Biljke, deko i balkon – 30 novih ideja

balkon-stilu-mediteransko-penjanje-biljke-tepisi-namještaj-tik-ratana balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 1/31


Bez obzira je li balkon sunčan ili sjenovit, pravi izbor biljaka, namještaja i ekrana učinit će ovaj kutak ugodno i ugodno. Balkon je sastavni dio apartmana. Nalazi se samo nekoliko koraka od svake sobe u kući. Ovo je mjesto gdje smo mogli uživati ​​u šalici kave u potpunom komfora i opustiti se. Izbor dobrih biljnih vrsta, odgovarajući namještaj i savršeno ukrašavanje ne ovise samo o vašim željama, već i o njegovoj izloženosti. Dati vam ideje oraspored balkona uspješno, izbor biljnih vrsta i dobar ukras, pogledajmo fotografije u nastavku.

Savjeti za izgled balkona okrenut prema istoku

Izgledi-balkon-stol-drvo-ploča-biljka-zeleno-hlad-ratana-IKEA
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 2/31

Balkon okrenut prema istoku savršeno je mjesto za lijep doručak. Okružen biljkama i cvijećem, udobno sjedeći u fotelji, mogli bismo se diviti prvih sunčanih zraka. Ali što nam je potrebno da naša udobnost bude potpuna? Neke udobne stolice i stol dovoljan za bogati doručak obvezni su za balkon okrenut prema istoku. Do podneva, sjene se nastanjuju i zbog toga je potrebno odabrati biljke koje podnose djelomičnu sjenu. Idealne biljne vrste za balkon izložene na istoku su: tratinčice, nestrpljivi, lobelia, fuchsias itd. Petunias i geraniums također vole puno sunca i učinit će nas sretnim svojim bojama i mirisom tijekom ljeta.

Pravi izbor podova je također vrlo važan za našu vanjsku udobnost. Premazi od terakote su vrlo pogodni jer ovaj materijal zadržava toplinu jutarnjeg sunca i postupno ga oslobađa. Koristite dekorativne elemente, namještaj i cvjetne posude poput crvene i žute boje, tako da je sunčano raspoloženje očuvano čak i ako sunce ne sjaji izravno na balkon.

Prostor balkona okrenut prema jugu - ideje i savjeti

uređenje okoliša-balkon-kišobran-bijele stolice-kovanog željeza-ploče-okrugle biljke-zeleni balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 3/31

Balkon na jugu je sunčan cijeli dan. To je idealno mjesto za sve one koji vole sunce i koji smatraju da nikada nije previše vruća i sunčana. Ovdje su presvlake i tende su neophodni, jer bez dobrog krema za sunčanje, balkoni okrenuti prema jugu bili bi neupotrebljivi tijekom ljetnih dana. To se posebno odnosi na biljke, jer oni također zahtijevaju dobru zaštitu od vrućeg nedjelja od podneva.
Dobre biljne vrste za takav balkon su mediteranske biljke kao što su oleander, masline, lavanda itd. Geraniums i petunias također su prikladni izbor, ali potonji zahtijevaju redovno navodnjavanje i adekvatno tovljenje. Lantana, bougainvillea, zinnia i hibiskus mogu se uzgajati u velikim kutijama. Čak i ako postoji privremena suša, sljedeće biljke će se oduprijeti: curry trava, Knight-jedanaest sati, geranija i pomorski asteroid.

Staklena lavanda - čudesna ideja za mediteranski stil balkona

Izgledi-balkon-kat-drvo-bijelo-lavanda-pot-pletenice-box-lopta
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 4/31


Balkon u mediteranskom stilu s posudom od lavande i masline, metalnim svjetiljkama i sofovitim jastucima

1

Izglede balkonske stolice drvo-jastuci-bijelo-lila-lavanda-maslina-jar lanterne
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 5/31

Sponzorirane veze

Metalni namještaj ili onaj koji je ukrašen metalnim elementima lako se zagrijava na suncu i zahtijeva kolače i jastuci. Čak ni kameni podovi nisu dobar izbor, posebno za one koji ne nose papuče na balkonu. Drveni ili kompozitni drveni podovi savršeni su za balkon okrenut prema jugu. Vanjski prostirci s pokrivačem također su dobar izbor. Drveni namještaj (tikovina, pletenica, ratana) može izgubiti boju, izravno izloženu sunčevoj svjetlosti, ali postoje posebni lakovi koji pružaju dobru zaštitu od drvenih zraka. Najvažniji pribor za balkon okrenut prema jugu su tende ili nadstrešnica, ležaljke, spremnici za spremanje vode, itd.

