kuhinjski vrt. Ako ne znate gdje početi, onda se odlučite za ukrašeno usjeve! Potted rajčice ne popuštanje na povrće u tlu. Nakon što ste napravili sadnju, samo jednom morate obnoviti zemlju jednom godišnje i slučaj je u torbi. Kao i kod drugih plantaža, provjerite je li veličina odabranog spremnika prilagođena veličini rajčice.

vrt balkon-ideje-povrće lonac
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 7/10


Patlidž je povrće koje mora imperativno pronaći posebno mjesto u vašem balkonu s kuhinjskim vrtom. Osnovni sastojak mnogih recepata, ovaj će vas povrće zadiviti svojim prekrasnim cvjetovima s ljubičastim tonovima i spektakularnim voćem koji krasi bijelo, žuto, crveno i zeleno. Unatoč maloj veličini, ovo povrće ne voli male posude. Općenito, stavlja se u lonac dovoljno velik da promovira svoj rast.

vrt-terasa-rajčice Pot
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 8/10

Što je s tikvicama? Ako ste odlučili popuniti svoj kuhinjski vrt s izborom ukusnih tikvica, trebat će vam izuzetno veliki kontejner. Ovo visoko rastano povrće kune kontejnerima većim od 50 centimetara u promjeru.

vrt-terasa-vrt-vertikalna
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 9/10

Krastavci uživaju u svijetlim točkicama i sunčanim područjima. Planirajte svoj balkon za kuhinjski vrt na jugu ili, u najgorem slučaju, kut koji može primiti što više sunčeva svjetla.

vrt balkon-povrće-rajčica
Uspješni balkonski vrt ili kako uzgajati povrće u posudi? | Balkon 10/10

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 85

Back to top