Balkon okrenut prema zapadu

balkon-namještaj-zeleno-metal-stolice-bijelo-stol-zelenilo-biljke-bilje-lonci balkon izgleda
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 6/31


U rano poslijepodne, balkon okrenut prema zapadu sunčano je. Ovo je idealno mjesto za uživanje u posljednjim zračenjima sunca nakon završetka svakodnevnog rada. Biljke koje preferiraju djelomičnu sjenu su dobrodošle na takvom balkonu. Njihove prekrasne boje i zavodljivi miris pružit će vam udobnost i stvoriti oazu za osjetila. Bijeli i žuti cvjetovi još uvijek sjaju prije početka sumraka. Što su veći i bogatiji cvjetovi (npr. Petunije i ljiljani) to više reflektiraju svjetlost. Prikladne aromatske biljke: ukrasni duhan, anđeo truba, hesperis, večernja jaglac itd.
Metalni namještaj nije prikladan ni za balkone okrenute prema zapadu. Tenda ili kišobran su potrebni za takav balkon. Mali stol za koktele i izvorne svjetiljke učinit će balkon ugodnijim. Veliki ukrasni sadnjaci su vrlo praktični. Mali prijenosni roštilj idealan je za vanjske zabave s prijateljima. Treba uzeti u obzir da je balkon okrenut prema zapadu često izložen vjetru.

Balkon s pogledom na sjever

landscaping-balcony-lierres-cvijeće-stolice-stol-metal-jastuci-tepisi-rustikalni uređenje balkona
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 7/31


Smanjena količina svjetlosti ima pristup balkonu okrenutom prema sjeveru. Zato, kada je vruće, to je naše omiljeno mjesto. Udobno sjedi na kauču i okružen bogatom vegetacijom, imamo dojam da smo u šumi. Ovdje su idealne biljke: hidrangea, lobelia i paprat. Izvorni biljari, dekorativni zidni slikarski materijal i odgovarajući pribor donijet će neophodan dodir boje.
Biljke koje podnose hladu su: nestrpljivi, begonija, fuzi i lobelia. Za sjenovite balkone - kopriva, paprati, hostasi i heucheras su vrlo pogodni. Njihov lijepi lišće donosi dodatni dodir boje na balkon.

Crvene stolice donose dodir boje i svježine na balkon

Izgledi-balkon-biljka-zeleno-box-fenjer-pljeskavice-crvenih stolica stol-drvo
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 8/31

Moramo dodati ukrase i namještaj u svijetlim bojama jer odražavaju svjetlost i hladu balkon. Čista bijela nije prikladan izbor. Svijetle boje žute i crvene donose dobar humor. Kišnica i rosa polako se suši, tako da je terakota pločica najprikladnija ovdje. Visokokvalitetni plastični namještaj, udobni jastuci i tople deke - to su osnovni pribor koji nam je potreban.

Koji balkonski namještaj odabrati i zašto?

balkon-stol-stolice-drvo-jastuk-deke-zelene biljke-hortenzije balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 9/31

Postoje prikladni modeli namještaja za svaki balkon i njihov izbor ovisi općenito o dimenzijama ovog prostora. Ima moderni namještaj s jastucima i udobnim jastucima i madracima koji projiciraju karakter interijera na balkonu. Tu su i praktične stolice i stolovi, posebno dizajnirani za male balkone u gradu. Raznolikost materijala je također impresivna (plastika, metal i drvo) prema osobnim preferencijama.

Razvijajte cvijeće i zelene biljke na balkonu

landscaping-balcony-olivier-hydrangeas-namještaj-drvo-bilje-aromatski balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 10/31

Ovdje je najvažniji izbor biljnih vrsta primjerenih uvjetima na balkonu. Tako ćemo tijekom nekoliko mjeseci imati obilnu i ugodnu vegetaciju. Nakon dugog razdoblja prehlade, tržište nam nudi "ljetno raspoloženje" u loncima - geraniums, lobelia, petunias i mnoge druge biljke s lijepim cvjetovima. Za naš balkon moramo odabrati biljke koje obiluju pimplesima, ali koje još ne cvjetaju.

Višegodišnje biljke za balkon

balkon-premaz-drvo-kompozit-stolice-stolno drvo-cvijeće-lonci-deke opremanje balkona
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 11/31

S godišnjim biljkama u loncima, možemo uzgajati dugotrajne biljke na balkonu. To su, na primjer, bergenia, paprati i osobito domaćini čiji su listovi obojani plavim i zelenim svježim i ukrašenim bijelim ili žutim linijama. Hortenzije i rododendroni dobro rastu u velikim biljkama.
Trajnice na balkonu zahtijevaju posebna tla. Jedan od problema s rastućim trajnicama jest da zajedničko tlo nije pogodno za trajnice. To je zato što gnijezdo koje sadrži tlo prije ili kasnije iscrpljuje. Stoga je neophodno da koristimo posebna tla za biljke u saksiji.
Bolje je da stavimo na velike biljke u kojima se tlo ne može brzo isušiti. Kutije nisu prikladne za visoke biljke. Ove vrste neće biti dobro zaštićene i jak vjetar će ih razbiti. Ne smijemo zaboraviti ponovo staviti biljke na vrijeme, inače će oni postati visoki i krhki. Izbor zdravih i biljaka bez insekata na lišćima je vrlo važno. Aphids, na primjer, brzo će napasti sve biljke i uzrokovat će nam probleme. Važno je redovito uklanjanje izblijedjelih cvjetova tako da biljke usredotoče svoje napore na novo cvijeće.

Sjenila biljke na balkonu

landscaping-balkon-tepih-stol-stolice-drvo-ploče-geranija-dracaena-hidrangea balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 12/31

Čak i na balkonu, sunčano samo nekoliko sati dnevno, mogli bismo uzgajati puno ljetnih cvjetova. Bijeli lonci cvjetnih tijela odražavaju svjetlost, pa čak i osvjetljavaju zasjenjene kutove. Biljke s cvijećem i raznobojnim lišćem čine atmosferu raznovrsnom. Na primjer, Fuchsias će rasti pod sjenom, jer snažno sunce može brzo spaliti svoje lišće. Begonije, drveće, ivies, hydrangeas i impatiens savršeni su izbor za osjenčane balkone.
Kao što smo već spomenuli, sunčani balkon zahtijeva dobru zaštitu od sunca, jer ni mi ni biljke ne mogu izdržati jakog sunca. Zato su tende i tenderi neophodni. Samo kaktusa i sukulentnih biljaka tolerirati vruće sunce jer su njihovi listovi su mali „vode tenkovi” koji su otporni na val topline i suše.
S pravim ukrasom balkon bi mogli učiniti ugodnijim i dobrodošlim. Lanteri, zidni ogrtači i svijećnjaci stvorit će ugodnu i čarobnu atmosferu. Primjerice, kupka za ptice s fontanom lijepa je dodatak koji će dati osobni lik na otvorenom prostoru. Kada padne noć, topli pokrivač će nam pružiti potrebnu utjehu.

Izbor cvjetnih lonaca ne smije se previdjeti

uređenje okoliša-balkon-maslinik-pot-stol-bijeli jastuci-bijeli uređaji balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 13/31

Cvjetne posude s rezervom vode su vrlo praktične i posebno pogodne za balkone. Ovi lonci imaju spremnik za vodu ugrađen u lonac i korijenje biljke apsorbira potrebnu količinu vode. Trenutno je vidljiva razina vode rezervi. Opskrba vodom ne bi trebala biti napunjena do ruba jer ako korijenje ima neprekinut pristup vodi, postoji rizik da će propasti.
Raznolikost modela lonaca i biljaka je neiscrpna. Ali koje su prednosti terakote i plastike? To je često pitanje. Terakota je vrlo teška. Ovo svojstvo čini stabljiku vrlo stabilnim prema jakim vjetrovima. Plantaže od terakote su savršeni za visoke biljke. Ako netko planira da neke biljke na balkonu, čak i tijekom zime, tako da trebamo biljke gline - materijal ne upija vodu te je otporan na hladnoću. Unatoč tomu, poželjno je da su noge pričvršćene za biljke, jer beskorisna voda može slobodno teći i da se ne zgusne. Ali težina terakota biljke može biti problem u jesen, na primjer, kada ih moramo vratiti. Dakle, terakota imitacije, izrađene od plastike, postaju sve popularnije.

Koji podovi trebaju odabrati za balkon

Izglede balkon-pločica poda stol-stolica-drvo-jastuci-kamena-furnir prijaviti-ratana
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 14/31

Betonski pod je stvarno težak i relativno jeftin, ali je hladno i općenito ne nudi posebnu estetiku. Samo granitni ili kompozitni drveni podovi i vanjski tepisi mogu učiniti balkon dobrodošlicom i ugodnim.

Balkon s atmosferom dobrodošlice ukrašeno petunije, lavandom i tratinčicama

Izglede balkon-stolice-stol-drvo obložena prizemlje-drvo-kompozitni tratinčice, lavanda
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 15/31

Drvo je toplo i ugodno i, za razliku od kamenih pločica, ne postaje previše vruće. Porculanske pločice od drveta su još jedna moderna i praktična varijanta. Tepih je istodobno najkorisnija i praktična varijanta. Dakle, uvijek ćemo imati drugačiju atmosferu koja je zbog različitih uzoraka i boja. Vlažnost ne ostaje ispod tepiha, što je njegova najveća prednost.

uređenje okoliša-balkon-tepih-prugasta stolica-drvo-plavo-cvjetovi-ružičasto-pos-terakota-kavezi aranžman balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 16/31

Kameni tepisi su relativno novi. Oni predstavljaju elemente sastavljene od komadića zdrobljenog mramora i smole, dobro izmiješane. Njihova estetika i funkcionalnost čine ih savršenim za balkone, terase i vrtove.

Zaštita od sunca i probir na balkonu

balkon-biljke-penjačke stolice-plastični-narančasti-jezik-svekrva balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 17/31

Nije bitno da imamo doručak ili čašu vina na balkonu. Ako ležemo na ležaljci koja uživa u suncu, željeli bismo biti dobro zaštićeni od neobičnih izgleda susjeda, zar ne? Stoga, zaslon ne bi trebao biti podcijenjen. Vinogradar biljaka za penjanje je stvarno lijep, osigurava prirodni estetski izgled na balkon i dobra zaštita našim obiteljima i nama samima.

landscaping-balkon-kat-drvo-kompozit-kauč-krevet-palminog cvijeća-bijelo-vijenac-svjetlo-dolikuje balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 18/31

Izgledi-balkon obložene prizemlje-drvo-tepih-postrojilo klupa-jastuci-drvo cvijeće
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 19/31

Izgledi-balkon-lavanda-kanta-box-razmišljanja travnatom tepihu ukras
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 20/31

uređenje okoliša - balkon-lavandin-lonci - drvo-balkon za uređenje okoliša
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 21/31

uređenje terena-balkon-stol-stol-drvo-cushions-carillon-vjetar-biljka-pauk raspored balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 22/31

landscaping-balcony-bench-smola-stol-low-cvijeće-jastuci balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 23/31

balkon-stolice-jastuci-ivy-jastucni jastuci-ružičasto-bijeli balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 24/31

balkon-stilu-mediteransko-pergola-oleander-dlanove-lonci-terakota-kat-drvo-aspekti balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 25/31

balkon-podnice-drvo-kompozit-kauč-stolica-drvo-brise-vue-bamboo balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 26/31

balkon-namještaj-metal-galettes-zeleno-tepisi-sat-zelene biljke-lantern balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 27/31

landscaping-balcony-jastuci-podni-tepih-cash-drvo-bršljan-lanterna uređenje balkona
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 28/31

namještaj-balkon-stolice-metal-stol-drvo-tepisi-plavo-ploče-pokrivaju opremanje balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 29/31

balkon-stolice-metal-galettes-tepisi-vijenac-svjetlo-ivy-onagre aranžman balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 30/31

landscaping-balcony-bench-palete-drveni-tepisi-crno-bijelo-zeleno-biljke-jastuci balkon
Biljke, ukras i raspored balkona prema njegovoj izložbi - 30 svježih ideja Balkon 31/31

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 − 17 =

Back to top